1 ile 30 arası toplam 253 sonuç

Konu: Dur İsrail!!!

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    böyle bir konunun söz konusu olması yukarıda dediklerimin yanlış olduğunu göstermez maalesef. bizim meselemiz olmayan bir olay milli mesele haline geldi.
    Bizim meselemiz diyemezsin işte, öldürülenler Türk vatandaşı. İsrail'in gelip sokakta birini öldürmesiyle aynı derecede olay.

İsrail, Hamas'ı terör örgütü olarak görüyor ve Hamas'a yardım olunmasını engelliyor. Bu kabul edilebilir bir durum ama Hamas da sonuçta orada yaşayanlar tarafından seçilmiş kişiler oldu, seçimle başa gelmişlerdi yani. Bu durum pkknın Irak bölünür de orada bir devlet olursa, oranın yönetimini alması şeklinde açıklanabilir. Bu durumda, Türkiye de elbette engel olur, terör örgütüne her türlü darbe indirmek ister. Ama orada yaşananlarla, bizim yaşadıklarımız aynı değil. Burada bölmek isteyen pkk orada senelerdir bölmek isteyen, parçalayan İsrail.

O bölgeye gidersek, orada asıl terörist olan İsrail. 40 sene önceki Filistin topraklarına bakın bir de şimdiki topraklara bakın. Orada bir ülkeyi parçalayan İsrail. Bu insani kıyıma elbette tepki gösterilmeli, masum insanları öldürüp, sonra da onlara gidecek yardımları sadece ben veririm diyerek, kafasına göre yardım eden, inşaat malzemelerini vermeyen, gelen yardımların çoğuna el koyan İsrail'in savunulacak yanı yoktur.

Dün bilerek, isteyerek saldırmışlar ve öldürmüşlerdir. Neden diğer yardımlarda olduğu gibi, sadece geminin kontrolü alıp, yardıma el koymamışlardır? İlk olayda vur emri neden verilmiştir?

Savaş istemek öfkeyle gelen bir istek ama savaş asla çözüm değil. İsrail tüm dünya tarafından dışlanmalı, İsrail'in senelerdir Fİlistin'e uygulayıp, uygulattığı ambargo şimdi İsrail'e uygulanmalı. İş yaptığı ülkeler, askeri ve ekonomik anlaşmalarını iptal etmeli, hatta büyükelçilerini sınır dışı etmeli. Türkiye'den İsrail'e saldırsınlar di,e beklemiyorum elbette ama çağırırsın büyükelçiyi, Türkiye olarak bunları istiyoruz ya da 24 saat içinde ülkeyi terk et dersin.

Oradaki büyükelçiyi çağırmak (2 defa daha çağrılıp 2 hafta sonra geri gönderilmişti), yaptığını kınıyoruz demek gereken etkiyi göstermeyeceği gibi, İsrail'i daha umursamaz yapacaktır. BM eğer buna yaptırım uygulamazsa, artık uluslarası sularda, gücü olan benim kontrolümde diye meydana çıkar, daha korkunç şeyler olabilir.

İşte bu tür gerçekleri, BM Güvenlik Konseyi'nde şu dönemde etkin roldeyken dünyaya anlatmalıyız. Bizim savaş açmamızdan daha çok etkiler İsrail'i dünya tarafından ambargo uygulanması, bütün dünya kınasa ne olacak, 40 sene önce İsrail savaş suçu işliyor, kınıyoruz dediler, şimdi neredeyse Filistin kalmadı ortada. Şimdi kınayıp geçerlerse 40 sene sonra neler olur düşünmek istemiyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Aynı şeymi bunlar ? 1 tanesi ÜLKEMİZİN doğusu. İt yuvasının olduğu yerler. Diğeri ÜLKE. Kabul etmiyosunuz belki öyle olmasını ama FİLİSTİN bağımsız ülke.

Niye haklı olsun ? İnsani yardım göndermek suçmu ? O zaman Kızılhaç derneğini hiçbiryere sokmamaları lazım.
    e madem öyle, israil ne dedi? "kızılaya verin onlar getirsin yardımı" orada bir sürü ismi cismi bilinmeyen yabancı uyruklu insanlar var. belkide ambargo delinecekti böylelikle gemilerin geçtiğini gören diğer ülkelerde gemi gönderecekti. israil bu durumda haklı.

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Bizim meselemiz diyemezsin işte, öldürülenler Türk vatandaşı. İsrail'in gelip sokakta birini öldürmesiyle aynı derecede olay.
    ben bu gemi olayını demiyorum. davosta başlayan arapları koruma politikamızı diyorum. bizim davamız değil bu.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

ben bu gemi olayını demiyorum. davosta başlayan arapları koruma politikamızı diyorum. bizim davamız değil bu.

araplari korumak nedir ya ? anlayamiyorum seni burdaki olay araplari korumak felan degil müslüman kardeslerimize yapilan soykirima karsi gelmektir israilin yaptigi resmen soykirimdir.. israili bu kadar niye savunuyorsun ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Dış politika konusunda benim de katılmadığım noktalar var, bunlara girersek, siyasete çok bulaşmış oluruz diye pek yazmıyorum yoksa dediğin şekilde benim de eleştirilerim hayli fazla.

