-
Ard arda oynadığı 17 maçın 16'sını kazanmaış bir takım (ilk 8 hafta ve son 10 haftanın 9'u) kalan 17 maçta ise zar zor galibiyet alan bir takım.
Bu tabloya bakıldığında zaten gariplik görülebiliyor. İlk devre sona erdiğinde lider Kayseri'nin arkasından 2. sıradaydık, devre arası takımdan gönderilenlere rağman, Daum'un isteğine rağmen, Aykut'un transfer görüşmelerine rağmen, en iyisini alacğız demelerine rağmen, yönetim ne düşündü de transferden vazgeçti bilmiyorum. Devre arası takviye yapmamak büyük hataydı, takviye yaparsın, tutmama ihtimali de var ama ben elimden geleni yaptım, hoca yanlış oyuncuları istemiş, onları oynatamamış der, sorumlu olmazsın bu durumdan.
Yine şubat ayında oynanan 7 maçta galibiyet alınamadı ama o dönemde belki de sezonun göze hoş gelen en iyi futbolunu oynuyorduk, girdiğimiz pozisyonlar fazla, verdiklerimiz azdı ama yediğimiz fazla, attığımız az şeklinde sona eriyordu maçlar.
Sonrası bilinen şeyler, Daum güzel futbol maç kazandırmıyor, ben 1-0 kazansam bana yeter dedi ve 1-0 kazanarak çoğu maçı, zirveye oturduk.
Trabzonspor maçına da iyi hazırlanılmıştı, sezonun en çok pozisyona girilen maçı oldu ama olmayınca olmuyor, goller gelmedi ve şampiyonluk kaçtı.
Başlıca hatalar, Daum'un inadı, form durumuna göre değil, inandığı oyuncuları oynatma düşüncesi, kafasında 11'de yer almayan oyuncu kim olursa olsun mecbur kalmadıkca O'nu oynatmıyor.
Devre arası takıma takviye yapmayan yönetim.
Oyuna müdahalelerde geç kalan teknik kadro.
İlk devrenin sonlarına doğru patlak veren disiplinsizlik olaylarında disiplini sağlaması için orada olan Aykut'un etkisiz kalması.
Sezon başı planlı transfer yapılmaması.
Köklü revizyon'un bir türlü gerçekleşememesi.
Bunlardan 1-2 tanesi yapılmamış olsa, şampiyonluk son haftaya bile kalmayabilirdi.
Ve en büyük hata, Bursaspor 2-0'dan 3-2, Kadıköy'de verilen maç. Maça çok iyi başlayan bir Fenerbahçe, 2 farkı rahat bulan bir Fenerbahçe, istediğini sahaya yansıtan bir Fenerbahçe. Herşey iyi giderken, sahada düşüşü göremeyip müdahale edemeyen bir Daum. Maç 2-1 olduktan sonra panikleyen, 2-2'ye geldiğinde yaptığı değişiklikle bana 3. golü de yeriz şimdi yorumunu yaptırtan Daum. O maç Bursa'yı tekrar havaya soktu ve ligi zirvede bitirme düşüncelerini sağlamlaştırdı, neler yapabileceklerini görmelerini sağladılar.
Oyuncular hakkında da bir şeyler yazmak istiyorum, şimdilik yazı fazla uzun olmasın ama bahsetmeden geçemeyeceğim, Emre, Gökhan, Lugano ve Alex. Bu 4 isim takımı tüm sezon taşıyan oyuncular ve yeri doldurulması güç oyuncular oldu.
Mesaj Yetkileri