Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
Öyle şey mi olur, o zaman Cech'in Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçında yaptığı hatayı hatırlayalım hep ve onu kötü kaleci ilan edelim, dünyanın en iyisi demeyelim.

Şampiyonluğun kaybedilmesinde Volkan'ın payı %1 bile değildir. Senin verdiğin iki örnek, Trabzonspor ve Galatasaray maçları, bunlar şampiyonluğun koptuğu maçlardır ama Volkan'ı suçlu ilan etmek acımasızlıktır.

Ha eğer şöyle olsaydı, dediğin doğru olurdu: Trabzonspor maçında maçı 1-0 önde götürüyoruz, maçın artık uzatmaları oynanırken, yan top geliyor, Volkan boşa çıkıyor ve Trabzonspor golü atıyor. Skor 1-1 oluyor ve şampiyonluk gidiyor. O zaman Volkan kaçan şampiyonluğun baş mimarı olabilirdi. Ancak 23. dakikada yenilen bir gol ve hem de öyle çok bariz hatanın olmadığı bir gol yüzünden Volkan'ın tüm sezon yaptıklarını hiçe saymak anlamsız. Haftalardır gol yememe, üstelik bunlar sadece defansın başarısı değil, bireysel başarıdır da. Keita'nın son dakikadaki şutu ve Bobo'nun penaltısı, en kritik iki maçta alınan iki galibiyetin mimarı bana göre Volkan'dır.
Bana Cech'in bir hatasını gösterebilirsin. Kaldı ki bunları yazarken bu bahsettiğin şey aklıma geldi.

Sen büyük kaleci olmak istiyorsan zaten gol yemeyeceksin ve hata yapmayacaksın. Yapması gereken şeyler için niye bu kadar övüyorsunuz ki? Tamam iyi kaleci zaten ona birşey diyen yok. Ben kötü kaleci demedim. Ama Guiza neden eleştiriliyor? Gol atamadığı için. Leo Franco niye eleştiriliyor? Yetersiz olduğu için. Volkan niye eleştiriliyor? Saçma sapan hareketlerinin çoğunluğundan dolayı.

Bu yaptığı hareketlere bahsettiğin çek cumhuriyeti maçındaki kırmızı kartını da ekleyebiliriz. schalke maçı ve aklıma gelmeyen daha bir sürü maçları vardır. Evet fenerbahçe'nin buraya gelmesinde payı büyüktür. Ama son cümlemi tekrar yazayım, bunlar hatırlanmaz. Fenerbahçeli olmadığımdan bilemiyorum ama milli takım maçlarında Volkan bir saçmalık yapacak diye güven duymuyorum ona karşı. Siz duyuyorsanız ne âlâ. kendini de dünyanın en iyi 10 kaleci arasında görüyorsa ne âlâ. ama saatli bomba olup da dünyanın en iyi 10 kaleci arasına girilmez. onu da belirtmek lazım.