1 ile 30 arası toplam 253 sonuç

Konu: Dur İsrail!!!

Hybrid View

Quote Originally Posted by vego View Post
    madde 1. gazze israil toprağı değildir. yani girişi ablukaya
    alamazsınız, kimin ...gireceğine karışamazsınız.
    madde 2. olay
    uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve
    sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye
    ...askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse
    gemi ateş açamazsınız.
    madde 3. saldırıya uğrayan gemi türkiye
    tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından
    zerre farkı yoktur. ve savaş sebebidir.
    madde 4. saldırıya uğrayan
    gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını
    korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla
    yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme
    hakkına sahiptir.
    madde 5. türkiye hukuki olarak bu operasyonu fiili
    bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul
    ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve bm 51.
    maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım
    edemeyeceği gibi türkiye'ye yardım etme sorumluluğu altına girer.

Bu doğru mu ?
    3. Madde olmuyor işte. Sivil toplum örgütlerinin kendi çabalarıyla gittiği bir yardım olduğundan Türkiye Cumhuriyeti olarak direk Savaş açma işi olmuyor diye biliyorum. Ancak öldürülen kişiler TÜRK ise o zaman işler değişiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    bu anlasmalari yapan ordudur iktidar degil.. askerin isine iktidar karisamiyor türkiyede.
    Genelkurmay başkanı direk başbakana bağlı, gücün yoksa şov yapmayacaksın, bir şey yapacaksan tam yapacaksın. Şimdi yapılacak 3 tatbikatı iptal etmediler mi? Asker hayır dese sanki başbakan iptal ediyoruz dediğinde karşı gelebilecekti asker. Hükümetin yaptığı anlaşmaları da biliyoruz, bu ülkenin dış işlerinde sorumlu hükümettir.

Quote Originally Posted by bay e-ko View Post
    3. Madde olmuyor işte. Sivil toplum örgütlerinin kendi çabalarıyla gittiği bir yardım olduğundan Türkiye Cumhuriyeti olarak direk Savaş açma işi olmuyor diye biliyorum. Ancak öldürülen kişiler TÜRK ise o zaman işler değişiyor.
    Diğer gemilerde yardım malzemeleri var, saldırılan gemide herkes. Gemide 500 kişi varsa 400'ü Türk ve gemi Türk bandorlü taşıyor, Türk bayrağını dalgalandırıyor ve üldürülenlerin de çoğu Türk. Diğer ülkelerden öldürülenler de vardır muhtemelen.

Terör örgütü bir vatandaşımızı öldürdüğünde yıkıyoruz ortalığı, burada bir devlet bir vatandaşımızı öldürüyor ha sokakta öldürmüş ha bu şekilde öldürmüş. İsrail karasularına girseler, bir nebze ama uluslararası sularda karışamaz asla. Nasıl ki Somali'de korsanların eylem yapacağı bilinirekn, eylem yapmadan müdahale edemiyorsa, ettiğinde dünya karışıyorsa, brada da asla müdahale etme hakkı yok İsrail'in. Ettiğinde de dünya karışmıyor gerçi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Diğer gemilerde yardım malzemeleri var, saldırılan gemide herkes. Gemide 500 kişi varsa 400'ü Türk ve gemi Türk bandorlü taşıyor, Türk bayrağını dalgalandırıyor ve üldürülenlerin de çoğu Türk. Diğer ülkelerden öldürülenler de vardır muhtemelen.

Terör örgütü bir vatandaşımızı öldürdüğünde yıkıyoruz ortalığı, burada bir devlet bir vatandaşımızı öldürüyor ha sokakta öldürmüş ha bu şekilde öldürmüş. İsrail karasularına girseler, bir nebze ama uluslararası sularda karışamaz asla. Nasıl ki Somali'de korsanların eylem yapacağı bilinirekn, eylem yapmadan müdahale edemiyorsa, ettiğinde dünya karışıyorsa, brada da asla müdahale etme hakkı yok İsrail'in. Ettiğinde de dünya karışmıyor gerçi.
    Yunanistan'da bizim gemimize baskın yapıldı diye bir sürü sert aıklama yaptı. Ancak onlardan ölen yok deniyor. Zaten bunun SOmali Korsanlarından farkı yok. Burada mı dendiydi bilmiyorum da bir yerde okudum DEVLET TERÖRÜ diyorla. İsrail şu aşamada Somalili Korsanlardan farksız.

Mesaj Yetkileri