Sayfa 1 / 61 1231151 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 1807 sonuç

Konu: TBL Transfer Dosyası

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Default TBL Transfer Dosyası

Aliağa Petkim

Gelenler:
    Erdem Türetken (Kepez Bld), Levent Bilgin (Kepez Bld), Barış Güney (Kepez Bld), Polat Kaya (Darüşşafaka CT), Önder Külçebaş (Antalya BŞB), Darlon Lamar Johnson

Gidenler: Berkay Sahillioğlu, Hazer Avcı, Ceyhun Altay, Quinton Hosley, Reha Öz

Antalya BŞB

Gelenler:
    -

Gidenler:
    Altar Tunçkol, Caner Şentürk, Umut Yenice, Önder Külçebaş

Banvit

Gelenler:
    Bora Hun Paçun (Darüşşafaka CT), Mutlu Akpınar (Türk Telekom), Antonio Graves (Hapoel Holon)

Gidenler: Goran Cakic, Barış Hersek, Yunus Çankaya, Ufuk Gürgen

Beşiktaş Cola Turka

Gelenler:
    Cüneyt Erden (Bornova Bld)

Gidenler: Brad Newley, Engin Atsür, Haluk Yıldırım, Muratcan Güler, Adem Ören, Kerem Özkan, Kevin Fletcher

Bornova Belediyesi

Gelenler:
    Ümit Sonkol (Türk Telekom)

Gidenler:
    Cüneyt Erden

Efes Pilsen

Gelenler:
    -

Gidenler: Ergin Ataman, Ermal Kuqo

Erdemir

Gelenler:
    Altan Erol (Mersin BŞB)

Gidenler:
    Leon Williams, Alex Gordon, Hakan Köseoğlu, Leon Williams, Mohammed Kone, Ümit Türkoğlu

F.Bahçe Ülker

Gelenler:
    Aydın Örs (Koordinatör), Neven Spahija (Koç), Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka)

Gidenler: Bogdan Tanjevic, Rasim Başak

G.Saray Cafe Crown

Gelenler:
    Oktay Mahmuti (Koç), Ermal Kuqo (Efes Pilsen), Tutku Açık (Türk Telekom)

Gidenler:
    Simas Jasaitis, Evren Büker, Can Akın, Polat Kocaoğlu, Darius Washington, Mike Wilkinson, Tufan Ersöz, Eren Beyaz

Medical Park Trabzonspor

Gelenler:
    Evren Büker (G.Saray CC), Ersin Görkem (Kepez Bld), Derrick Obasohan (Toulon), Michael Wright (Turow), Mutlu Demir (Oyak Renault), Vuk Radivojevic (Kızılyıldız)

Gidenler:
    Eddy Fobbs, Ramazan Öksüz

Mersin BŞB

Gelenler:
    Valentin Pastal (Pınar Karşıyaka)

Gidenler:
    Altan Erol, İnanç Koç, Onur Aydın

Olin Gençlik

Gelenler:
    -

Gidenler: -

Oyak Renault

Gelenler:
    Umut Yenice (Antalya BŞB), Kerem Özkan (Beşiktaş Cola Turka)

Gidenler:
    Mutlu Demir, Josh Heytvelt, Olumuyiwa Famutimi, Alex Scales, Ahmet Erdoğan

Pınar Karşıyaka

Gelenler:
    Ahmet Erdoğan (Oyak Renault), Jovo Stanojevic (Al-Kuwait)

Gidenler:
    Valentin Pastal, K'Zell Wesson, Ryan Toolson

Tofaş

Gelenler:
    İnanç Koç (Mersin BŞB), Onur Aydın (Mersin BŞB)

Gidenler:
    Sean Denison, Marko Kolaric, Lamar Butler, Brandon Bowman, Nezih Özbakır, Mehmet Yağmur

Türk Telekom

Gelenler:
    Faruk Akagün (Koç), Ümit Türkoğlu (Erdemir), Yunus Çankaya (Banvit), Ceyhun Altay (Aliağa Petkim), Orhan Hacıyeva (Darüşşafaka CT), Adem Ören (Beşiktaş Cola Turka), Rasim Başak (F.Bahçe Ülker)

