Kocaman kaldırabiliecek mi bu görevi ben şüpheliyim.
Taraftarların yerli hoca olduğu zaman tahammül sınırı azalıyor. Umarım Aykut hoca harcanmaz yine.
Kocaman kaldırabiliecek mi bu görevi ben şüpheliyim.
Taraftarların yerli hoca olduğu zaman tahammül sınırı azalıyor. Umarım Aykut hoca harcanmaz yine.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Geçen seneki sendromdan sonra bu sene sabırlı olabiliriz diye düşünüyorum.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Aykut Kocaman çok farklı olur yalnız bilinçlendik , çok hoca gördük , Kocaman ayrıca teknik direktörlük geçmişi ve iyi oynattığı futbol var , aykut kocaman çok seviliyor , çok güveniliyor taraftar tarafından sabrederiz diye düşünüyorum
Şu an Fenerbahçe taraftarına göre Aykut Kocaman'ın kredisi Capello'dan bile kat kat fazladır.. Taraftar her zaman destekler Aykut Hocayı bundan sonra..
fenerbahçe taraftarı için pek önemi yok kredinin. önemli olan fenerbahçe yönetimi'ne göre kredisinin olup olmaması. rıdvan'ın kredisini de gördük. rıdvan'a yapılan, olası bir bocalama döneminde aykut'a da yapılır. bu durumda çok yazık olacak gibi aykut'a. tek çıkar yol maksimum başarı.
Başarısız sonuçlar gelirse bence kredi falan kalmaz. Hele geçen sene yaşanan büyük üzüntünün ardından.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Artık taraftar da bazı şeylere tepkisini koyuyor ben de onu demek istiyorum.. Rıdvan döneminde vardır bi bildikleri deyip geçmiştik, ama artık öyle değil..
Bugün 2 büyük taraftar grubu kendisini feshediyosa işte bu yönetime bi tepkidir..
Aykut Kocaman'ın gelmesine ilk günden beri karşıyım, daha önce de söylemiştim.
Bayern'deki ilk teknik direktör krizinde Christian Nerlinger, R.Madrid'de Jorge Valdano isimleri mi önplana çıkıyor?
Rıdvan ve Oğuz'un geldiği dönemle Aykut'un gelmesi arasında fark var, öncelikle Aykut kendisini ispatlamış geliyor.
Aragones'e 1 sezon dayananlar Aykut Kocaman ne kadar başarısız olursa olsun 1 sezon dayanacaklardır. Zico'nun nasıl başladığını hatırlayalım, üstelik eğer Aykut hamlesi de başarısız olursa yönetimin de sonu gelmiş olur bu nedenle sonuna kadar Aykut'a destek olacaklardır.
Yine de eğer tüm yetki ona verilecek şekilde takımın başına geçmeyecekse sadece teknik direktör olacaksa istemem Aykut Kocaman'ı. Ha öyle olursa da sonuna kadar destek veririm, taraftarın da desteği sonuna kadar olur, hal böyleyken kolay kolay harcanmaz Kocaman.
"YÜCE ATATÜRK"
Teknik Direktörümüz Sayın Aykut Kocaman
Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlük görevine Sayın Aykut Kocaman getirilmiştir.
Sayın Aykut Kocaman 28 Haziran 2010 Pazartesi günü takımımızın toplanmasıyla birlikte görevine başlayacaktır. Sayın Kocaman'ın imza töreni 29 Haziran 2010 Salı günü saat 14.00'de yapılacaktır.
Sayın Aykut Kocaman'a görevinde başarılar diliyoruz.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
İstediğimiz ve beklediğimiz gerçekleşti.. Kocaman bir dönem başlıyor..
Aykut Kocaman'ın kredisi 1 sene olacaksa bence çok sevilen Aykut Kocaman harcanır.Önümüzdeki sezon Fenerabahçe'nin şampiyon olamaması olmayacak bir şey değil çünkü.Eğer getiriyorsanız 2-3 senelik bir sabır göstermeniz gerekir bence.Uzun süre şampiyonluğun gelmediğini de göz önünde bulundurursak zor tabii.Bunları göze almak lazım Aykut Kocaman için.
So what?
Saike
salı günü birçok şeye açıklık getirilecektir. öyle umuyoruz.
(/s)
Aykut Kocaman açıklandı, hayırlı uğurlu olsun. Yardımcılarını merak ediyorum, gündemde dolaşan isimler var ama bakalım kimler olacak?
