Barcelona'nın yıldızı adım adım ilerlemek gerektiğini düşünüyor...
İspanyol orta saha Xavi Hernandez, dünya futbolununun en büyük ödülünü kazanmak için tarihi yeniden yazmak zorunda olduklarının farkında olduklarını söyledi.
Barcelona'nın oyun kurucusu, İspanya'nın birçok kez Dünya Kupası'nda başarısız olduğunu bildiğini ancak her seferinde bir aksilik yaşadıklarını belirtirken kupaya adım adım ilerlemek gerektiğini vurguladı.
Dünya Kupası finallerinde bugüne kadar pek bir şey başaramadıklarını hatırlatacan 30 yaşındaki oyuncu, "O ya da bu yüzden, kötü şansla ya da hakemle, şu ana kadar çeyrek finalin ötesine göremedik ama biz Güney Afrika'ya başarılı bir jenerasyonla ve büyük bir inançla geldik. Elimizden gelenin en iyisini yapıp önemli işler yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Hedeflerinin final ve kupa olduğunu söyleyen Xavi, "Brezilya, Arjantin, İtalya ya da Almanya gibi rakiplerle karşılaşırsak daha iyi ama finale çıkmak istiyorsak birçok basamak var ve bunları geçmemiz lazım" dedi.
İspanya'nın 8 numarası, sözlerine "Kupayı kaldırmayı bir milyon kere düşündüm. Ümitliyim ve bu muhteşem kupayı kazanabileceğimizi düşünüyorum fakat bu tip kupalar hakem hatası gibi haksızlık sizi bir anda turnuva dışı bırakabilir. O yüzden dikkatli ve şanslı olmamız gerek" diyerek sözlerine son verdi.