Gidenler: Ricky Davis, Tutku Açık, Hüseyin Beşok, Bekir Yarangüme, Erwin Dudley, Kris Lang, Lamayn Wilson, Demond Mallet, Ümit Sonkol, Soner Şentürk, Goran Jeretin, Mutlu Akpınar

Kaynak:
    Salsa Basket

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Rasim Basak sonunda Fenerden ayrilmis. Kac yil oldu az az sure ala ala paralari aliyordu.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Orhan Hacıyeva, Türk Telekomda

Geçtiğimiz sezonu Pertevniyal forması ile ikinci ligde geçiren ve sezonu 22 maçta ortalama 38 dakika sahada kalarak 21.9 sayı - 12.8 ribaund - 1.5 asist - 2.9 top çalma gibi oldukça başarılı rakamlar yakalayarak tamamlayan Orhan Hacıyeva'ya da imzayı attırmış bugün Türk Telekom. Sezonun dikkat çeken yerlilerini bünyesinde toplayan ve bu isimlere şans vermek isteyen bir koçla yeni sezona girecek olan Türk Telekom'da gereken şansı bulacaktır Orhan.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Beraber top oynadığım adamlar transfer oluyor bende yorum yapıyorum işe bak ya

Vay anasını Karadeniz !
    20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Aliağa Petkim

Gelenler: Alex Gordon ( Erdemir )

Beşiktaş Cola Turka

Gelenler:
    Serhat Çetin ( Fenerbahçe Ülker ), Bekir Yarangüme ( Türk Telekom ), Mustafa Abi ( İTÜ ), Mire Chatman ( Sözleşme Yeniledi ).

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Dört gün öncesine ait bir haber... Henüz resmi siteden açıklanmadı:

"Fenerbahçe Ülker, ilk dış transferini gerçekleştirmek üzere. Sarı-Lacivertliler, yeni coach Neven Spahija’nın da ısrarla istediği Matt Nielsen’le her konuda anlaştı.

Basketbol Şubesi’nin başına deneyimli Aydın Örs’ü ‘genel direktör’ sıfatıyla getirdikten sonra, coach olarak da Avrupa’nın önde gelen isimlerinden Hırvat Neven Spahija ile kesin anlaşmaya varan Fenerbahçe Ülker, transfer görüşmelerini de yoğun şekilde sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, geçen yıl İspanya’nın Power Electronics Valencia takımında forma giyen Avustralyalı forvet oyuncusu Matt Nielsen’le anlaşmaya vardı. Coach Spahija ile birlikte önceki sezon Litvanya ekibi Lietuvos Rytas, geçen yıl da İspanyol Valencia’da beraber çalışan Nielsen, önümüzdeki yıl da Sarı-Lacivertli forma altında ter dökecek. Avustralyalı oyuncu 32 yaşında ve 2.07 boyunda…"

Kaynak:Basketdergisi.com

Bugüne ait bir başka haber:

Yeni sezon için Hırvat coach Neven Spahija ile anlaşan kadrosundan da Serhat Çetin'i bırakan son şampiyon Fenerbahçe Ülker'de Lynn Greer de ayrılıyor.

Fenerbahçe Ülker formasıyla ligde 38 maçta (ort 19.7 dak), 10.9 sayı, 2.2 asist, 1.6 ribaunt, % 59.6 iki sayı, % 36.1 üç sayı, % 82.3 serbest atış, Euroleague'de ise 8 maçta (ort 21 dak), 11.6 sayı, 2.0 asist, 1.0 ribaunt, % 47.5 iki sayı, % 20 üç sayı, % 94.9 serbest atış ortalama ile oynayan Lynn Greer 'e İspanya ve Yunanistan'dan teklifler geldiği öğrenildi.

Greer, Fenerbahçe Ülker'e transfer olduktan sonra Sarı-Lacivertliler 'sorunlu' oyuncusu Will Solomon'ı gönderme kararı almıştı.

