100 yıllık bir kulübün asbaşkanının söylediklerine bak. Kahvelerde maç izleyenler bilir; 1-2 yaşlı çıkar alakasız saçma şeyler söyler. Gerçi sadece kahvelerde değil statlarda da var; adam kale arkasından maç izliyor karşı kaledeki ofsayt pozisyonu için ''sen nasıl hakemsin, bunun neresi ofsayt'' diyebiliyor. Bu kişiyi de onlardan farklı görmüyorum.

2 hafta sonra oynanacak bir maç için kim neden hakem çalışması yapsın ? Bu şahıs Ali Koç ''Ankaragücü maçımız zor'' dedi diye ordan yola çıkmış galiba. Şampiyonluk yolunda kapışan 2 takım arasında oynanacak maç için bile 2 hafta öncesinden başlamıyor tartışmalar. Ankaragücü'ne nerden esmiş böyle(!)

Hele ki biz Türküz Bizans oyunları diye devam ettiği bir cümle var ki ünvanını bilmesek 10 yaşında çocuk söylemiştir herhalde bunları deriz.

Beyimiz bir de Fenerbahçe'yi yenip Bursa'yı şampiyon yapacağız beraber kutlayacağız buyurmuş. Senin görevin Bursa'yı şampiyon yapmak mı kendi kulübünün menfaati için çalışmak mı ? Taraftarlar isteyebilir Bursa, Sivas, Eskişehir gibi takımların şampiyon olmasını. Ankaragücü ile Bursa'nın da kardeş olduklarını varsayarsak taraftarların istemesi son derece normal. Fakat sen bir kulübün asbaşkanısın, söylediklerinin bir önemi var; normal kendi halinde bir taraftar değilsin. Bunu da geçtim; maçlardan sonra oyunculara mikrofon uzatılıyor; diyorlar ki Bursa şampiyon olsun, diğer kulüplerin yöneticileri aynı şekilde Bursa şampiyon olsun. Hiç düşünmüyorlar ki eğer Bursa şampiyon olursa bizim taraftar ''ne oluyoruz yahu demek ki taşları doğru oturtunca Anadolu'dan da şampiyon çıkıyormuş'' diyecek. Kayseri taraftarı demeyecek mi ekonomi var, stat var, futbolcu var, niye ben şampiyonluğa oynamıyorum ? Gaziantep demeyecek mi ? Eskişehir demeyecek mi ? Yani Anadolu kulüplerinin hem yönetimlerine hem futbolcularına ekstra bir yük binecek. Belki bu yük Türk futbolunun gelişimi için önemli de olabilir ama bu sezon şampiyonluğa bizim ulaşacağımızı düşünüyorum.

Fenerbahçe.org taşı gediğine oturtmuş; hakemi asbaşkan beğensin, o hakemle oynayalım maçı.