"YÜCE ATATÜRK"
Ya Rıdvan ya Aykut. Sezon başında Daum ile olmaz dediğimde burada yemediğim laf kalmamıştı. Haklı çıktım bu beni üzüyor.
Yönetim bütün yabancıları yollasın. Hiçbiri umrumda değil, en başta Lugano gitmeli. 3 ay boyunca imza atmıyor, kulüp arıyor bulamıyor sonra gelip imza atıyor. Bizi küçük düşürüyor. Hiçbir yabancı peş para etmez.
Semih bu durumdan sonra Avrupa da ancak Stoke tarzı takımlara gider oraya da gideceğine Bursa'ya gitsin daha iyi.
ilginç bir yaz bizleri bekliyor. aziz yıldırım'ın bırakmasını istemiyorum fakat bir yandan da yeni yüzlere ihtiyacı var bu kulübün. umarım transferden anlayan birileri gelir.
ali koç gelirse kendi adıma çok sevinirim.
(/s)
Ali koç felan gelmesin, şu an ki yönetimden kimse gelipte Başkan olmasın. Aziz Yıldırım'ın yine parmağı olur herşeyde.
Saadettin Saran gelsin. Yanınada Hakan Bilal Kutlualp gelsin. Hep istedim şu ikiliyi, gelsinlerde o zaman görün takım nasıl yaratılıyor klüp nasıl yönetiliyor transfer nasıl yapılıyor.
Saran ile Kutlualp kulübü mahveder. İlk tercih M.Ali Aydınlar, daha sonra Ali Koç. İkisinden biri başkan olabilir.
Umut, yabancı transferi konusunda sıkıntı olduğu doğrudur ama Ali Koç da Poulsen transferini 1 ayda bitirememişti. Yani yabancı transferi konusunda Cihan Kamer'in de Ali Koç'un da tüm yönetimin suçu vardır. Bir de Ali Koç işadamı kimliği nedeniyle Fenerbahçe başkanlığında sıkıntı yaşar diye düşünüyorum. Yani Fenerbahçe başkanı yeri geldiğinde herkesi karşısına alıyor ama Ali Koç bunu yapabilir mi emin değilim.
Aziz Yıldırım Fenerbahçe'ye ailesinden daha fazla zaman ayırabilecek kadar bu kulübe bağlı bir kişi. Hatta yakın zamanda eşinden ayrıldı; kimbilir belki de sebep Fenerbahçe'ydi. Aziz Başkan'ın hataları var mı ? Var. Özellikle yabancı transferi konusunda gereken ilerleme kaydedilemedi. Verilen sözler de sıkıntı yaşandı. Bir ara tribünlere fazla müdahale etmeye başladı vs. Fenerbahçe tarihinin en önemli başkanlarından birisi bu kulüpten bu başarısızlığın ardından ayrılmamalı ki tarihe başarısız başkan olarak geçmesin.
Fenerbahçe'de şampiyon olamayan hoca gönderilir geleneği var. Zico ŞL'de çeyrek finale rağmen gönderilmişti. Daum da bundan nasibini alacak ama bana doğru olmayacak gibi geliyor. Ya hiç getirilmeyecekti ya da getirildikten sonra arkasında tamamen durulacak.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Yerli transferlerdeki başarı yabancı transferlere yansıtılamadı. Aylarca Poulsen konuşuldu, aniden Cristian Baroni transfer edildi. Sezon başında gönderilmesi gereken R.Carlos ve Deivid ile sözleşme yenilendi. En büyük yanlış buydu bence. Devre arası bir yabancı kontenjanı açıldı, yabancı futbolcu transfer edilmedi. Kontenjan serbest bırakılsın diye bağıran yönetim, bir kontenjanı boşta bıraktı, hatta Deivid'in de pek oynamadığını düşünürsek 2 kontenjan boşa gitti. Bu da bir çelişkidir. 8 tane kaliteli yabancın olması gerekir ki takımda hem rekabet artsın. Lugano ile Bilica'dan biri ceza aldığında veya sakatlandığında bir alternatif yoktu.
