Serkan umarim dedigin gibi projeler cope atilmaz, hepsi gerceklestirilir. Boyle bi organizasyonu yapmak bunlari daha da kolaylastirirdi ama su Avrupa duvarini Viyana dan bu yana bi gecemedik. Izin vermiyolar. Dunya kupasi icin umidim daha fazla.
Serkan umarim dedigin gibi projeler cope atilmaz, hepsi gerceklestirilir. Boyle bi organizasyonu yapmak bunlari daha da kolaylastirirdi ama su Avrupa duvarini Viyana dan bu yana bi gecemedik. Izin vermiyolar. Dunya kupasi icin umidim daha fazla.
Uyuz oluyorum bu Fransızlara...
I'm back...
Yollar, hızlı trenler vs onları zaten yapmak devletin görevi, önemli olan stadların yapımı. Bunu da tüm ülkeye yaymak gerekiyor ki, stad yapılmayan ya da kendi imkanlarıyla stad yapanlar, yatırım yapılmayan kentlerin bir mağduruiyeti olmasın.
Projeler güzel, para da muhelefetin de desteğiyle hükümet tarafından verildi ama icraat da lazım. 20 tane kaliteli stad yaparsan, içerisinden en elitlerini seçip, başvuru yapmak daha kolay olur.
İşin siyasi boyutuna da hiç girmiyorum, avrupalının bakışını değiştirmek gerek, 7-6 da fena bir sonuç değil. Geçmişte yapabileceğimizi de gösterdik, üstelik tek günlük finallerin yanında 1 ay süren Üniversite Oyunları sorunsuz gerçekleştirilmişti.
"YÜCE ATATÜRK"
Sitenin üyeside gelmiş yok Platini, Türkiye aşığıymış yok kaç defa Türkiye'ye maç izlemeye gelmiş falan filan. Geçiniz bunları. Adam ülkesine kazandırmak için resmen lobi yaptı.UEFA, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için kararını vermek üzereyken, TFF Başkanı Mahmut Özgener, çarpıcı bir açıklama yaptı.
Aday ülkelerin yaptığı final sunumlarının ardından UEFA Yönetim Kurulu'nun oy aşamasında olduğu sırada sorulara yanıt veren Özgener, UEFA'nın Fransız başkanı Michel Platini'nin yaptığı adaletsizliği açıkladı.
Özgener, 13 icra kurulu üyesinin kararı vereceği müzakere öncesi, bu isimleri etkileyebilecek olayı şu şekilde aktardı;
"Bugün tek şeyi yadırgaım. Cumhurbaşkanımız bugün bize güç verdiler, burada oldular. Kendileri salona teşrif ettiklerinde icra kurulu üyeleriyle kendileri gidip ellerini sıktılar. Fakat Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy geldiğinde UEFa başkanı Platini alıp kendisini tek tek icra kurulu üyeleriyle tanıştırdı. Ben bunu nezaketen de fair play olarak da doğru bulmadım. Sarkozy izlemediği sunumumuzu da beğendiğini söyledi. Benim içim yine de mutlu. Biz yoğun süreç geçirdik ve bu turnuva için her şeyi yaptık. Bu turnuvayı Türkiye'nin benzersiz şekilde yapabileceğine de herkesi inandırdık".
Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Servet Yardımcı da UEFA Başkanı Michel Platini'nin Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'i üyelerle tanıştırmasının dikkatini çektiğini söyledi.
Yardımcı yaptığı açıklamada, Fransız olan Platini'nin Nicolas Sarkozy'i UEFA Yönetim Kurulu üyeleriyle tek tek tanıştırmasının dikkati çeken bir hareket olduğunu belirterek,
"Bizim Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, salona girdiği zaman herkesle tokalaştı. Michel Platini, Nicolas Sarkozy geldiği zaman kendi cumhurbaşkanını herkesle tanıştırdı. Bu dikkatimi çekti. Bizim Cumhurbaşkanımızı tanıştırmadı, herhalde unutmuştur" diye konuştu.
Emek Ege yukarıda yazdığım şey söyledi. Eğer böyle turnuva almak için başkanmı çıkarmamız lazım dedi.. Erzik gülerek herhalde dedi...
Artemio Franchi Başkan'ken İtalya 1980 Avrupa Şampiyonası'nı aldı.
Jacques Georges Başkan'ken Fransa 1984 Avrupa Şampiyonası'nı aldı.
Lennart Johansson İsveç 1992 Avrupa Şampiyonası'nı aldı.
Michel Platini Başkan'ken Fransa 2016 Avrupa Şampiyonası'nı aldı.
Sepp Blatter FIFA Başkanı'yken Avusturya - İsviçre 2008 Avrupa Şampiyonası'nı aldı.
Başkanlar en başından beri bazı şeylerin daha kolay olmasını sağlıyorlar. Ve etki ediyorlar.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Şenes Erzik giydiriyor Platini'ye. Berkay o da senin dediğinden.![]()
I'm back...
6 beklediğim oy vardı 6'sı da verdi dedi Şenes Erzik.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Lenard Johansson - İsveç 1992 Avrupa Şampiyonası,
Sepp Blatter - İsviçre 2008 Avrupa Şampiyonası,
Platini - 2016 Fransa Avrupa Şampiyonası,
Bunu Şenes Erzik e söylediler "Sizce bizimde kazanmamız için başkanmı çıkartmamız lazım" diye soru sordu muhababir. Şenes Ersiz in cevabı "Heralde"
![]()
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Herşey ortada, Platini Sarkozy ile yaptığını, Gül ile yapsa herşey değişebilirdi.
Güzel konuştu Şenez Erzik sitemkar güzel oldu Platiniye gitsin bu konuşma
Türkiye hepsinden iyi yapardı organizasyonu.
