Grafite gelsin dertler bitsin forvetdeEfsane olacak gelirse
![]()
Grafite gelsin dertler bitsin forvetdeEfsane olacak gelirse
![]()
Güney Amerikalı değil, Güney Amerika'dan adam almayacağım dedi, avrupada oynayan Güney Amerikalı alınabilir yani.
Ayrıca bırakın Kezman ile Güiza'yı kıyaslamayı, al birini vur ötekine, sırf duruşu, karizması var diye iyi futbolcu olunmuyor, Güiza belki de daha fazla gol attı Kezman'dan, takıma yaptıkları katkıya baktığımda çok büyük farklılıklar yok. Kezman da aynı, ayağına top geldiğinde top süremiyordu, 1 rakibi ekarte edip şut atamıyordu.
"YÜCE ATATÜRK"
Sevip sevmeme olayı farklı, ben de çok severdim Kezman'ı hala seviyorum ama takıma katkılarına bakıldığında büyük farklılıklar yok. Bu nedenle bu şekilde oynayacaksak bize PVH gibi bir isim lazım, onun gibisi de kolay bulunmuyor işte, onun yeri başkaydı.
"YÜCE ATATÜRK"
Avrupa Liglerinde oynayan bir Güney Amerikalı alınacaksa lütfen en iyisi seçilsin artık.Alınacak oyuncunun gol kralı olmasına da gerek yok.En başta bizim sistemimize uyum sağlayacak bir forvet olsun ve ayrıca oynadığı ligde belirli bir istikrarı yakalamış olsun.
eksikler belli. takımdan gitmesi gerekenler belli. ve hala bu yönde bir çalışma yok. varsa da bilmiyoruz sağolsun kurumsallık diyerek içine ettiler kulübün.
resmen taraftarla dalga geçiyorlar artık.
(/s)
Sezon yeni başladı Yeni bir antranör yeni bir oluşum olacağı için transferlerin geçikmesi normal sonuçta Kocaman Daum'un sistemine devam etmicek zaten Fenerbahçe geçen sezon başarılı bir yıl geçirdi sadece son noktada kaybetti eldekini tutup 1 2 takviye ile sezonu rahat rahat istediğimiz yerde bitiririz..
Önemli olan İskelet kadrodaki oyuncuların bir birine uyumu nasıl olacağı.
Yerli transferlerdeki başarımızı keşke yabancı transferinde de gösterebilsek.
16 Mayısta şampiyonluğu kaçırdık, aradan 2 ay geçti neredeyse. 2 ayda yabancı transferi adına Stoch dışında biri yok. Gönderilen oyuncu yok. Hiçbir şey belli değil. Hiç mi planlama yapılmadı gelecek sezon için, üstelik Aykut Kocaman takımın başına getirildi.
Basketbol şubesi ve voleybol şubesinde transferleri kim yürütüyorsa, futbol şubesinde de o yürütsün.
Fenerbahçe Huntelaar ile ilgileniyor.
ESPN
----------------------------------------------------------
Fenerbahçe Loic Remy ile ilgileniyor.
Fransız Basını
(/s)
Bir iki ufak takviye ile bu sezon sonu istediğimiz yerde bitmez... (Şampiyonluk dışında bir isteği olan yoktur diye böyle yazıyorum.) Geçen yıl son maçta Trabzonu yenip şampiyonluk ipini göğüsleseydik bile bu böyleydi. Hatta ligin bitimine birkaç hafta kala bu forumda bazı arkadaşlarla şunu yazmıştık: "İnşallah bu sene şampiyon olacağız. Ama bu şampiyonluk bizi kandırmamalı... Her sezon bu kadar şanslı olamayabiliriz. Rakiplerimiz bu kadar cömert olmayabilir. Bu sebeple gelecek muhtemel şampiyonluğa rağmen kadroda köklü bir revizyon şart. Ama önce şampiyonluk bir gelsin... Nasılsa bunları konuşmaya daha çok zamanımız olacak." Evet, bu fikirleri taşıyordum ve birçok arkadaş dahi benzer yorumlar yapıyordu.Ne yazzık ki, o şampiyonluk ikramını dahi geri çevirdik.
Demek istediğim: Geçen yıl o kadronun son haftaya kadar şampiyonluğu kovalaması sürprizdi zaten... Normal şartlarda biz iki ay öncesinden havlu atacaktık. Ne olduğunu anlayamadan, birden kendimizi zirve yarışında bulduk. Bu takım bu haliyle 70 puanlık bir takım... Haydi 75 puanlık olsun... (İki maçta Galatasarayı yenersek filan... Ki garantisi yok...) Bu takım bu haliyle şampiyonluk adayı bir takım değildir. Aykut hocanın karizmasını kimi ruhsuz, kimi yetenek fakiri oyunculara emanet etmeyelim. Onun elini güçlendirelim. Bu takıma bir iki ufak tefek takviye yetmez. Demedi demeyin...
