EuLOBİ 2016 Fransa'nın!

EURO 2016'ya ev sahipliği yapacak ülke Fransa oldu !.. Türkiye ve İtalya'yı geride bırakan Fransızlar, 2016 yılında 24 takımla yapılacak Avrupa Şampiyonası'nı düzenlemeye hak kazandı...

13 kişilik UEFA heyetinden en çok oyu alan Fransa, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğini kazanırken Fransa cephesinde büyük bir coşku vardı. Açıklamanın ardından sahneye çıkan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, ''Bizim için çok güzel bir gün. UEFA'nın güvenini sarsmayacağız'' dedi.

UEFA'dan verilen bilgiye göre ilk tur oylamada Fransa 43, Türkiye 38 ve İtalya 23 puan topladı. Bu durumda İtalya elenerek ikinci turda Türkiye ve Fransa yarıştı.

Finalde 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesinden 7'si Fransa'yı, 6'sı Türkiye'yi seçince tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye kıl payı elenmiş oldu.

"SİZİ ANLIYORUM"
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2016) ev sahipliği yapacak Fransa'nın Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, ülkesinin UEFA'nın güvenini boşa çıkarmayacağını söyledi.

Escalettes, ''Türkiye'deki ve İtalya'daki dostlarımı düşünüyorum. Kendimi onların yerine koyuyorum. Onların aylarca çalıştıktan sonra hayal kırıklığına uğramalarını anlıyorum. İtalyan ve Türk futboluna başarılar dilerim'' dedi.

Escalettes, ''UEFA Yönetim Kurulu üyeleri çabalarımızı takdir etti ve bize güvendiler. Önemli olan UEFA'nın güvenini almış olmak. Bu güveni boşa çıkarmayacağız. Bu bizim için çok güzel bir gün'' diye konuştu.

LigTv