1 ile 5 arası toplam 5 sonuç

Konu: Hold Up Ball Ne İşe Yarar ?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default Hold Up Ball Ne İşe Yarar ?

Oyuncu komutlarındaki hold up ball yani topu ayağında tut komutu ne işe yarar ? Hangi tip oyuncularda kullanılması gerekir yada kullanılması gerekirmi ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Takım hücuma çıksın diye, gücü kuvveti yerinde oyunculara verebilirsin, pivot forvetlere mesela ya da orta sahada topu aldığında, arkadaşlarının boşluğa kaçmasını bekleyecek oyunculara. Güçlü ve teknik oyunculara verilmesi avantaj sağlayabilir diye düşünüyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Bu komutun verildiği oyuncular oyunu yavaşlatırlar, topu ayaklarında saklayarak takımın ilerlemesini sağlarlar. Yani bir nevi kontra atağın tersidir. Takımın yerleşmesini sağlar.

Örneğin tek forvet oynuyorsanız, karşı takım korner kullandı diyelim. Seken top forvetinize geldi, genelde saçma olarak forvetler topu karşı sahaya amaçsızca yolluyorlar. Topu tut derseniz orta sahanızın ileri çıkmasını beklemeye daha meyilli olacaktır.

Sekopej'in de dediği gibi genelde güçlü dengeli oyuncularda kullanılmalıdır.

Bu söylediklerimin teknik olarak bi kanıtı yoktur sadece kendi gözlemlerim deneyimlerim sonucu yazdım.

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

oyuncu topu tutarak daha fazla arkadasının hücuma katılabilmesi için zaman sağlar. ama bunu her zaman yapacak diye bişey yok, decisions gibi özellikler bu gibi kararları vermek içindir.

forvete verilebildiği gibi dmc/mc mevkisine de veriliyor, eski oyunlarda baya popülerdi.

Nesil
    2007
    Yer
    Katılmıyorum

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Oyuncu komutlarındaki hold up ball yani topu ayağında tut komutu ne işe yarar ? Hangi tip oyuncularda kullanılması gerekir yada kullanılması gerekirmi ?
    bence takım öndeyken zaman geçirmek için ayağında tut manasına gelir

Mesaj Yetkileri