Fenerbahçe’nin forvet adaylarından Grafite’nin menajeri Pascal Carbon, Radyospor’dan Özgür Sancar’a çarpıcı açıklamalar yaptı.
İsviçreli menajer, “Grafite için Fenerbahçe’den teklif aldığınız” doğru mu şeklinde soruya, “Hayır, Fenerbahçe’den teklif almadık. Şu anda Grafite, Berzilya’da tatilini yapıyor. Geldikten sonra konuşacağız. Ama size şu kadarını söyleyebilirim. Ne Fenerbahçe’den ne de diğer Türk takımlarından teklif almadık. Ben hiçbir Türk yetkiliyle görüşmedim” dedi.
Türk ve Alman basınında Fenerbahçe’nin Grafite’yle ilgilendiği yönündeki haberleri duyduğunu ifade eden Pascal Carbon, “Bunları takip ediyoruz; ancak Fenerbahçe benimle temasa geçmedi” şeklinde konuştu.
Wolsfburg’la sözleşmelerinin devam ettiğini belirten Carbon, Brezilyalı golcünün Avrupa Kulüpleri’nden teklif alıp almadığını konusunda ise yorum yapmadı.
Fenerbahçe’yle Grafite için daha önce hiç temasa geçmediğini vurgulayan Pascal Carbon, “Grafite’nin Wolsfburg’la sözleşmesi devam ediyor. Teknik direktörü onun takımda kalmasını istiyor ve Brezilya dönüşü takıma katılacak” diye konuştu.
Carbon, Fenerbahçe’den bir teklif gelmesi durumunda, bu teklifi nasıl değerlendirecekleri sorusuna ise “yorum yok” demekle yetindi.
Radyospor
BÖYLE BİR TAKAS YOK
Bugün tarihli Hürriyet Gazetesi’nde futbolcumuz Semih Şentürk ile Bursasporlu futbolcu Sercan Yıldırım’ın takas edileceği şeklinde bir haber yer almaktadır. Söz konusu haber doğru değildir. Takımımızın Semih Şentürk’ü göndermek gibi bir düşüncesi olmadığı gibi Sercan Yıldırım ile de kesinlikle ilgilenilmemektedir.
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Huntelaar İPL düşünüyormuş.
Fener yönetimi her sene aynı hataları tekraralayıp duruyor gelmeyecek veya gelmek istemeyen adamların arkasından koşarken atı alan üsküdarı geçiyor kalanlara razı olmak zorunda kalıyorlar,halbuki bu transfer işlerini 6 ay önceden başlasalar bu sorunlarla karşılaşmayacaklar veya takıma gelmek isteyen oyuncularardan bir liste yapsalar daha iyi olur o kadar zaman geçti daha ortada net bir isim dahi yok.
Yukarıda, birkaç mesaj üstte birşeyler karaladım: "Bu kadroya birkaç ufak tefek takviye yetmez" diye... Dün oynanan hazırlık maçından tam iki saat önce düşündüklerim... Elbette tek bir hazırlık maçı ölçü olamaz ve elbette dün sahada yer alan ilk 11'de çok eksikler vardı. Farkındayım ama bazı gerçekler de bas bas bağırıyor. Görmek isteyene...
Geçen yıl son haftaya kadar yarışın içinde kalmamız sanırım yöneticileri de yanıltıyor. Tekrar ediyorum: Biz geçen yıl ext olmak üzereyken kalp masajıyla ayağa kalktık. Her zaman aynısı olmaz. Bu takım bu haliyle Mart ayında havlu atar.
Anlaşılanbu sene transfer dönemi kapanmadan hemen önce 2-3 adam alıp koyacaz. Umarım yönetim belli bir plana göre işler yapıyordur..
Biz bu kadroyla ancak Daum ile şampiyon olabiliriz. Onun defansif zevk vermeyen ama sonuca giden anlayışı iş yapar. Dün Bilica ikinci golde resmen yürüdü hava topu geliyor adam arkadan gidiyor fakat hiç sallamıyor adam. Birde 4. sınıf 31 yaşına gelmiş adam neden transfer edilir ben onuda anlamam. Defans kapanacak forvete Güiza standartlarının üstü biri alıncak Alex - Stoch - Yeni forvet üçlüsü ile sonuca gidilecek varmı başka imkan. Kalecimiz iyi (Demirel) DEfansı Lugano toparlıyor Orta Saha Emre'de ileri hat Alex'te. (Normal zamanı kastediyorum) Neredeyse 4 kişi ile sahaya çıkıyoruz. Diğerkinler oyuncu sayısını tamamlamak için sahaya çıkıyorlar galiba.