Kaynak:Turkbasket.com

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Ömer'İn kesin gittiğine dair söylentiler var varmı bir bilgisin olan ?

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ben Serhat Çetin'in yanlış yaptığını düşünüyorum. Zamanında Barış Güney yapmıştı aynı hatayı. Şu anda TBL'de olan tüm takımlarda oynadı herhalde. Her takımda yarım sezon geçiriyo. O zamanki kadroda anahtar oyunculardan biriyken Beşiktaş Cola Turka'ya gitmeyi tercih etmişti.

Valencia'lı Nielsen transferini çok istiyorum. Mirsad'ı rahatlatacak bir oyuncu Nielsen. Mirsad'a göre daha sert bir oyuncu. Ayaklarıda hızlı. Lyn Greer'in ayrılmasını istemiyodum ben açıkçası. Greer'e savunma görevi vermediğinizde ardı ardına şut sokabilecek potansiyeli var. Ortalamalrıda fena değil zaten. Ukic geldikten sonra isabetli atmaya başlamıştı.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Greer'ın gitmesine sevindim. Savunma yapmayan adama tahammülüm yok.

Kaptanın durumu ne acaba? Bırakacak mı yoksa 1 sezon daha devam mı?

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Mrsic 1 sene daha kalacak diye biliyorum ( ben. )

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Ömer ve Semih şu anda Amerika'da... Semih Celtics, Ömer ise Bulls'la görüşme halinde... Ömer'in bir yıl daha kontratı var. sadece NBA'e gitmesi durumunda geçerliliği yok. Şu anda Ömer Fenerbahçe ile mahkemelik... NBA'e gidememesi durumunda dahi takımda süre alacağını sanmıyorum. Çünkü Fenerbahçe yönetimi milli takıma davet edilmesine bile karşı çıktı. (Bunu tekzip ettikleri açıklamanın son cümlesi oldukça manidardır.) Ben şahsım adına Ömer'e af çıkmasını isteyenlerdenim ama bunun için ilk adımları kendisinin atması lazım. Önce menejerini azledecek, davayı geriye çekecek ve özür dileyecek. Bunlar zor ihtimaller... NBA işi yatarsa belki...

Semih'in de aynı şekilde bir yıl kontratı var. 500.000 dolar karşılığında ve NBA'e gitmek şartıyla feshedebiliyor. Ama ben bir şekilde Semih'in ikna edileceğini ve kadroda tutulacağını umuyorum. İstiyorum. Aydın hoca bunun için çabalayacaktır.

Canımı sıkan Oğuz savaş'la henüz kontrat yenilenmemesi... Niye bekletirler anlamadım. Efes'le adı geçiyordu, şimdi Galatasaray ilgileniyor diye söylentiler başladı... Güya Oğuz yerine Kaya Peker'le anlaşılacakmış. İnanmak istemiyorum. Kaya'dan fenerbahçe taraftarı nefret ediyor. Ondan vazgeçtim; Oğuz daha 23 yaşında ve gelişime açık... Malum; uzunlar geç olgunlaşır ve 25'inden sonra en dominat halleriyle sahne alırlar. Oğuz'a inanmalı ve güvenmeliyiz.

Lynn Greer'e gelince... 2009 final-four'unda koskoca Olimpiyakos'un en etkili hücum silahlarından birisiydi. Geldiğinde çok sevinmiştim. Ölüsü bile Marcus Green'den iyidir demiştim; ki bu konuda yanılmadım. Ama yeterli verimi alamadık. Savunma zaafları var ve çok sık düzen dışına çıkan birisi... Ama skor opsiyonu olarak önemli bir silahtı; biz fazla kullanamasakta... Yerine belki yabancı bir uzun daha alınır; Oğuz ve Semih'in durumuna göre... Ve o bölgede Engin daha fazla süre alabilir. Oğuz ve Semih'in kalması durumunda ise Greer gibi hem 1, hem 2 oynayan birisi yerine hem 2, hem 3 oynayan bir başka kısa alınır. Çünkü daha iyisini planlamışlardır ki, Greer'den vazgeçiyorlardır.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by CeNTeR_TR View Post
    Mrsic 1 sene daha kalacak diye biliyorum ( ben. )

