-
15.Temmuz.2010, 14:18
Şimdi Beşiktaş'ın transferlerine 2 yönden bakmak lazım.
1- Takıma Katkı Anlamında;
Ricardo Quaresma; Takıma katkı sağlayacağı şüphesiz. Hala söylüyorum Quaresma'yı zorlayabilecek bek sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Kanatlardan çok etkili olacaktır. Ancak; Beşiktaş'ın geçen seneki sorununun kanatlarda olduğunu düşünmüyorum. Kanatlardan oldukça etkili gelen bir Beşiktaş vardı. Tek sorun gol atamamaktı. Bu bağlamda transferlere baktığımızda alınmış bir forvet yok. Bobo sakatlanırsa yerine kim oynayacak?
Roberto Hilbert; Ben başarılı bir transfer olarak görüyordum. Fakat anlaşılan o ki aceleci davranmış Beşiktaş. Quaresma'yı aldıysan Hilbert'i niye alırsın? Hilbert'i almanın maddi külfetten başka getireceği birşey olmaz. Hele ki kanatlarında Nihat - Quaresma - Holosko - Delgado - Tello gibi oynayabilecek oyuncuların varken.
Guti Hernandez; Takıma muhteşem katkı sağlayacak bir oyuncu daha. Ama Türkiye'de rahat oynar mı bilmiyorum. Zorlanacaktır. Hatta bence ona acımasız fauller bile yapılacaktır. Delgado'yu gönderecektir diye düşünüyorum Beşiktaş bu hamleden sonra.
Cenk Gönen; Kale için başarılı bir transfer. Rüştü seneye futbolu bırakır. Hakan ile dönüşümlü oynarlar.
2- Maddi Anlamda;
İşin Beşiktaş açısından acı yönünün bu olacağını düşünüyorum. Gerek Quaresma gerekse Guti maddi külfeti oldukça fazla olan oyuncular. Dönen fiyatları takip ettik hepimiz. Hİlbert'i ve Cenk'ide sayarsak Beşiktaş'ın biraz daha zorlanacağı aşikar. Hal böyleyken Beşiktaş'ın geçen sene oyuncularının alacaklarını ödeyemediğinide göz önünde bulundurursak Beşiktaş çok çok çok zorlanacaktır. Hele ki Nobre'nin felan 2.5 Milyon € gibi bir maaşının felan bulunması tam fiyasko zaten. Ayrıca Delgado - Zapotocny - Tello gibi kontratı süren oyuncularıda aldığınız fiyatın çok çok altına göndermeniz gerekecek. Hele gönderemezseniz bu oyuncuları hem TFF'ye bildirmeyeceksiniz. Hemde maaşlarını ödemek zorunda kalacaksınız. Bunların üstüne birde Raul transferini düşünün. Üzerine Schuster'in ve ekibinin alacağı maaşı ekleyin. Üzerine takımda İbrahim Toraman - Sivok - Ferrari - Nobre - Nihat gibi yıllık maaşları oldukça yüksek olan futbolcuları ekleyin. Çok bilinmeyenli çözümü zor bir denklem.
Yayın gelirleri arttı tamam. Beşiktaş'ın borcu var zaten üstüne. Forma satışlarındanda bişeyler geldi diyelim. Yinede bunları karşılayabileceğini sanmıyorum Beşiktaş'ın. Bu maddi külfeti karşılamak için tek çıkar yol. Hem Avrupa'da hemde Türkiye'de dişe dokunur bir başarı...
Eğer o başarı gelmezse Yıldırım Demirören Beşiktaş'ı bir çıkmaza doğru sürüklüyor.
(Biraz uzun bir yazı oldu. Zahmet edip okuyanlara teşekkürler.)
Mesaj Yetkileri