Şu anki yabancılar
Bilica, Lugano, Santos, Cristian, Güiza, Alex, Deivid, Stoch
Güiza ve Deivid yollanıp 4 kişilik yabancı kontenjanı açıp, Forvet, Sağ kanat, Önlibero ve Stoper almamız şart. Bilica ve Cristian'dan +2 yaparız. Sağ kanat stoper ve önliberoda ilk 11'de dönüşümlü oynar. Arada Bekir, İlhan, Caner, Selçuk, Özer, Kazım falanda şans bulur. Güiza ve Deivid durduğu sürece, eksik mevkilere özellikle yabancı transferini yapmalıyız. Ön libero ve çizgi oyuncusu olarakda yerli rotasyonunu arttırmalıyız.
En başından beri kampa yetişecek dendi transferler, İlhan, Caner ve Stoch istediğimiz transferler değil. PVH'den beri bu takıma golcü alınmadı...
Transfer açıklanmıştır ümidiyle uyandım hala tık yok![]()
güiza ile deivid'i yoıllayıp adam akıllı 4 yabancı almak işlerine gelmiyor sanırım. ama pişman olacaklar.
ben bu yönetimin seneye bu takımı yönetebileceğini sanmıyorum.
(/s)
Çok zor bile olsa adaylar arasında ona benzer sadece Forlan var. PVH 33 yaşında geldi bu takıma. 31 yaşındaki Forlandan daha çok faydalanırız. Keşke gelse.
Hasan Çetinkaya ve Aykut Kocaman'dan gelen bir kaç haber var kulağıma ama bakalım inşallah faydalı işler yapacak oyuncular alınır. Aykut Kocaman menajer oyununa gelmez inşallah.
Deivid yollamak istesende yollayamazsınki. Gelecek sezon kontratı bitiyor ayrıca çok yüklü para alıyor Deivid ve başka klüplerde Deivid'e Fenerbahçe'nin verdiği paranın 3'te birini vermez vermiyoda. Verse Deivid giderdi zaten. Haftalık £50K ne demek ya. Stoch'un aldığı paranın 2.5 katını alıyor ama icraat yok. Kesin bu kontratı arttırma işini Zica zamanında Deivid CL'de çoştuğu zaman yapmıştır bizim akıllı yöneticiler. Güiza'da da aynı durum. Haftalık ££59K alıyor. Bunuda Güiza'ya talip olupta verebilecek takım yok.
AZ maçında takımdan gönderilmesi gündemde olan oyuncuların yanına yeni transfer Caner ve İlhan koyuldu,Emrede onlara kaptanlık yaptı.
Bnce bu maçı Aykut kocaman gidecek oyuncular için yaptı o yüzden maça farklı açılardan yaklaşmak gerek
Herkesde Deivid gönderilecek yorumları var ama ben pek sanmıyorum..
Kampın yıldızlarından olan bir oyuncuyu gönderirlerse başları çok ağırı sonra.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Klüpte para yokken nasıl alınacak Forlan. EC şampiyonu takımdan gelecek hali yok. Ha parasını verdikte geldi diyelim ama bonserisi çok kabarık. Olağanüstü bir sezon geçiren adamın bonservisi çok pahalıya patlar. Ben Forlan'ıda istemiyorum başarıya aç oyuncu istiyorum. Mesela Pier kariyeri bir ara doruk noktasında iken çok ciddi bir düşüş yaşadı ve uzun yıllar kupa kazanamadı. Zaten o büyük düşüşü yaşamasaydı Türkiye'ye gelmezdi o ayrı mesele. Onun yerine mesela bizim takım gözlemcisi kim. FM'de Şenol Çorlu olarak gösteriyor. Geçen sene U21 şampiyonasında parlayan birçok oyuncu vardı. Ama bunları izlemek akıllarına dahi gelmiyor. Mesut'ta orada parlamıştı mesela.
Pier Van Hoojdonk sadece Allah vergisi yetenekleriyle değil, büyük efsanelere has psikolojik fundementalıyla da çok özeldi. Yetenekle iyi oyuncu olursun; ama LİDER asla... Onun her zaman ve her şart altında işler kötü giderken vereceği bir CEVAP vardı. En azından yenilmemek için deneyebileceği her silahını "denerdi"... Bilirdik ki; yapabileceği her şeyi yaptı.
Pier bu takıma gelen son büyük golcü değil, bu takımın son LİDER karakterli oyuncusudur. Son SAMURAY... Gözlerinde zaferin ve umudun pırıltısı her şart altında halka umut verir. O bir KAHRAMANdır. Son KAHRAMAN...