Emir Preldziç Türk vatandaşı olacağı için ve kadroda sadece bir devşirme hakkımız olduğundan Mrsiç kalsa bile -çoğunlukla- trübünde oturacak. Bunu ister mi bilinmez... Ama KAPTAN ne zaman bırakmak isterse o zaman bıraksın? Hangi kararı alırsa biz yanındayız.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Oğuz ve Semih'in üstüne Türkiyede Şuanda bir uzun yok.Bu kategoriye Ömer'i almıyorum bile.

En azından birinin takımda tutulması çok büyük artık olur takımımız için.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Emir Preldziç Türk vatandaşı olacağı için ve kadroda sadece bir devşirme hakkımız olduğundan Mrsiç kalsa bile -çoğunlukla- trübünde oturacak. Bunu ister mi bilinmez... Ama KAPTAN ne zaman bırakmak isterse o zaman bıraksın? Hangi kararı alırsa biz yanındayız.
    Abi zaten Mrsic'in artık süre alması çok zor gibi (: Tribünde oturması bile yeter.İdmanlarda katacakları bile takıma fazlasıyla yeter.En kötü ihtimal final serisinde şov amaçlı bir maç oynar o da yeter bize

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Evet; ama Mrsiç bu durumu kabul eder mi? Yoksa bizim gönlümüzde 50 yaşına kadar kontenjanı var. Yani kenarda takım elbiseyle otursun diye iki yıl Griçek'e neredeyse 5.000.000 euro ödeme yapanlar Mrsiç'e gelince mi pintilik yapacaklar? (Ki belki şu durumda Griçek'e verilenin onda birini alacak.) Zaten Mrsiç'in ekonomik olarak birşeye de ihtiyacı yok. Yazlıkları, evleri, teknesi, son model arabaları, herşeyi var. Sadece motosikleti bile dudak uçuklatır. Yani paranın ne Fenerbahçe için ne de Mrsiç için sorun olacağını sanmıyorum. O istediği müddetçe oynamasa bile takımda kalır. Kalmalıdır. O bizim idol'ümüzdür. Ama KAPTAN basketbol oynamak istiyor. Belki bu sebeple çok sevdiği ve yazlıklarının olduğu İzmir'de bir takıma gidebilir. Öyle olursa salonumuza adım attığında yine ayakta onu alkışlar ve yine "büyük kaptan" diye herkesten fazla ona destek veririz. Onun alacağı her kararda yanındayız. Ben isterim ki; takımda kalsın... Trübünde bile olsa aramızda bulunsun.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Fenerbahçe Ülker’in başarılı pivotu Oğuz Savaş serbest kaldı. Genç oyuncunun Sarı – Lacivertliler ile olan sözleşmesi sona ererken milli oyuncunun hangi takıma transfer olacağı merak konusu oldu. Oğuz transferiyle ilgili olarak, “Şuanda serbestim. Fenerbahçe Ülker sözleşmeyi uzatmak istiyor. Bunun yanında Galatasaray Cafe Crown, Efes Pilsen ve yurtdışından da teklifler var. Ben fazla beklemek istemiyorum. Bu nedenle her şeyin birkaç gün içerisinde netleşmesini bekliyorum” dedi. Oğuz, Beko Basketbol Ligi’ni 8.3 sayı 4.1 ribaunt ortalamasıyla tamamladı.

kaynak:basketdergisi.com

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Ve bugün Oğuz Savaş'la ilgili çıkan son haber:

Fenerbahçe Ülker ile 4 yıllık sözleşmesi sona eren Oğuz Savaş'ın yeni sezon oynayacağı takım belli oldu. Sarı-lacivertlilerin elinde tutmak istediği milli pivota yurtiçinden Efes Pilsen ve Galatasaray Cafe Crown'dan teklif gelirken, Avrupa'da İspanya ve İtalya'dan teklif geldiği öğrenildi. 23 yaşındaki başarılı oyuncu, Fenerbahçe'de 1.1 milyon dolar alırken, Efes'in önerdiği yüksek rakama sıcak baktığı ileri sürüldü. Lacivert-beyazlıların 2.13'lük dev pivota Fenerbahçe'de aldığı rakamın yaklaşık 2 katını teklif etttiği iddia edildi. Astronomik rakamlar nedeniyle ne Fenerbahçe'nin ne de Galatasaray'ın bu rakama çıkamayacağı ve Oğuz Savaş'ın 2 yıllık sözleşmeye imza atacağı öğrenildi.
    Bu yıl BEKO Basketbol Ligi'nde normal sezonda 28 maçta forma giyen Oğuz Savaş, 8.43 sayı, 4.43 ribaund ve 1.04 asist ortalamalarını yakalarken, play-off'da ise şu istatistikleri tutturdu: (12 maç, 8.00 sayı, 3.25 ribaund, 1.08 asist).

kaynak:turkbasket.com

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Ne yani? Şimdi Efes Oğuz'a Fenerbahçe'nin verdiğinin iki katını, yani 2.000.000 dolardan fazla bir para mı verecek? Hayırlı uğurlu olsun Efes Pilsen'e... Bize de Kaya Peker yolu göründü... Oğuz'a... 2.000.000 dolar?.. Avrupa'da bu paraya oynayacak o kadar uzun varken... Panatinakos'un harika Amerikalısı Batist bile en fazla bu kadar alıyordur. Adam tek başına Olimpiyakos'u dağıttı final serisi son maçında; hem de o yaşına rağmen...

Oğuz'un kalmasını isterim, hemde çok isterim ama yıllık 2.000.000 dolar vererek değil... Ona verirsen Semih başta diğerlerine de aynı kontratı vermeye mecbur kalırsın ve bu geleceğimizi dinamitlemek olur. Ama madem büyük hedefler belirlendi buna göre oyuncular alınacaktır, alınmalıdır. Belki Avrupa'dan süper bir pivot alınır ve belki bu olanlar Fenerbahçe adına hayıra vesile olmuş olacak.

Bu haberin yalan olmasını temenni etmekle birlikte; doğruysa bile en azından Semih Erden'i takımda tutarak ve Avrupa'dan süper bir pivot alarak sorun çözülür. Kaya Peker mi? Onlar Oğuz'u bizden alıyorsa, biz onlardan Kaya'yı niye almayalım?

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Efes bol buldu herhalde yağı sürecek yer arıyo. 2 milyon $ çok yüksek bir para. O paraya o kadar çok oyuncu gelirki. Sırf Fenerbahçe Ülker zayıflasın diye yapıyolar.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Efes Pilsen koç Perasovic'le anlaşmış. Açıklamışlar bu transferi..

Efes Pilsen Hırvat coach Velimir Perasovic ile anlaştı.Başarılı bir basketbol kariyerinin ardından 2003-04 sezonunda KK Split’de spor direktörü olarak görev alan Perasovic, bir sezon sonra İspanya’nın Sevilla takımının teknik patronu oldu. 2005-06’da Tau Ceramica’nın başına geçen Hırvat teknik adam burada iki sezon göre aldıktan sonra, yine İspanya’da Estudiantes’in yolunu tuttu. 2008-09 sezonunda Cibona Zagreb’in başına geçen Velimir Perasovic iki sezondur burada görev yapıyordu.

Cibona Zagreb bu sezon Adriyatik Ligi’nde normal sezonu 20 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile averaj ile Partizan’ın ardından ikinci sırada tamamlarken; çeyrek finalde Union Olimpija’yı saf dışı bırakan Hırvat ekibi, final mücadelesinde Partizan’a 75-74 kaybetti.
    Hırvatistan Ligi’nde ise finalde Zadar ile karşılaşan Cibona Zagreb 2-0 geride iken, finalin kalan üç maçını da kazanaran şampiyonluğa ulaştı.