Kazım, Önder vs. gibi futbolcuların alemler yaptıkları çıktı bir dönem. Yani sezon boyunca bir sürü olumsuzluk yaşandı, yönetim gerekli tedbirleri alamadı.
Sezon başı planlaması çok yanlıştı.
Denizlispor faciasından ders çıkarılamadığı anlaşıldı bence dün.
Şu son sayfadaki yazılanları okuduğum için neredeyse "iyi ki şampiyon olamamışız" diyordum.Yönetimin değişmesi,Yabancıların değişmesi,Daum'un gitmesi..Bunların hepsi takımı çok iyi şekilde etkileyeceğini düşündüğüm kararlar (tabii gerçekleşirse).
Takımda aynı ulustan fazla oyuncu bulunmamalı bence(Türkler dışında).1 Alman,2 Arjantinli,1 Brezilyalı,2 Afrikalı,1 İspanyol ve 1 de İtalyan gibi daha önce denenmemiş yabancı varyasyonları denenmeli.
Sol kanatta Özer'in veya Vederson'un yetersiz olduğu gayet açık.İçimden geçen oyuncular Zarate veya Giovinco.
Orta Saha'da Emre'nin yanına hırslı bir oyuncu lazım diye düşünüyorum.Kwadwo Asamoah olabilir.
Stoper'e bir türk lazım.Serdar Taşçı,Şampiyonlar Ligi kozunu kullanarak çekebileceğimiz bir gurbetçi.Eğer yabancı alınacaksa,Diego Godin tercihimdir.
Forvete Vincenzo Ia-quinta düşünülebilir,yaşlı olması bir dezavantaj olsa da faydalanabiliriz bence.Santa Cruz da mümkün.
+2 olarak da İspanya'dan Busquets gibi,görev verildiğinde altından kalkabilecek bir oyuncu lazım.(Busquets abartı bir örnek oldu sanırım (: ) bir de Güney Amerika'da oynayan bir oyuncu lazım.Sebastian Blanco maçını izleme fırsatı bulduğum ender oyunculardan,o olabilir bence.Alex'in yerine de Reyes gibi bir oyuncu getirilirse gayet iyi olur.
Tabii olursa.![]()
Saran ve Kutlualp geleceğine, Rambo Okan başkan olsun daha iyi.
Mehmet Ali Aydınlar Voleyboldaki başarı sayesinde çok öne çıktı, o olabilir, Her ne kadar Aziz Yıldırım gitsin densede, eğer görevi bırakırsa gene onun ekibinden biri gelmeli, çünkü ortada yapılan atılımların aynı şekilde devam ettirilmesi gerekli.
Yapmayın Ali Koç, Poulsen gibi 2.sınıf bir ön liberoyu almak için 4m€ teklif etti. yine gelmedi. 1 ay uğraştı.
Hakan Bilal Kutlualp'in nasıl transferler yaptığını hepimiz gördük. Appiah,Anelka,Hooijdonk,Alex ve sanırım Ortega'da ona ait.
Ve Hakan B. Kutlualp gittikten sonra yapılan transferlerden sadece Lugano tuttu.
Kezman,Deivid,Güiza,Josico,Maldonado,Bilica hepsi ortada.
aziz yıldırım ayrılırsa;inşallah mehmet ali aydınlar gelir
Yönetim kurulu bu akşam toplanıyormuş.
aykut kocamanın teknik direktör olması en hayırlısı.sportif direktör olarakta rıdvan dilmen gelsin,oyuncudan iyi anlar.çok mu şey istiyoruzzz
Aykut Kocaman gelsin istiyorsunuz da Aykut Kocaman'ın teknik direktörlük kariyeri çok olumlu değilki.Fenerbahçe'yi yönetmek kolay iş değil.Eğer Daum gönderilecekse ve kısa vadede başarı isteniyorsa gidilecek adres bellidir;Mircea Lucescu.