Euro 2016'yı kaldırmak farz oldu, Fransa'da o kupayı kazanmalıyız. En güzel yanıt bu oldu. Zaten 24 ülke mücadele edecek.
Beklediğim gibi Fransa'ya gitti turnuva.En güçlü aday bizdik,sunumumuz da çok iyiydi.Ama olmadı.
Planlanan stadyumlar kesinlikle yapılmalı.Biz bu turnuvayı alamasak da projemizdeki stadyumları bitirmeliyiz.Eğer adaylık düşünülürse 2018 veya 2020 için benim umudum çok büyük.
2018 Dünya Kupası için bir adaylığımız olacağını düşünmüyorum ama 2020 Avrupa Şampiyonası için bir girişim olabilir ama eğer onda da kaybedersek üst üste 4. kaybedişimiz olacak bu iyice bir yılgınlık yaratabilir komitede.
2018 ve 2022 Dünya Kupası için zaten şu ülkeler adaylıklarını açıkladı.
Avustralya
Belçika - Hollanda
İngilitere
Rusya
Portekiz - İspanya
A.B.D.
2022 içinse Katar'ın büyük yatırımları olacağını biliyoruz, artık işler daha zorlaşıyor daha ciddi ve güçlü rakipler ortaya çıkıyor.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
EuLOBİ 2016 Fransa'nın!
EURO 2016'ya ev sahipliği yapacak ülke Fransa oldu !.. Türkiye ve İtalya'yı geride bırakan Fransızlar, 2016 yılında 24 takımla yapılacak Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemeye hak kazandı...
13 kişilik UEFA heyetinden en çok oyu alan Fransa, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğini kazanırken Fransa cephesinde büyük bir coşku vardı. Açıklamanın ardından sahneye çıkan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, ''Bizim için çok güzel bir gün. UEFA'nın güvenini sarsmayacağız'' dedi.
UEFA'dan verilen bilgiye göre ilk tur oylamada Fransa 43, Türkiye 38 ve İtalya 23 puan topladı. Bu durumda İtalya elenerek ikinci turda Türkiye ve Fransa yarıştı.
Finalde 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesinden 7'si Fransa'yı, 6'sı Türkiye'yi seçince tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye kıl payı elenmiş oldu.
"SİZİ ANLIYORUM"
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) ev sahipliği yapacak Fransa'nın Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, ülkesinin UEFA'nın güvenini boşa çıkarmayacağını söyledi.
Escalettes, ''Türkiye'deki ve İtalya'daki dostlarımı düşünüyorum. Kendimi onların yerine koyuyorum. Onların aylarca çalıştıktan sonra hayal kırıklığına uğramalarını anlıyorum. İtalyan ve Türk futboluna başarılar dilerim'' dedi.
Escalettes, ''UEFA Yönetim Kurulu üyeleri çabalarımızı takdir etti ve bize güvendiler. Önemli olan UEFA'nın güvenini almış olmak. Bu güveni boşa çıkarmayacağız. Bu bizim için çok güzel bir gün'' diye konuştu.
LigTv
"Platini'nin yaptığı normal değildi!"
UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, başkan Platini hakkında oldukça çarpıcı sözler söyledi! "Platini sonucu gelin bana kendi ağzıyla söyledi" diyen Erzik Platini'nin fair-play'e yakışmayan hareketler sergilediğini ifade etti. Bir oy farkla kazanmanın Platini'yi memnun etmeyeceğininin altını çizen deneyimli futbol adamı, "Platini'nin Sarkozy için yaptıkları normal değildi. Ben de beğenmedim" dedi...
LigTv
Platini ne demek istedi?
2016 Avrupa Şampiyonası'nı ülkesi Fransa'nın almasının ardından eleştirilerin hedefi olan Platini, oldukça ilginç açıklamalar yaptı. Türk gazetecilere konuşan UEFA Başkanı, "Bir gün Türkiye de bir Avrupa Şampiyonası alabilir mi?" sorusuna "Sıradaki başkan Türk olursa siz de kazanabilrsiniz" şeklinde yanıt verdi...
LigTv
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
iyice coştu Platini...
Platini : Eğer Türkiye Kazansaydı Aynı Şeyler Şenes Erzik İçinde Söylenecekti.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Üzüntü verici. Ekomomik sebeplerden ötürü Fransa'ya gittiği aşikar. Krizden damga yememek için Fransa'ya verdiler.
Umarım 2020 bizim olur.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi
İstemiyorum Avrupa felan ben Asya'yı istiyorum. Bunların bizi horgördüğü, dışladığı yetti artık...
I'm back...
13 kisilik komitede kibris, israil ve ukrayna oylarinin kime gittigi asikar bi oylama pek objektif olamaz sanirim. Isin siyasi boyutu cok uzucu. Daha oylamanin basinda 3-0 yenik durumda iken 7-6 basarilidir. 31 yasindayim, bu kacinci reddedilisimiz sayamiyorum artik. Neyse ki FIBA bize bi mutluluk yasatti bu konuda. Daha da adaylik icin umutlarimi bosa harcamak istemiyorum. Ne yapacaksak kendi iredemizle yapalim su vaad edilenleri.
Bunlarin bizi adam yerine koyacagi yokCabalarimiza yazik
Hadi bizim Avrupa'da topraklarımız var, Kazakistan, Ermenistan, G.Kıbrıs felan ne yapsın?
İsrail ne yapsın da diyebiliriz bunların yanına aynı şekilde Gürcistan da,
Bakalım basın bülteni çıksın kimin kime oy verdiği de açıklanır orada.
Oğuz Kağan
TROLLING MAKES PERFECT
Fransa'ya verecekleri basindan beri belliydi sasirmadim..