Sayfa 177 / 1204 İlkİlk ... 771271671751761771781791872272776771177 ... SonSon
5,281 ile 5,310 arası toplam 36115 sonuç

Konu: Galatasaray Transfer Haberleri | Ryan Donk

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Exclamation Rijkaard transfer istedi

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, daha iyi bir Galatasaray için daha iyi bir kadro kurulması gerektiğini savunarak, "Bu kadroya mutlaka takviyeler yapılmalı" dedi.

NTV Spor ve Ajanslar
    Güncelleme: 23:50 TSİ 01 Mayıs. 2010 Cumartesi

Frank Rijkaard, 1-0 kazandıkları İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında, sezonun geneliyle ilgili açıklamalarda bulundu.
    Sezona iyi başladıklarını ve Fenerbahçe maçını kaybetmeleriyle birlikte bazı sıkıntılar yaşamaya başladıklarını bildiren Hollandalı çalıştırıcı, "Sezona erken başlamamız nedeniyle birçok oyuncumuz çok fazla maç yaptı ve sezon sonuna doğru düşüşler oldu. Sakatlıkları da unutmamamız gerekiyor. Çok önemli sakatlıklar yaşadık. Bunlara Kewell ve Baros'u sayabiliriz. Başka isimler de sayabiliriz. Kadromuzun da kısıtlı olduğunu düşünüyorum. Yerlerine koyacak aynı ayarda oyuncumuz olamadı. Özellikle ilk yarıda iyi performans sergiledik. İkinci yarıda ise bunu başaramadık. Ne zaman baskılı bir maç olsa, takım olarak bunu kaldıramadık. Bu mental bir problemdi. Psikolojik olarak daha güçlü olmalıydık" şeklinde konuştu.
    "DAHA İYİ BİR KADRO KURULMALI"
    Galatasaray takımının geçen sezonu 5. sırada tamamladığını, bu sezon ise 3. durumda bulunduğunu belirten Rijkaard, "Daha iyi bir Galatasaray için, daha iyi bir kadro kurularak devam edilmesi gerekiyor. Ama takım ruhundan memnun olduğumu söyleyebilirim" diye konuştu.

Özellikle yaşadıkları kolay puan kayıplarına vurgu yapan Rijkaard, "Çok kolay puan kayıpları yaptık. Ne zaman üzerimizde baskı olsa sıkıntılar yaşadık, gereksiz puan kayıpları yaşadık. Mental olarak daha güçlü olmamız gerekli. İşler iyi gidince, takım iyi oynayınca problem yok, ama ne zaman işler kötüye giderse, problemler de başlıyor. Mental olarak, fiziksel olarak daha baskın oyunculara ihtiyaç var. Bunların geliştirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.
    Geride kalan dönem için hata aramanın da çok fazla mantıklı olmadığını ifade eden Hollandalı teknik adam, "Geliştirmemiz gereken şeyler var. Öne geçtiğimiz maçlarda çok basit şekilde hatalar yaparak pozisyonlar verdik. Şimdi önümüzdeki maçlara bakıp iyi sonuçlar almaya çalışacağız. Geçen seneki gibi sezonu erken açmak istemiyoruz" diye konuştu.
    Galatasaray'ın mevcut kadrosunun, son yılların en iyi kadrosu olarak lanse edildiği şeklindeki bir soruya Rijkaard, "Ben sizinle aynı fikirde değilim. Bu kadroya mutlaka takviyeler yapılmalı. Tabii ki geçmiş yıllardaki kadroları bilmiyorum. Bu sürekli dile getiriliyor, 'En güçlü kadro' diye. Kağıt üzerinde hangi oyuncunuz olursa olsun, sakatlıklar gibi nedenlerle kullanamadıktan sonra bir anlamı yok. Hangi takımdan 3 önemli oyuncusunu alırsanız, o da sıkıntı yaşayacaktır" cevabını verdi.
    "BURSASPOR YERİNİ HAK EDİYOR"
    Galatasaray kadrosunun Bursaspor'dan yetersiz olup olmadığı sorusu üzerine Hollandalı çalıştırıcı, Bursaspor'un bulunduğu yeri hak ettiğini kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Bu farklı bir durum. Bizim göze hoş gelen bir futbol anlayışımız var. Bursaspor biraz daha defansif oynayan bir takım. Rakibi sahasında bekleyen ve iyi organize olup bulduğu kontrataklarla sonuca gitmeye çalışan bir ekip. İki farklı oyun mantalitesine sahip takımdan bahsediyoruz. Kıyaslamak doğru olmayabilir. Bursaspor bulunduğu pozisyonu hak ediyor. Biz gereksiz puan kayıpları yaptık, çok gereksiz pozisyonlar verdik ve bu da sıralamayı belirliyor."
    Rijkaard, Arda'yla ilgili transfer spekülasyonları için "Eğer kadronuzda Arda gibi kaliteli bir futbolcu varsa, bu tip söylentiler olacaktır" derken, Giovani için de kararın sezon sonu verileceğini belirtti.

