-
Dwukrotna mistrzyni Europy, siatkarka Scavolini Pesaro Katarzyna Skowrońska-Dolata nie wyklucza, że wkrótce może zmienić barwy klubowe. Po reprezentantkę Polski zgłosił się mistrz Turcji - Fenerbahce Stambuł.

Zawodniczka odpoczywa w Pesaro po długim, wyczerpującym sezonie. Jej klub - Scavolini zdobył drugi z rzędu tytuł mistrza Włoch, a Polka miały duży wkład w sukces. Niewykluczone jednak, że wkrótce zmieni otoczenie, bowiem kuszącą propozycję złożył mistrz Turcji - Fenerbahce Acibadem Stambuł.
- To prawda, dostałam ofertę z Fenerbahce. I nie powiem, ale nie tylko pod względem finansowym jest bardzo atrakcyjna. Nie podjęłam jednak jeszcze żadnej decyzji, choć nie ukrywam, że mam teraz prawdziwą "burzę mózgów" - przyznała 26-letnia zawodniczka.
Dwukrotna mistrzyni Europy ma jednak ważny kontrakt ze Scavolini na kolejny sezon. Pozwala on na zmianę klubu, ale tylko do zagranicznego, który musi też wykupić zawodniczkę.
- Gdy pojawiło się zapytanie z Fenerbahce, przedstawiłam swoje warunki finansowe na wysokim poziomie. Myślałam, że Turcy zrezygnują, ale oni zgodzili się na moje żądania. Jeśli przejdę do Fenerbahce, to nie dla pieniędzy, większe są w Japonii czy Korei Płd. Marzy mi się wygranie Ligi Mistrzyń. Tak naprawdę tylko tego tytułu brakuje mi do kolekcji - powiedziała.
Siatkarka już piąty sezon gra we Włoszech i jak sama przyznaje czuje się bardzo dobrze w tym kraju.
- Nie za bardzo chcę opuszczać Pesaro. Czuję się bardzo emocjonalnie związana z tym klubem. Z gry w Scavolini zrezygnowała Carolina Costagrande i jak ja bym jeszcze odeszła, to bardzo bym osłabiła drużynę. Dlatego mam straszne skrupuły. Tym bardziej, że klub bardzo mi pomógł, gdy rok temu leczyłam kontuzję Achillesa - podkreśliła Skowrońska-Dolata.
Siatkarka wolny czas wykorzystuje na przygotowanie się do egzaminu na prawo jazdy (15. czerwca). - Mam taką różową karteczkę, która uprawnia do jeżdżenia autem w towarzystwie dorosłej osoby posiadającej prawo jazdy przynajmniej od 10 lat. Ale ja generalnie umiem jeździć, chodziłam na kurs prawa jazdy jeszcze gdy byłam w Pile, ale nie zdążyłam zdać egzaminu - wyjaśniła.
W czerwcu zawodniczka będzie na zgrupowaniu reprezentacji w Dźwirzynie. Jest już wstępnie umówiona na rozmowę z trenerem Jerzym Matlakiem. - Oczywiście, że chcę grać w reprezentacji. Mam informację, że mój kontrakt klubowy zostanie ubezpieczony, ale muszę to jednak mieć jeszcze na piśmie - powiedziała.
http://www.skowronska.pl/index.php?a...nts=1&idn=2669
Twitterda paylaşmış Esat Dergi...
Mesaj Yetkileri