Doğu Konferansı Final Serisi 2.maçının ilk yarısı biraz önce Celtics'in 53-51 üstünlüğü ile sona erdi...

Paul Pierce ilk yarıyı 22 sayılık muhteşem bir performansla tamamladı... Garnet ve Ray Allen'ın skor anlamında toplam beş sayıda kaldığı (Ray 3, Garnet 2) kocaman bir devrede takımını skorda aldı ve taşıdı... Eğer Celtics bu maçı kazanacaksa birazdan başlayacak 2.yarıda Garnet ve Ray Allen ikillisinden en azındanbirisinin Pierce'a skorda eşlik etmesi lazım...

Garnet defans anlamında Rashad Lewis'i sahadan sildi... Orlando koçu Van Gundy baktı olmayacak; Howard'ın yanına 2.uzun olarak Gorta'yı koydu... Yani bu ikisini yanyana oynattı ve kumarı ilk yarı adına tuttu... Yoksa Celtics aldı başını gidiyordu... Oyunu bu şekilde dengeledi... Bir de Carter faul problemine girip kenara geldikten sonra onun yerine giren J.J.Redick gerçekten iyi iş çıkardı...

Şimdilik maç dengede... Celtics aslında ilk maçı kazanarak iki maçlık deplasman serisinden istediğini aldı... Mutlaka kazanmak zorunda olan ve baskı altındaki takım Orlando... Ama şimdilik işler Celtics'in istediği gibi gidiyor... Boş şutları sokamadıkları bir devreyi önde kapattılar...

Bu arada... Fiziğine rağmen NBA'in en sempetik oyuncularından birisi olan HOWARD bir faul yaptı ki Paul Pierce taaa buralardan ben bile yerimden fırladım... Önce Pietrus vurdu Pierce'ın kafasına, ardından formasını asıldı.. Pietrus formayı asılmaya devam derken Howard doğrudan kafayı hedef alan sert bir darbe vurdu, vurduktan sonra da elini çekmek yerine yüzüne doğru iteleme hareketiyle sertliği devam ettirdi... Gerçekten çok çirkin bir görüntüydü... Howard'a hiç yakışmadı... İşin diğer tarafı: Pierce bunlardan geri adım atmaz ve kızdırmaya gelmez...

Bakalım; birazdan 2.devre başlayacak...