Takımı tanıması, yönetimi tanıması, yönetimin ne şartlarda hangi tepkiyi vereceğini bilmesi, oyuncuları sadece futbol yönünden değil diğer yönlerden de geçen sezonki görevi gereği yakından tanıması, daha çok farklı takımlarda yaşadığı teknik direktörlük tecrübeleri, duruşu, saygınlığı ve otoritesi avantajları.
Bu nedenle Oğuz Çetin ve Rıdvan Dilmen'den ayrılıyor, dezavantajları da var ama Aykut Kocaman ismi o endişeleri de benden alıyor.
Bu taraftar Aykut Kocaman için bile o tribünleri doldurur ilk maçta, taraftarın ve yönetimin tam desteği olursa, kötü bir başlangıç olsa bile takımda kalır.
Zico'ya 8. haftada istifa diye bağrıldığında sahip çıkan, Aragones'e 1 sene dayanan, Daum'u şubat ayında 7 resmi maçı kazanamadığımızda bile göndermeyen yönetimin Aykut Kocaman'a da 1 sene kredi vereceği kesin.
Ayrıca takımı geçen seneden tanıyor olup, transfer çalışmalarına da kendisinin başlaması da avantaj, eline bir takım verilip hadi yönet denmedi.
Kendi açıklamaları, çalıştırdğı son takım olan Ankaraspor'da oynattığı futbola bakarsak, sürekli yan pas, geride top çevir, yakalarsam atarım düşüncesinden sıyrılıp, hızlı oynayan, dikine gidebilen oyunculardan kurulu bir takım izleyeceğiz.
Maçlar başlasın, eğer işlemeyen bir sistem olursa bunu işletene kadar ısrar edecek mi yoksa yenilik peşinde olacak mı? Bunu merak ediyorum, her ne kadar geçmişte olumlu izler verse de, iyi teknik direktör eldeki malzemeyi en iyi şekilde kullanmayı ve şartlara göre gerektiğinde takımına istediği oyunu oynatabilmelidir.
Umarım bu heyecan hüsranla sonuçlanmaz, Aykut Kocaman daha da büyür.
Şimdi transfer bekliyoruz, yerli, yabancı, gidecek oyuncular belli olsun bir an önce.
"YÜCE ATATÜRK"
Teknik Kadro Listesi
Teknik Direktör
Aykut Kocaman
İdari Menajer
Hasan Çetinkaya
Yardımcı Antrenör
İrfan Saraloğlu
Kaleci Antrenörü
Murat Öztürk
Bireysel Oyuncu Antrenörü
Dolu Arslan
Doktor
Ertuğrul Karanlık
Fizyoterapist
Orhan Şakir
Masör
Kamuran Bozan
Masör
Yılmaz Mete
Masör
Özkan Alaca
Tercüman 1
Umut Köse
Tercüman 2
Samet Güzel
İdari Birim Sorumlusu
Mahmut Sökün
Bu bir kısmı deniliyor daha geleceklerde varmış sanırım.
Aykut Kocaman'ın gelmesi güzel oldu. İki yıldır transferleri kendisi yapıyor. Bu yılda bütün çalışmaları kendisi yaptı ve onun denildiği isim alındı.
İrfan Saraloğlu'nun oğluyla beraber basketbol oynuyorduk Fenerbahçe'de vay be yardımcı antrenör demek ki artık![]()
Hayırlı olsun bakalım.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Aykut Kocaman bence doğru bir seçim olmadı; ama bu, Aykut Kocaman'a güvenmediğim anlamına gelmemeli.
Aykut Kocaman'ın teknik direktör olmasının
Dezavantajları:
- Basın tarafından Daum'un mezarını kazdığı şeklinde suçlamalarla karşı karşıya kalacak. Oysa ki bu görevi muhtemelen kendisi de istemiyordu fakat yönetim tarafından mecbur bırakıldı.
- Sportif direktörlük mevkisi yıkıldı. Ben Aykut Kocaman'ın bu görevde kendini geliştirerek zaman geçtikçe çok faydalı olacağını düşünüyordum.
- Fenerbahçe camiasında geçen seneki yıkımdan sonra mutlak başarı beklentisi var. Camia muhtemel başarısızlıkta Aykut Kocaman'a destek çıkabilir mi emin değilim.
- Muhtemel bir başarısızlıkta muhtemel bir Aykut Kocaman vedasında Aykut Kocaman'ın herhangi bir şekilde kulübe dönmesi için uzunca bir süre geçmesi gerekecek. Aykut Kocaman gibi oyunculuğuyla, efendiliği ile gönüllerde yer etmiş bir ismin bu camiadan uzak kalmasına gönlüm razı olmaz.