Nesil
    2008
    Yer
    Kocaeli-BOLU

Bir orta saha şart!

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Gerekiyor gerçekten Galatasaray'a bir MC-DM...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Galatasaray'a önce bir kaleci, sonra Neill'in yanına bir stoper. Sonra Çift yönlü bir orta saha Appiah-Essien stilinde. Elano'yuda tamamen ofansif kullanıp duran toplarıda ona verdiğin zaman. Gerisini otur izle.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by nerazzuri View Post
    Galatasaray'a önce bir kaleci, sonra Neill'in yanına bir stoper. Sonra Çift yönlü bir orta saha Appiah-Essien stilinde. Elano'yuda tamamen ofansif kullanıp duran toplarıda ona verdiğin zaman. Gerisini otur izle.
    2 şey dışında katılıyorum.

Öncelikle kaleciye gerek yok, aslında var ama yedek kaleci olarak.

Stoper olarakta Emre Güngör veya Ali Turan iyi gider gibi.

Orta sahada da Musa Çağıran oturana kadar Appiah - Essien stilinde bir orta saha şart, katılıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Katılmayabilirsin fikrindir Çağdaş'cım ama bu takım büyük düşünüyor. Doğrumudur?

Aykut,Emre,Ali Turan ile olacak işler değil bana göre bunlar. Bunları sadece Galatasaray için değil, diğer takımlarımız içinde düşünüyorum.

Misal kendi takımım için konuşayım konu biraz dağılacak tabi ama, Deivid,Cristian,Bekir,Bilica,Guiza ile olacak işler değil. Beşiktaş için konuşursak baya bir satırımı alır diyerekten konuyu kapatıyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Galatasaray son iki sezondur yabancı kalecilerle gidiyor ve sonuç fiyasko .. Ama önceki deneyimlere bakarsak Mondragon Taffarel deneyimleri var .. Yani Yabancı kaleci almak Fenerbahçe'de olduğu gibi pek alakasız kaçmaz Galatasaray için .. Rijkaard yabancı bir kaleci isterse şaşırmamak lazım ..

Galatsaray'ın açığı çok belli Senelerdir bariz bu durum .. Defansif bir ortasaha oyuncusu yok Ve almamaya direniyorlar .. Galatasaray'ın en az 1 tane bu yönde takviye yapması lazım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Sorun oyuncularda değil büyük beklentilerde.. Neredeyse tüm GS taraftarı, bir kaleci alındığında taffarel veya mondragon gibi efsane olmasını istiyor, bir 10 numara alındığında hemen Hagi daha iyiydi gibi muhabbetlere giriliyor.. Forvet geliyor hakan şükürle kıyas başlıyor, defans geliyo Popescu deniliyor..

Bunlar aşılmadıkça transfer başarısı da artmaz ne kadar uğraşırsanız uğraşın..

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Sorun oyuncularda değil büyük beklentilerde.. Neredeyse tüm GS taraftarı, bir kaleci alındığında taffarel veya mondragon gibi efsane olmasını istiyor, bir 10 numara alındığında hemen Hagi daha iyiydi gibi muhabbetlere giriliyor.. Forvet geliyor hakan şükürle kıyas başlıyor, defans geliyo Popescu deniliyor..

