-
Porto gibi bir takımla avrupanın 2 kupasını ard arda almış, sonra Chelsea'ye 50 sene sonra şampiyonluk sevinci yaşatmış, İtalya ligi dışında iş yapamaz diyen Inter'i finale taşımış birisi. Inter'in başına kimler geldi geçti ama Inter buraları göremedi, avrupada sürekli Milan ve Juventus'un çok gerisinde kaldılar.
Mourinho'nun takım 10 kişi kalır diye sık sık 10 kişiyle antreman yaptırdığı biliniyor. Zaten bu çalışılmamış olsa, ne Eto ne de Milito defansta öyle kademeye giremezdi. Demek ki bunları çalıştırıyor Mourinho.
Herkesin futboldan aldığı keyif elbette farklıdır ama ben maçı izlerken Inter o disiplinli, rakibe açık vermeyen savunmasını görünce keyiflendim, yapılan kademelerde sanki hücum yapan takım net gol pozisyonu yakalamış gibi keyiflendim. Siz 1 kaleci 9 tane savunma adamını koysanız böyle savunma yaptıramazdınız, savunma oynamak da başarıdır, üstelik de sahada 2 forvet ve 1 hücüma dönük oyuncu varken. Ben bu nedenle bile hayran oldum, yoksa tek forvet gerisi savunma ağırlıklı oyuncuyla oynasa, bu kadar hoşuma gitmezdi herhalde.
Ve Mourinho'yu büyütmemin sebebi şimdi finale çıkması değil, şimdiye kadar yaptıkları. Ben eminim ki yarın Real Madrid'in başına geçse, yıllardır takım olamayan, avrupada başarıya hasret kalmış Real Madrid'i de zorlanmadan finale taşır, İspanya'da şampiyonluğa ulaştırır.
Mesaj Yetkileri