Cibona Zagreb’te görev yaptığı son iki sezonda da Avrupa Ligi’nde takımını Top 16’ya taşıyan Perasovic, 2009-10 sezonunda normal sezonu üç galibiyet ve yedi mağlubiyet ile dördüncü sırada tamamlayarak Top 16 vizesi aldı. Top 16’da ise bir galibiyet alan Hırvat ekibi Avrupa Ligi’ne veda etti.

Tau Ceramica ile 2006 yılında İspanya Kupası’nı kazanan Perasovic aynı sezon İspanyol ekibini Avrupa Ligi’nde final four’a taşıdı ve Barcelona’yı mağlup ederek Avrupa Ligi üçüncülüğünü elde etti. Perasovic ayrıca Cibona ile 2009 yılında Hırvatistan Kupası’nı ve 2009-10 sezonunda Hırvatistan şampiyonluğunu kazandı.

Efes Pilsen Velimir Perasovic ile -gelecek yılı opsiyonlu olmak üzere- 2011-12 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Efes Pilsen’de Genel Menajer Engin Özerhun uzun bir arayıştan sonra Perasovic ile anlaştıklarını belirterek: “Takımımızı çok değerli bir isme emanet ediyoruz. Perasovic son dönemlerin en başarılı coachlarından biridir. Efes Pilsen’de de başarılı olacağına inanıyorum.” dedi.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Perasoviç haberine en çok Rakoçeviç sevinmiştir. Eski koçu ve araları çok iyiydi. (Caja Laboral'in Tau Ceramika adını taşıdığı yıllardan...) Bu demek oluyor ki; Rakjoçeviç Efes'le devam edecek. Sinan Güler takımdan ayrılabilir. Daha çok süre almak için... Şu durumda Galatasaray onu alabilir.

Nesil
    2005
    Yer
    Samsun

Baktılar Doping yaparak olmuyor başka türlü oynuyorlar

Neyse Fenerbahçe Basketbol Takımı > Efes Pilsen son seneler için durum budur böyle olmayada devam edecektir

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Oğuz Savaş konusuyla ilgili basında çıkan son haber:

Bir süredir basında adı Efes Pilsen'le yazılan Oğuz Savaş ile görüştük bu sabah, transferindeki durumun ne olacağı ile ilgili. 'Şu anda hiçbir şey yok, ben de bekliyorum' oldu cevabı. Ve '1-2 gün içinde netleşir ama' diye de ekledi. Sözleşmesinin bittiği F.Bahçe Ülker'den kesin olarak ayrılma durumunun olup olmadığını sordum, hani oradan kesin ayrıldın ama nereye gideceğin mi belli değil gibisinden. 'Hayır, takımımda da kalabilirim' dedi. Son kontra sorum ise 'Peki seni yurtiçi pazarından isteyen takımlar hangileri? Efes? G.Saray?' oldu. Ama Oğuz yine güzel bir cevap verip 'Yurtdışı dahil birçok teklif var, ama işler netleşsin, öyle konuşuruz' dedi ve konuşmayı noktaladık. Bekliyoruz biz de Oğuz'un kararının ne yönde olacağını?

kaynak:salsabasket.net

Oğuz kendisini çok iyi pazarlıyor. Cüssesinden beklenmeyecek bir ticaret zekası var. Açık arttırmaya çıkmış vaziyette, bekliyor. "Var mı arttıraaaan..."

