Maçla ilgili yorumlarımı yukarıya yazmıştım.. Ancak atladığım bir nokta var... Antonio McDYESS'a değinmezsem haksızlık olacak...

Antonio McDyess yazın SPURS kadrosuna dahil olduğunda bazı basketbol forumlarında yazdığım yorumlarda "Spurs adına Richard Jeferson hamlesinden bile daha olumlu bir transfer" tarzında ifadeler vardır... Çünkü DUNCAN yıllar sonra ilk defa bir all-star'la paylaşacaktı çember altını... David Robinson 2003'te emekli olduktan sonra Duncan çember altı yükünü ne kadar vasat oyuncularla paylaşmak zorunda kalmıştı... Nesteroviç misali...

MCDYESS bir zamanların süperyıldız adayı, all-star ve daha da önemlisi Rüya Takım (Dream Team-4) kadrosuna seçilmeyi başarmış ve 2000 Sydney Olimpiyatlarındaki şampiyonlukta önemli rol oynamış birisidir... Ama iki dizinden birden geçirdiği sakatlıklar onun birçok meziyetini pörsüttü...Bulunduğu noktanın çok daha ilerisinde olabilirdi... Ama o yılmadı, all-star günlerinden ve atletik meziyetlerinden çok uzak olsa da öldürücü orta mesafe şutları ve ribaunt sezgisiyle yine önemli bir "rol oyuncusu" olarak NBA'de tutunmayı başardı... Özellikle geçtiğimiz yıllarda hep zirveye oynayan DETROIT kadrosunun kenardan gelen en önemli uzunuydu...

Spurs'te benim ondan beklentilerimin altında bir normal sezon geçirdi ama zaten SPURS takım halinde beklentilerin altındaydı... McDyess bu seride çok olumlu işler yaptı... Dün gece kritik bir anda Jason Terry'e yaptığı müthiş bloğu gördükten sonra "işte veteran olmak böyle birşey" diye aklımdan geçirdim... Onun böyle oynaması Duncan'ı da çok rahatlatacaktır..