Yakın tarihimizde beni MRSİC kadar etkileyen ve MRSİÇ kadar sevdiğim bir efsane varsa bu PIER VAN HOOJDONK'tur.
Hangisi Fener'e daha uygun?
Yurt dışında yaşayan lisanslı futbolcu menajeri Mithat Halis, Fenerbahçe’nin transfer gündeminde yer alan isimleri değerlendirdi.
Best FM’den Özkan Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Futbol Vadisi programına telefonla konuk olan Mithat Halis, Almanya'da Wolfburg takımında forma giyen Grafite’nin ceza sahası içinde çok etkili olan ve pozisyonları gol olarak değerlendirebilen bir oyuncu olduğunu söyledi. Grafite’nin fizik olarak da çok güçlü bir oyuncu olduğunu belirten Halis, Grafite’nin Fenerbahçe için iyi bir transfer olabileceğini söyledi.
GYAN İLE GUİZA'NIN ÖZELLİKLERİ AYNI
Fransa’nın Rennes takımında oynayan Asomoah Gyan, için ise; “Fransa Ligi’nde oynamak zordur. Hem fizik gücü yüksek hem de derinlemesine atılan toplara iyi gidebilen bir oyuncu. Hava toplarında da fena değil. Takım içinde etkili ve çalışkan bir oyuncu kendisi. Tabi ki Gyan’ın oynayabilmesi için Guiza’nın gitmesi lazım. Guiza ve Gyan aynı özellikte oyuncular” dedi.
DİA FAYDALI OLABİLİR
Fransa 1. Ligi’nin diğer ekiplerinden Nancy’de forma giyen Issiar Dia’nın teknik kapasitesi gelişmiş ve yüksek bir oyuncu olduğunu söyleyen ünlü menajer, “Dia Türkiye’de çok fazla tanınmayabilir. Ama en etkili ve en faydalı transferlerden birisi de Dia olabilir” dedi.
NİLMAR FENERBAHÇE'DE İŞ YAPMAZ
Mithat Halis, Dünya Kupası’nda Brezilya formasıyla izlediğimiz Nilmar’ın Fenerbahçe için çok faydalı olacağına inanmadığını belirtirken, ünlü oyuncunun fizik gücünün de iyi olmadığını söyledi. Brezilyalı yıldız için “Nilmar, torpilli sosyete çocukları gibi oynayan bir futbolcu” benzetmesini yapan Halis; “Nilmar Brezilya Ligi’nde etkili oldu. Lyon’da başarılı olamadı. İspanya’da da başarılı olamadı. O yüzden Nilmar’a pek sıcak bakmıyorum ben. Nilmar, Fenerbahçe için faydalı olabilecek bir forvet değil” dedi.
FENERBAHÇE'NİN ARADIĞI FORVET SANTA CRUZ
Dünya Kupası’nda izlediğimiz bir diğer oyunculardan olan ve Fenerbahçe’nin transfer listesinde yer alan Paraguaylı oyuncu Santa Cruz’un Fenerbahçe’nin aradığı forvet tipine en uygun olan isim olduğunu söyleyen Mithat Halis; “Fenerbahçe nasıl bir forvet arıyor onu tam olarak bilmiyorum. Duyduğumuz kadarıyla pilot bir santrfor arayışında Fenerbahçe. Bu anlamda bakarsak Santa Cruz, yetenekleri ve özellikleri açısından bana daha yakın geliyor. Fenerbahçe’nin uzun boylu bir santrfor arayışı varsa; Santa Cruz, topu oyuna sokma, duvar olabilme ve hava hakimiyeti açısından pivot santrfor özelliklerine en uygun futbolcudur. Başka futbolcular da alınabilir. Ama Fenerbahçe’nin gündemindeki isimlere bakarsak bu isimlerin arasında Fenerbahçe’ye en uygun olan isim Santa Cruz’dur diyebilirim” diyerek sözlerini noktaladı.
ajansspor.com
Aslında Santa Cruz olabilir. Man City'de o kadar çok hücum oyuncusu var diye satabilir. Ah şu Güiza bir son vuruş yapabilse Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi santraforu olur ama işte yetenek yok. Güiza'nın pozisyona girme yeteneği ama işte kafa çalışmayınca bu yeteneğinde önemi kalmıyor. Mesela Semih'te bu yetenek yok. Semih kolay kolay pozisyona giremez ve yakaladımı atar. Semih Türkiye Ligi santraforu olur daha ilerisi olmaz. Mesela Avrupa maçlarında Güiza Semhih'ten daha etkilidir. Ama kafa hiç çalışmıyor işte.
Cruz muzmin sakat arkadaslar , gelirse cok sakatlanir TSL de