Onun makul bir rakamla takımda kalmasını çok isterim. Ama kalmadığı takdirde onun istediği rakama çok daha dominat ve çok yönlü bir yabancı center alabiliriz ve belki böylesi daha hayırlı olur.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Bugün bir haber sitesinde "Ezeli Rekabette Son Cephe: Kaya Peker" başlığı ile verilen bir haber:

Fenerbahçe Ülker’in istediği Kaya Peker’e teklif götüren Galatasaray, Oğuz Savaş ve Domercant’la da ilgileniyor
    Ezeli rekabet basketbolda da transfer piyasasını kızıştırdı. Fenerbahçe Ülker’in renklerine bağlamak istediği Kaya Peker’e talip olan Galatasaray, ayrıca sarı-lacivertliler ile sözleşmesi biten milli pivot Oğuz Savaş’a da teklif götürdü. Engin Atsür transferinde ezeli rakibine yenik düşen, Ömer Aşık’ı da ikna edemeyen Galatasaray’ın Oğuz-Kaya ikilisinden birini mutlaka almak istediği belirtildi. Fakat Oğuz’un kendisine çok yüksek bir rakam öneren Efes Pilsen ile 1-2 gün içinde sözleşme imzalayacağı belirtildi. Galatasaray’ın ayrıca Siena ile sözleşmesi biten Henry Domercant ile de temasta olduğu belirtildi. Ancak Domercant’ın 1 milyon Euro’luk yıllık ücretinde indirim yapmaya yanaşmaması işi zorlaştırıyor.
    KİMİ SEÇECEK?
    Fenerbahçe Ülker’in ardından Galatasaray’ın da teklif götürdüğü Kaya Peker’in hangi formayı seçeceği merakla bekleniyor. Milli pivotun Efes pilsen’de kalıp kalmayacağı ise şu anda meçhul.

kaynak:basketdergisi.com

Sporda duygusallığa yer yok. Ömer Aşık göz göre göre elimizden kaydı. Geçen yıl aynı şekilde Enes Kanter... Semih'in durumu belirsiz... Oğuz kendini naza çekiyor ve açık arttıtrmada piyasa yapıyor.
    Ne kadar kızarsam kızayım, şu şartlarda Kaya'yı isterim. Onlar bizden Oğuz'u alıyorsa, biz niye Kaya'yı almayalım? Yani bütün bir sezon Vidmar'ın eline mi bakacağız? (Final serisini ne kadar iyi oynadığını unutmadım ama kocaman bir sezon sözkonusu...)

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Ergin Ataman Gerilmiş yine : )

Efes Pilsen ile yolları ayrılan Ergin Ataman, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden Velimir Perasovic ve Neven Spahija'yı eleştirdi. Milli Takım'da Tanjevic'le yaşanan hayal kırıklığının ardından şimdi de 2 orta sınıf Hırvat koçun Efes Pilsen ile F.Bahçe Ülker'in başına geçtiğini belirten Ataman'ın açıklamalarının tam metni şöyle:

'
    Yıllardır Türk koçları kötüleyenler için bayram zamanı. 6 yıllık Milli Takım faciasından sonra şimdi de 2 orta sınıf Hırvat koç Türkiye'de. Türk basketbolu Avrupa'da en büyük başarıları Aydın Örs, Ergin Ataman, Oktay Mahmuti, Erman Kunter, Murat Didin, Çetin Yılmaz ve Murat Özyer ile kazandı. Ufuk'ları, Harun'ları, Hidayet'leri, Mirsad'ları, Ersan'ları, Ömer'leri, Kerem'leri ve bu ekolü onlar yarattı. Tüm dünya kendi insanına, hocasına değer verip onları korurken, basketbolumuzu yönetenler bu değerlere sırt çevirdi. Obradovic, Ivkovic, Vujosevic, Ivanovic, Messina, Pianigiani, Pasqual gibi birinci sınıf koçlar tabiki fayda getirir ama ya bunlar? Evet Türk koçları yok sayanlar, sürekli kötüleyenler, gün sizin gününüz ama her günün bir de yarını olduğunu unutmayın. Yıllardır ellerindeki sınırsız imkanlarla Avrupa'da bir başarı yakalayamayanların kim olduklarını çok yakında herkes anlayacaktır.'