Bunlar aşılmadıkça transfer başarısı da artmaz ne kadar uğraşırsanız uğraşın..
    Kesinlikle aynı görüşteyim...Kafa yapısı değişmediği sürece başarılı olunması zor.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Galatasaray'a 1 stoper, 1 sol bek, 1 orta saha + Baros'a alternatif bir forvet lazim. Birde Kewell giderse en az onun kadar kaliteli hücum oyuncusu alinmali.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Veli Kavlak ile anlaşıldığı yazılıyor bazı sitelerde.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Evet bende gördüm Veli haberini hem genc hem de iyi bi oyuncu faydali olur takima gelirse.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

FM efsanesi olan Veli'mi bu?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Yaser de fm efsanesiydi.

Yaser'in FM efsanesi olduğu dönem ne zamandı? Ben mi kaçırdım

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

FM 08 ve 09 galiba.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Hugo View Post
    Yaser'in FM efsanesi olduğu dönem ne zamandı? Ben mi kaçırdım
    FM 2008'i açıyorsun sonra 750.000 €'ya Yaser'i Kartalspor'dan alıyorsun. Yaser'i forvete koyuyorsun ve senede attığı EN AZ 25 golü izliyorsun..

Veli'yi Rapid Salzburg macinda az da olsa izledim mücadeleci teknik bi oyuncuydu.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Bende size bir haber vereyim. Eskişehirspor ve Galatasaray Adem Sarı için prensip anlaşmasına vardılar. Adem seneye büyük ihtimalle Galatasaray forması giyecek...
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yahu ben anlamıyorum bu takımlar trasnfer yaparken hiç düşünmeden mi adam alıyorlar?

oyuncunun geleceğini,klüpten gidecek olan parayı hesaplamıyorlar mı?

Adem Sarı gelecek,3 sene oturup gidecek. Yaser'de böyle oldu gencecikti. Bunlara düzenli forma şansı vermezsen nasıl geliştirecek kendini. 1-2 maç şansla olacak işermi bunlar yapmayın.

Elinde Baros gibi bir adam var, yedeğine alacağın bir tane yabancı santrfor var. Oldu peki,diyelim ikisinden biri sakat diğeri cezalı. Ki bunu hepimiz biliyoruz ancak 15-20 hafta geçtikten sonra oluyor. Sen orada otur 20 hafta oynama, anca son 10 dakika gir vs. Sonra o maçta kötü oynayınca yuhlamalar bundan futbolcu olmazlar başlasın.

Değişsin bir kere bu kafa yapısı değişsin. Sadece Galatasaray için söylemiyorum bunu. Kaç tane futbolcu böyle sönüp sessiz sedasız gitti yahu.

Koca klüpsün ya bir oturup hesabını yapamıyorsan ne diyeyim ben.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Quote Originally Posted by BeeTLeJuiCe View Post
    FM efsanesi olan Veli'mi bu?

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Yaser de fm efsanesiydi.

koptum

Şimdi şöyle diyeyim, Galatasaray'da transfer komitesi sağlam fakat ya biz işi çok kolay zannediyoruz ya da teknik ekip futboldan anlamıyor Şöyle bir değerlendirme yapalım kadro üzerinden,

Kalede Leo Franco güven vermiyor, Aykut'a kale en azından 1 sezon bırakılarak ona şans tanınmalı bence...

Savunmada sol bekte Hakan Balta iddaa ediyorum hemen hemen tüm Avrupa kulüplerinde sırıtmadan topunu oynar.hücum yönü biraz zayıf olsa da yer tutuşuyla oyun zekasıyla gayet iyi Galatasaray için... Caner son derece tehlikeli ve riskli bir oyuncu oluyor sol beke konuldugunda.O yüzden sezon sonu gönderilmeli ya da eğer illa alınacaksa sol açıkta kullanılmalı.Fakat sol beke bir yedek lazım.Hakan sakatlandığında Uğur Uçar oynuyor yahu!!!

Savunmanın göbeğinde rijkaard'ın sistemine uyan tek oyuncu Lucas Neill, bu da demekki en az 2 tane (1 as 1 yedek oyuncu daha bulunmalı o tarzda) Emre Aşık,Servet ve emre Güngör 3 lüsünden en fazla birinin kalmasından ,diğerlerinin satılmasından yanayım. Ali turan tutarsa 1 oyuncu daha alınsa yter.