So what?
Saike
Lucescu'yu istemiyorum, Lucescu geleceğine kaliteli forvet, 1 defans ve 1 orta saha alınsın. Daum da savunmaya önem verecek şekilde oynatırsa, son 10 maçta olduğu gibi (adam gibi forvet olsa Güiza'nın kaçırdıklarının yarısını atabilecek) yine bir şekilde iş yapar.
Aykut Kocaman'ın yokluk içinde İstanbulspor'da ve Ankaraspor'da olumlu futbol adına yaptıkları ortada. Bu görevin üstesinden gelebilecektir kendisi.
"YÜCE ATATÜRK"
So what?
Saike
Daum hep gençleri harcıyor.
Şu Hooıjdonk'un yapacağının 10'da 1'ı yapabilen bir forvet olsa Avrupa Kupaları hariç her şampıyona da kupayı kaldırırdık.
Adam frıkık atıyor Alex gibi 4 yılda bir değil sezonda 7 - 8 tane.
Çizgiden top çıkarıyor ve o atağın üstüne gol bıle atıyor.
Normal forvetlığını biliyoruz kaçırmıyor gibi kafa toplarında boyundan dolayı çok etkılıydı.
Yaşlı genç fark etmez bu adamın benzerının bulunması şart.
Ve taraftar ıle arası çok ıyıydı.
Taraflı tarafsız herkesın sevgılısıydı.
Last edited by Estranged : 17.Mayıs.2010 at 18:35 Reason: İmla hataları ve okunması güç kelimeler genel hatlarıyla düzeltildi.
aykut hoca özeri yaratmış bir hoca eminim gelirse fenerbahçede bu yetenekler ön plana çıkacaktır.Rıdvanında sportif direktörlüğe gelmesini isterim rıdvan oyuncudan iyi anlar.Birazda Türk hocalarını deniyelim
Yönetim kurulunun bugün rutin toplantısı vardı. Bu gerçekleşiyorsa Aziz Başkan adına istifa söz konusu değil demektir.
3 yabancı transfer yapılmalı.1.forvete .2.stopere.3.sağ kanada(sol kanat bence yeterlidir.santos-uğur boral-özer-wederson)
Aykut Kocaman Türkiye'de sportif direktörlük olayının modern uygulaması için Fenerbahçe'nin başına getirilmiş bir kişi. Aykut Kocaman'ın şuan yetkileri net değil, sınırları net değil fakat 3 sene içerisinde bu uygulama oturacaktır ve yetkiler netleşecektir. Şimdi bu uygulama için seçilmiş bir kişiyi teknik direktör yaparsak sportif direktörlük görevine de Rıdvan'ı getirirsek; Aykut Kocaman, beni Daum'un yedeği yapmışlar, onu kovup beni getirdiler, demek ki yarın beni kovup yedeğim Rıdvan'ı buraya getirebilirler demez mi ? Bu hata yapılmamalı ve Aykut Kocaman görevinde kalmalıdır. Ha Aykut Kocaman der ki, ben bu işi sevmedim, teknik direktör olarak devam etmek istiyorum; o zaman işler değişir.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Aykut'un saha içinde olmayı özledim gibi bir açıklaması vardı. Aykut bu görevde kalacaksa, 3 sene artık beklenmemeli, yetkiyi Aziz Yıldırım, eğer görevi bırakmıyorsa Aykut'a vermeli. Daum'un geleceğine Aykut karar vermeli, yeni hocayı Aykut seçmeli. Daum olduğu müddetçe ve takıma geecek hocayı Aykut belirlemediği sürece, Sportif Direktörlük görevi hep avada kalır, netleşemez, otorite olamaz.
"YÜCE ATATÜRK"