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Türk Telekom

Gelenler: Berent Kavaklıoğlu ( Hacettepe )

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Quote Originally Posted by KaPaLı View Post
    Ergin Ataman Gerilmiş yine : )

O benim bu ülkede açık ara en antipati duyduğum spor adamlarından birisi... Bunu inkar edemem. Ama yukarıda söylediklerine de bütünüyle haksız diyemem. Bu yabancı merakıdır ki, Aydın Örs'ü bizden koparıp Tanjeviç'i başımıza bela etti. Ben isterdim ki, mesela Aydın hocanın menejerliğinde Orhun Ene'ye koçluk yaptıralım. (Tabii bir Messina'yı, yahut Phili Gerson'u getirme şansımız yoksa... Ki böyle bir şans ve imkan yok.Onlar basketbol koçu olmasına rağmen bizim Daum'a ödediğimizden fazlasını kazanıyordur.)

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Efes Terrell McIntyre'ın peşinde

22 Haziran 2010 12:17 | NTV Spor
    Antrenörlüğe Velimir Perasoviç'i getiren Efes Pilsen, Avrupa'nın önemli oyun kurucularından biri olan Birleşik Amerikalı Terrell McIntyre'ı transfer etmeye hazırlanıyor.

İspanyol gazetesi Diario Sur'un haberine göre Montepaschi Siena ile sözleşmesi devam eden 32 yaşındaki guard, buna karşın İtalyan ekibinden ayrılmak üzere. 250 bin euro'luk sözleşme fesih bedeli bulunan yıldız için Unicaja Malaga, Olimpiakos ve Efes Pilsen devrede. Velimir Perasoviç'in yönetiminde final-four hedefiyle yola çıkan Efes, son üç sezondur İtalya ligi final serisinin en değerli oyuncusu seçilen McIntyre ile anlaşmak üzere.
    Clemson Üniversitesi'ndeyken Willie Solomon ve Trabzonsporlu Harold Jamison'ın takım arkadaşı olan McIntyre, 2008 ve 2009 yıllarında Euroleague'in en iyi beşine seçilmişti. McIntyre, geçtiğimiz sezon Euroleague'de 12.5 sayı, 5.1 asist ve 1.9 top çalma ortalamaları tutturmuştu.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Marko Tomas Fenerbahçe Ülker’de

Beko Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımız kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor.

Takımımız Hırvatistan Milli Takımı’nın başarılı oyuncularından Marko Tomas’ı renklerine bağladı.

2010-2011 sezonunda da şampiyonluğu ve Euroleague’de Final-Four’u hedefleyen Fenerbahçe Ülker, Cibona Zagreb takımında forma giyen Marko Tomas ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Marko Tomas kimdir?

Erkek basketbolunun önemli isimleri arasında yer alan Marko Tomas 3 Ocak 1985 tarihinde Hırvatistan’da dünyaya geldi. 2.01 boyundaki basketbolcu guard pozisyonunda görev yapıyor.

Hırvat Milli Takımı’nın da değişmez oyuncuları arasında yer alan Marko Tomas, 16.4 sayı, 3.1 ribaund, 1.9 asist, 1.1 top çalma, yüzde 46.5 iki sayılık, yüzde 33 üç sayılık ortalamalarına sahip.

Marko Tomas’ın sporculuk kariyeri Cibona Zagreb altyapısında başladı ve 2000-2001 sezonunda ilk profesyonel maçına çıktı. 2005-2006 sezonunda Real Madrid de İspanya’da kiralık olarak oynayan başarılı guard, daha sonda yeniden Hırvatistan’a dönerek Cibona Zagreb de kariyerine devam etti.

2007 sezonunda Real Madrid ile önce ULEB Cup ardından İspanya Ulusal Şampiyona Kupası’nı kazanan Marko Tomas 2008-2009 sezonunda da Cibona Zagreb ile Hırvatistan Ulusal Şampiyona Kupası’nı kazanma başarılarını gösterdi.

Hırvatistan Milli Takımı’nın da değişmez ismi olan Marko Tomas artık Fenerbahçe Ülker’in başarısı için ter dökecek.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Tanıdık 2 yüz : )

Sayfa 1 / 61 1231151 ... SonSon

Mesaj Yetkileri