Sağ bekte Sabri üst düzey olmasa da,hatalarla da olsa yüreğini ortaya koyarak oynuyor ve teknik eksikliğini hızyla kapatıyor. Uğur uçar da var... Oraya dama gerek yok.en azından öncelikli değil.

Ön liberoda afedersiniz ama ne kadar kalas adam varsa doldurmuşuz. Mustafa Sarp,Barış, Mehmet topal üçlüsünün hiçbiri ayağına aldığı topları olumlu kullanamıyor. Mehmet güven'den kurtulduk diye sevinirken bunları görünce moralim bozuluyor. Eğer 4-2-3-1 oynayacaksak 2 tane çift yönlü oyuncu lazım bu bölgeye... Barıs ve Mustafa satılabilir. M. topal yedek olarak kalabilir...

Orta alanda Elano hücuma dönük oynadığında gerçekten onu daha keyif veren futbolla izleyeceğiz bence. Fakat o bölgede bir Türk oyuncu lazım yedek olarak kullanabileceğimiz.ayhan artık yaşlandı.Zaten çok üst düzey bir oyuncu da değildi ama en azından fiziksel olarak daha diri bir oyuncu alınabilir. İBB'de Efe İnanç 30 yaşında ama o bölgede çok iyi bir yedek olur mesela...

Kanatlara bakıldığında ise Arda,Keita-Kewell-Dos Santos 4 lüsü var. Kewel artık sakatlıklardan doğrulamıyor. Bence Galatasaray'a çok fazla birşey veremez artık. Arda eğer son haftalardaki gibi isteksiz devam edecekse gitsin, hem türk futbolunu hem de Galatasaray'ı onurlandırsın.ama kalacaksa da yeteneklerini ortaya koymak için duygusallıktan uzak olması lazım. Ne zaman Fb maçı olsa Arda çok kötü oynuyoru.bunun da sebebi duygusal yaklaşımı. Dos Santos ileriye dönük harika bir oyuncu olacak diye düşünüyorum.alınabilirse çok faydalı olur.Keita yetenek olarak çok üst düzey değil ama her zaman mücadele etmeye çalışıyor.Bencilliği de var biraz gerçi ama diğer yabancılar düşünüldüğünde Keita'ya lafımız olmaz Sola Arda,Sağa Keita'yı koyup Dos Santos2u kulübede oturtabiliriz ama Volkan Şen alınabilirse kanat sıkıntımız kalmaz.

Forvette ise Jo kesinlikle gitsin. Yavaş kalıyor.Çok ağır adam. Nonda'yı göndermeseydik madem böyle oyuncu olacaksa takımda Baros tartışmasız Türkiye'nin en iyisi. Yedek 1 yerli forvet alınabilir...

Yani sonuç olarak Galatasaray'a 1 türk sol bek (yedek), 1 yabancı stoper (As kadroya), 2 yabancı DMC (As kadroya ), 1 türk AMC (yedek) , 1 Türk kanat (yedek ),
    1 yerli forvet (yedek) olmak üzere 7 oyuncu transferi lazım bence

Baros-Elano-Keita-Neill-Dos Santos var, 2 DMC 1 DC alınınca 6+2 olur işte. 2'si oturur kulübede....

Böyle bir transfer politikasıyla seneye çok sağlam bir kadro uluşturulabilir
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by nerazzuri View Post
    yahu ben anlamıyorum bu takımlar trasnfer yaparken hiç düşünmeden mi adam alıyorlar?

oyuncunun geleceğini,klüpten gidecek olan parayı hesaplamıyorlar mı?

Adem Sarı gelecek,3 sene oturup gidecek. Yaser'de böyle oldu gencecikti. Bunlara düzenli forma şansı vermezsen nasıl geliştirecek kendini. 1-2 maç şansla olacak işermi bunlar yapmayın.

Elinde Baros gibi bir adam var, yedeğine alacağın bir tane yabancı santrfor var. Oldu peki,diyelim ikisinden biri sakat diğeri cezalı. Ki bunu hepimiz biliyoruz ancak 15-20 hafta geçtikten sonra oluyor. Sen orada otur 20 hafta oynama, anca son 10 dakika gir vs. Sonra o maçta kötü oynayınca yuhlamalar bundan futbolcu olmazlar başlasın.

