yiğigi öldür hakkını yeme bunlar acaip iyi müzik yapan adamlar.
elmaları kurtlu olabilir, ama armutları aynı sepete atmanın alemi nedir?
yaptiklarini elestirsem de bir nebze anlayabildigim bir gruptur. birkac milyonluk ermenistan ve diaspora bile butun varligini soykirim iddialari uzerine kurmusken birkac kisilik bir grubun ayni seyi yapmasi gayet dogaldir.2002'den beri müziklerine bayıldığım grup. metal, rock, etnik müzik karışımı ya da gürültü.. ne derseniz deyin daha önce hiç bir grubun yapamadığı işleri kendilerine has tarzlarıyla, hem de mükemmel yapan adamlardır bunlar. biz kürtlere ne kadar sallıyorsak, onlar da bize o kadar sallayacaklardır..her nedense yıllardır anlayamadıgım ermeni diasporasının hoparlörleri, neden amerika 'da fransa 'da varlık icinde yasayıpta türkiye 'ye atıp tutmakla mesgullerde, kalkıp aclıktan sefaletten kırılan ermenistan 'a bırakın yardımı, ziyaret icin bile gitmemekte. system of a down ne zaman gitmis ermenistan 'a bilen gören varmıdır?tamam CD gelirlerinin büyük bölümü ermeni lobisine gidiyor..bu nedenle adamların hiç bir cd'sini orjinal almadım be ben...

hakkinda; sevenin vatan haini ilan edilmesine mi sasirsam yoksa sirf soyledikleri 3 şarkı(pluck, war, holy mountain) yuzunden muhtemelen de dinlemeden, etmeden "bok gibi muzik yapiyorlar" diyene mi sasirsam bilemedim.grubu seven ve destekleyen (???) türklerin gerizekalı, salak, haysiyetsiz olduğunu öğreniyoruz. önecelikle, son 4 yıldır eşşşşşşek gibi hemen her gün soad dinleyip coşan haysiyetsiz bir vatan düşmanı olarak teşekkür ediyorum. psycho'yu iki kere dinleyip coşmayacak birisi varsa katatonik payesiyle ödüllendirilmesini tavsiye ediyorum. soad'ın pek çok şarkısında amerika'yı da eleştirdiğini ama ermeni soykırımını özellikle 3 şarkısında (pluck, war, holy mountain) konu bellediğini zaten biliyoruz. müziğinde politik olmak adına propagandaya yer verdiğinin farkındayız. şunları belirtmekte fayda var ki: her tavır, her hareket politiktir. apolitiklik de politikanın bir alt dalıdır. politika dünyadaki her düşünceyi, her tavrı ve müziği kapsayan bir üst başlıktır. propagandaya da yalnızca ve yalnızca karşı-propagandayla karşılık verilir. dizinformasyon da olur çirkinleşilecekse. madem uluslararası arenada deliler gibi ermeni soykırımı propagandası yapan bir müzik grubu var ve bundan rahatsızsınız, tepkinizi doğrudan, yine uluslarası arenada o gruba koymanın yollarını arayacaksınız. türkiyede, soulseek'ten çektiği müziği köşesinde dinleyip keyif alan üç beş kişi üzerinde baskı kurmaya çalışmak, ülkenizin bu konuda sergilemiş olduğu başarısız dış/iç politikasının uzantısı olduğunuzu göstermekten başka işe yaramaz.

bu başlık altında soad dinleyenler hakkında yazılanlar psikolojik baskıdan öteye gidememektedir. nazi propagandası yapıyor diye wagner'in, ırkçı diye guns n roses'ın dinlenmemesini talep edemezsiniz. yapılması gereken tek şey, bilinçlendirmedir. dinleyenler ne dinlediğini, hangi amaca hizmet eden bir müzikten keyif aldığını biliyor mu, bilmiyorsa öğrensin diye açıklamalar yapılabilir. bundan sonrasıysa kimseyi ilgilendirmez.

dogasi geregi, varolusundan bu gune dek muzik politikaya alet olur guzel kardesim. oldu, oluyor ve bundan sonra da olacak. sen birey olarak, sana kufredilen muzigi reddetme hakkina, hatta grubu ve ona sponsor olanlari protesto etme hakkina da sahipsin, ama hakaret etme hakkina sahip degilsin. hatta, o sana ediyor olmasina ragmen degilsin. zira ettigin anda, onun yaptigini mesru kilma yolunda bir adim atiyorsun demektir.

körlerin bile görebileceği not: SOAD kendi resmi sitesinde resmi kliplerini yayınlayan bir grup bu klip neden yok acaba? RESMİ BİR KLİP DEĞİL KENDİNİ BİLMEZ BİR HAYRANIN KLİBİ...
haa adamlar bu 3 şarkı ile doğru mu yapıyor , hayır..onlar da seslerini böyle duyuruyor..bu şarkılar için bu klip için bende bir soad hayranı olarak protesto maili attım..her şeye rağmen vatanım benim canımdan değerlidir ve başta atatürk'e edilecek her harekete aynı tepkiyi verirdim büyük ihtimalle..ama biraz da düşünürdüm.

kabul onlar bize sallıyor arada bir, hal ve hareketleriyle ama biz de onlara ve kürtlere sallıyoruz..onlar haklı değil, yukarda da dediğim onları aynı şekilde yanıtlarsak onlara gol pası veririz , haklı yerde haksız bile olabiliriz..

avatar hakkında not: evet başlığı görünce değiştirdim öyle atıp tutulduğunu görünce..