Bu konu daha önce sırf FM için değil onlarca oyun için onlarca forumda tartışıldı. Bu olayın yegane sebebi Türkiyedeki ekonomik şartlardır. Adamlar bırakın Türkçe oyun yapmayı Türkiye'ye oyun yollamıyorlar. Elimize gelen kopyaların yarısı da internetten indirilip kopyalanmıştır zaten. Ben Türkiye'nin başkentinde PES gibi bir oyunu orijinal bulabilmem için oyunun çıkışından itibaren 4 ay geçmesi gerekti.(Ki o kadar beklemeyip kopyasını aldım.)
Türkiye, Endonezya, Hindistan gibi internet üzerinde aşırı organize ve gelir seviyesi nispeten düşük ülkelerde böyle bir durum her zaman olacaktır. Çünkü paylaşım kolay, internet güvenliği çok düşük, kod yazmanın zorluğunu bilen insan sayısı çok az (aşırı emek isteyen bir iştir) ve orijinal oyunlara erişim zordur. Eğer yurtdışında yaşayan yurttaşlarımız olmasa Türkiye Ligi oyunda bile olmazdı. Ama oyunu Türkiye'de de sattırabilsek o zaman 3. ligi bile ekletebilirdik.
Ki bence zaten buna da gerek yok ülkemizde. Korsanın çok olduğu ülkede oyuncu da çok olur, dolayısıyla Türkçeleştirecek birileri mutlaka olacaktır. Bu bugün sen olursun, yarın ben. Ben şahsen olaya iyi tarafından bakıp yama yüklemeyip İngilizcemi geliştirme taraftarıyım.