İsrail, kendi karasularına girse gemiler istediğini yapabilir, buarada eleştiri uluslararasu sularda korsanlık yapmaları. Ya da gidersin Filistin'in karasularında beklersin, önüne geçersin, gemileri yürütmezsin. Hiç asker indirmeden gemiyi bloke edecek sistemleri varken, çıkıp, bilerek Türkiye'ye bir gönderme yapmak için öldürdüler. Zaten geri adım da atmıyorlar, biz haklıyız politikasına başladılar bile.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Hiç asker indirmeden gemiyi bloke edecek sistemleri varken, çıkıp, bilerek Türkiye'ye bir gönderme yapmak için öldürdüler. Zaten geri adım da atmıyorlar, biz haklıyız politikasına başladılar bile.
    aynen katiliyorum yapilan saldiri türkiyeyi kiskirtmak icin yapilmistir gemideki haberlesmeyi 1 dakikada kestiler bunu yapabilen adam, asker göndermeden gemiyide durdurabilirdi.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    aynen katiliyorum yapilan saldiri türkiyeyi kiskirtmak icin yapilmistir gemideki haberlesmeyi 1 dakikada kestiler bunu yapabilen adam, asker göndermeden gemiyide durdurabilirdi.
    Geçmişte yaptılar, gelen insani yardım gemilerini sokmayacağız diyorlar ve bir şekilde engelleyip, el koyuyolar, insanları da sorgulayıp sınır dışı ediyorlar.

Bu yapılan ilk defa oluyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    araplari korumak nedir ya ? anlayamiyorum seni burdaki olay araplari korumak felan degil müslüman kardeslerimize yapilan soykirima karsi gelmektir israilin yaptigi resmen soykirimdir.. israili bu kadar niye savunuyorsun ?
    Dış politika konusunda benim de katılmadığım noktalar var, bunlara girersek, siyasete çok bulaşmış oluruz diye pek yazmıyorum yoksa dediğin şekilde benim de eleştirilerim hayli fazla.

İsrail, kendi karasularına girse gemiler istediğini yapabilir, buarada eleştiri uluslararasu sularda korsanlık yapmaları. Ya da gidersin Filistin'in karasularında beklersin, önüne geçersin, gemileri yürütmezsin. Hiç asker indirmeden gemiyi bloke edecek sistemleri varken, çıkıp, bilerek Türkiye'ye bir gönderme yapmak için öldürdüler. Zaten geri adım da atmıyorlar, biz haklıyız politikasına başladılar bile.
    ben en başta yapılanın yanlış olduğunu savunuyorum. müslüman kardeşlerimiz diyoruz, hristiyan olsalar yardım etmememiz mi lazımdı misal? kendi ülkemizdeki olaylara neden bu kadar tepkili değiliz ben onu söylüyorum.

hepimiz ermeni olduk, hepimiz filistinli olduk, hepimiz MEHMETÇİK ne zaman olacağız?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

ben en başta yapılanın yanlış olduğunu savunuyorum. müslüman kardeşlerimiz diyoruz, hristiyan olsalar yardım etmememiz mi lazımdı misal? kendi ülkemizdeki olaylara neden bu kadar tepkili değiliz ben onu söylüyorum.

hepimiz ermeni olduk, hepimiz filistinli olduk, hepimiz MEHMETÇİK ne zaman olacağız?
    %100 katılıyorum, hatta bugünkü ilk mesajlara bakarsan, dün vahşet Türklere yapılmasına rağmen, protestolarda, Türk bayrağından çok Filistin bayrağı vardı. Filistin de olsun ama Türk bayrağı da en az onlarınki kadar olmalıydı.

Son 1 haftada her gün şehit veriyoruz, eğer büyük kayıp olmazsa (tek seferde 10 üzeri şehit falan) nedense toplumda pek tepki olmuyor oysa her gün şehit veriyoruz, ben sayısını unuttum artık.

Keşke bugün 2 terör de beraber lanetlensyedi.
    "YÜCE ATATÜRK"

Del Piero_10 Misafir

%100 katılıyorum, hatta bugünkü ilk mesajlara bakarsan, dün vahşet Türklere yapılmasına rağmen, protestolarda, Türk bayrağından çok Filistin bayrağı vardı. Filistin de olsun ama Türk bayrağı da en az onlarınki kadar olmalıydı.
    Bugün Gazze, Beyrut, Nablus'ta kendi bayraklarından çok Türk bayrağı vardı.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Bugün Gazze, Beyrut, Nablus'ta kendi bayraklarından çok Türk bayrağı vardı.
    Daha açıklayıcı olayım o zaman. İstanbul'da yapılan protesto gösterisinden behsetmiştim. Kalabalık arttığında Türk bayrakları da artmıştı ama yeterli seviyede değildi bence.

Filistin'de yapılan protestolarda, Türk bayrağını gördüğümde de demiştim zaten, bizim ülkedekinden fazla bayrak var ellerinde diye.
    "YÜCE ATATÜRK"

Mesaj Yetkileri