-
Arsinspor'un şike yaptığını iddia eden ve ellerinde buna dahil belge ile ses kaydı olduğunu belirten Sürmenespor ve Bafra Belediyespor ligin tescil edilmemesi için belgeler ile federasyona başvurdu.
Gümüşhane, Kastamonu ve Arsin’in şike yaptığı iddia eden ve ellerinde buna dahil belge ile ses kaydı olduğunu belirten Sürmenespor ve Bafra Belediyespor ligin tescil edilmemesi için belgeler ile federasyona başvurdu.
Ses kayıtları ve belgeler var
TFF 3. Lig 4. Klasman Grubu son hafta oynanan maçlarda şike iddiası ile ortalığı karıştırdı. Gümüşhanespor-Arsinspor maçının 0-0 berabere sonuçlanmasının oardından küme düşen 3’üncü takım olan Sürmenespor, ellerinde bu maça dair şike kayıtlarının ve belgelerinin olduğu söyleyerek TFF Tahkim Kurulu’na başvurdular. Daha önceden Gümüşhanespor-Arsinspor maçının berabere biteceğini fedrasyona çektiği faks ile iddia eden Sürmenespor Kulübü Yönetimi ellerindeki ses kayıtlarında Kastamonuspor’un Gümüşhanespor’a beraberlik karşılığında 170 Bin Tl teklif ettiği ancak Gümüşhanespor cephesinin 300 Bin Tl istediğinin olduğunı söylediler. Yaşanan bu olayların ardından belge ve ses kayıtlarını federasyona veren Sürmenespor ligin tescil edilmemesini istedi.
Başeskioğlu Böyle İstedi
Deplasmanda Kastamonu ile karşılaşan ve sahadan 1-0 mağlup ayrılarak Play-Off şansını kaçıran Trabzon yalıspor Klübü Başkanı Engin Kara ise yaptığı yazılı açıklamada “90+6’da yediğimiz penaltı golüyle Play-Off şansını kaybettik. Eski Spor Bakanı Murat başeskioğlu maçın sonucunu kendi belirledi” dedi. Kara, “Murat Başeskioğlu’nun Kastamonuspor’da Asbaşkan olan oğlu Hakan Başeskioğlu ‘Bize maçı verin’ teklifi yaptı ancak biz bütün baskılara rağmen şerefimizle mücadele ettik. Maçın 75. Dakikasında Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı Murat Başeskioğlu yanımızdan aşağıya inerek 4. Hakeme bir şeyler söyledi. 4. Hakemde maçın orta hakemi Bülent Yıldırım ile diyaloğa geçti. Çok gol kaçırdık, maç uzadıkça uzadı 90+6’da komik bir penaltı golü yedik. Birileri bunun hesabını vermelidir” dedi.
Bu leke Temizlenmelidir
Yaşanan bu olaylardan sonra Bafra Belediyespor Kulübü yönetimi de TFF’ye faks çekerek ligin tescil edilmemesi konusunda başvuruda bulundu. Kırmızı Siyahlı kulübün başkanı Hüseyin Çamaş “Sürmenespor ve Yalıspor Kulübü başkanlar ile telefonda görüştüm. Her iki taraf da ligde şike olduğunu bana da söylediler. Sürmenespor Yönetimi, Kastamonuspor’un Gümüşhanespor’a beraberlik durumunda para teklif ettiği, buna dair belge ses kayıtlarının olduğunu bana da ilettiler. Biz bunlara dair TFF’ye faks çekerek ligin tescil edilmemesinin başvurusunda bulunduk. Yaşananlar sonucunda bizim de puanlarımız ve hakkımız yenildi. Bu işte hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Eğer lig tescil edilirse Türk Futbolu töhmet altında kalacaktır. Bu lekenin bir an önce temizlenmesini istiyoruz” dedi.
İşte İddia
Son haftaya 48’er puanla giren Arsinspor, Gümüşhanespor’la anlaşarak Sürmenespor’u küme düşürmek için şike yapıyor. Gümüşhanespor-Arsinspor maçının 0-0 bereabere tamamlanmasının ardından 90+6’da Kastamonuspor 49 puana ulaşıp üçlü averajda en kötü olan Sürmenespor’u küme düşürüyor.
KAYNAK: HABER GAZETESİ
-- - - --- - - -- -- - - - - -- - - - -- - -- - - -
Bu şike haberleri ve maçlardaki yapılanlar birbiriyle o kadar uyumlu ki şike yapılmış yani basbaya belli. Kastamonuspor - Yalıspor maçının hakemi birde Bülent Yıldırım'dı. Süper ligten hakem. Gümüşhanespor - Arsinspor maçı 0-0 bitmiş. Kastamonuspor maçıda 0-0 gidiyordu. Kastamonuspor maçı böyle bitse Kastamonuspor küme düşüyüordu. Ama tam 6 dakika uzatma verip 5. dakikanın son saniyelerinde penaltı verirsen sen. Ve birde şeref tribününden milletvekili gidip 4.hakemle konuştuktan sonra olursa bu ben acaba diyorum. Yani neyse şu Tahkim'den bir yanıt gelse çok merak ediyorum. Ceza verilicek mi, ya da hiç birşey olmamış gibi devam edilicek mi.
Mesaj Yetkileri