- Aykut Kocaman herhangi bir kötü dönemde baskıya karşı koyabilir mi bilemiyoruz. Sonuçta yerli teknik adamlar ülkedeki havadan yabancılara göre çok daha fazla etkileniyor.
- Yardımcıları yeterli olacak mı ?
Avantajları
- Beklentilerin tamamen farkında
- Altyapı oyuncularına fazla özen gösterecektir
- Oyuncular tarafından sevilen bir isim
- Taraftarın büyük sevgisini, desteğini kazanmış bir isim
- Takımına iyi futbol oynatmak ister
- İlgilenilen isimlere bakılırsa; transferde isabetli seçimler yapan bir isim.
- Camiayı, takımı çok iyi biliyor
Tribünden sahaya inen Aykut Kocaman, tekrardan hoşgeldin. Hayırlı, uğurlu olsun.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Şu durumda menejerlik sisteminden geri adım atıldı. Oysa tam zamanıydı. Ama yeni sezona hazırlıksız yakalanmamak için en pratik yol tercih edildi.
Aykut yerli hocalar içinde güvenebileceğim tek isim... Başarılı olur veya olmaz; ama şimdiden kalıbımı basarım ki, muhtelif bir başarısızlıkta kabahatin EN AZI Aykut'a ait olacaktır. Ondan bir zihniyet devrimi bekliyorum ama biliyorum ki, hiçbir devrim bir sezonda sükunete ermez ve netice vermez.
Şunu kabullenmek zorundayız: Aykut bir ENKAZ devralıyor. Tabirimi mazur görün; birkaç futbolcu dışında içi geçmiş ve külüstür bir kadro var elinde... Hurdaya ayrılması gereken bir aracı yürütemeyeceğinin farkındadır. Muhakkak yönetimden köklü bir yapılanma sözü almıştır. En az dört-beş tane doğrudan ilk onbire girecek kapasitede transfer bekliyorum. Şu şartlarda bu kadronun başına Morinho'yu getirsen iki ileri, bir geri temposundan fazlası olmaz. Aykut bunu çok iyi görmüştür. (Şimdiden söyliyeyim: Yarın öbür gün Alex ile yaşanması muhtemel bir krizde -umarım olmaz ama olursa diye yazıyorum- şimdiden Aykut'un ardında durmak için tetikte olalım. Aykut'u olsun yedirmeyelim.)
Şampiyonluk... Konuşmak şimdiden çok erken... Yapılacak transfer hamlelerini beklemek ve görmek zorundayız. Ama şunu açıkça iddia edebilirim ki; inşallah HİÇBİR ŞEY SON İKİ SEZONDAN DAHA KÖTÜ OLMAYACAK... Özellikle oynanacak futbol...
caner erkin pazartesi açıklanabilir.
kaynak: ntvspor
(/s)
ayrıca toplam maliyeti 25 milyon euro'yu bulan krasic'ten de vazgeçildi.
kaynak: ntvspor
(/s)
12 temmuz'da yurtdışı kampı başlayacak. o kampa yeni transferlerin yetişeceğini düşünüyorum.
(/s)
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Ispatlamis mi? Ankaraspor veya Istanbulspor'da buyuk basarilar yakaladi da ben mi kacirdim? Orada yaptigi isler normal, ekstra birseyler gostermedi, ki o calistigi 2 kulup baskisi belki de an az olan kuluplerdi ligde. Efendi olmasina birsey diyemem, ama efendiklikle olsa Riza kalirdi Besiktas'ta. Buyuk kulup antrenorlugu bambaskadir, gorduk iste, Bursa'yi sampiyon yapmis E.Saglam bizde 3. bile olamadi. Bence Aykut Kocaman yanlis secim, Turkiye'yi taniyan bir yabanci cok daha dogru olurdu, mesela Zico, Gerets, Lucescu. E.Saglam, Riza, B.Korkmaz, Ridvan ne kadar basarili olduysa Aykut da o kadar basarili olur.....
Krasic de gelmeyi dusunuyordu, formayi da giymisti.
Turkiye basini disinda bu transferi yazan yok, kendi kendimize gelin guvey oluyoruz. Nasil Krasic olmadiysa bu da olmaz, ki ben birkac hafta evvel Hazard'in bir Fransiz sitesine yaptigi aciklamada Fenerbahce'yi enteresan bulmadigini soyledigini gordum. Zaten kendisini bir yigin buyuk kulup takip ederken niye Turkiye'ye gelsin ki hakli olarak.