Değişsin bir kere bu kafa yapısı değişsin. Sadece Galatasaray için söylemiyorum bunu. Kaç tane futbolcu böyle sönüp sessiz sedasız gitti yahu.

Koca klüpsün ya bir oturup hesabını yapamıyorsan ne diyeyim ben.
    Katılıyorum, değişmeli bu kafa yapısı. Kulüplerin amacı nokta atışı değil bu transferlerde. Camia ve tribünlere karşı; transfer yapıyoruz, geleceğin yıldızlarını kadromuza katıyoruz dedirtmek amaç bence. Ha belki tutar da 1-2 tanesi kalır takımda oynar. Gökhan Gönül misali. Fenerbahçe onu transfer ederken eminim ki takıma monte edip, takımın vazgeçilmezi haline getirmek değildi amaç. Hatta yine bence; Galatasaray transfer etmek istediği için transfer edilmiş olabilir. Gökhan'ın başarısında ki en önemli 2 şey; hoca Zico'nun ŞL, PSV falan demeyip şans vermesi ve Gökhan'ın bu zorlu şansı iyi değerlendirip, formunu devam ettirmesi.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Ben Mustafa Sarp'ın Galatasaray'ın oyuncusu olmadığını düşünüyorum. Mehmet Topal kalmalıdır. Aurello olsa süper olur.

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Servet,Arda,Caner,Topal,Leo,Jo hatta Elano bile olabilir ,

Kesinlikle elden cıkarmak lazım sonrasında adam gibi bir sol bek , defansif bir ön libero ardından yerli alternatiflere yönelmeliyiz...
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Servet,Arda,Caner,Topal,Leo,Jo hatta Elano bile olabilir ,

Kesinlikle elden cıkarmak lazım sonrasında adam gibi bir sol bek , defansif bir ön libero ardından yerli alternatiflere yönelmeliyiz...
    Arda kalmalı bence. Sabri gitmeli. Bir an önce gitmeli hem de. Orta yapamayan kanat oyuncusu istemiyorum. Sağ bek yeri değil diyorlar. E adamın yeri orta sahanın sağı. Orda oynayınca mı kesecek ortaları? Hırs, koşma falan tek artısı. O da yetmez Galatasaray'da. Şu zamana kadar nasıl sabrettiklerini aklım almıyor zaten.

Bu dediklerine katılıyorum Arda dışında ve bir de Sabri'yi eklerim listene Alican.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Mehmet Topal ayarında yerlri defansif orta saha bulamaz Galatasaray. Bence bir sezon daha sabredilmeli ona.

Del Piero_10 Misafir

Leo Franco'nun sözleşmesi feshedildi.

Sezon devam ederken

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Sacmalik.. bence Leo kötü bir kaleci degil iyi bir yedek olabilirdi...

Del Piero_10 Misafir

Default Leo Franco'nun sözleşmesi feshedildi

Galatasaray'ın sezon başında A.Madrid'den bonservis bedeli ödemeden aldığı kaleci Leo Franco, Fenerbahçe derbisinde yediği hatalı golün kurbanı oldu.. Sarı-kırmızılı yönetim tarafından 3 yıllık sözleşmesi tek taraflı fesh edilen Arjantinli file bekçisine herhangi bir tazminat ödenmeyecek. Çünkü Franco da İstanbul'dan ayrılmak istiyordu..

İşin ilginç tarafı ise Franco'nun sözleşmesinin fesh edildiği gün, başkan Adnan Polat'ın yaptığı açıklamalar oldu.. İşte başkanın sözleri: "Rakip takımlarla oynanan müsabakalarda futbolcuların, kalecilerin performanslarına bakıyoruz, orada rahatsızlıklarımız var. Arzu ettiğimiz gerçek anlamda pırıl pırıl, tertemiz bir lig olduğunu söyleyemiyorum. Leo Franco'nun bu saatten sonra kalması hem onun için, hem Galatasaray için hayırlı olmaz."

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Aykut kötü kaleci değil ama süreksiz, dalgalı bir performansı var. Leo Türkiye'ye alışamadı belki ama Aykut ile de olmaz.

Mesaj Yetkileri