Sayfa 10 / 13 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 390 sonuç

Konu: Fenerbahçe Hazırlık Kampı [2010-2011]

Selçuk Şahin,3-0.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
    Sadece birşey soracağım Mehmet. O çizdiğiniz kara tablo bir Genk maçıyla mı düzeldi?
    Düzeldi demedim zaten asla da demem.Ama 2 hazırlık maçıyla bu durumu fırsat bilip burdaki insanları sinirlendirmeye gelenler vardı onlara yazdım.Durum iyi değil tabi ki.

Bu arada 3 oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Mehmet ben sizden takip ediyorum takımların sezon öncesi durumlarını. O yüzden sordum yani. Burdaki yorumlar benim için çok önemli.
    I'm back...

Bu maçta alınan iyi sonuca rağmen söylüyorum hala eksiklerimiz var.Volkan,Lugano,Gökhan,Özer,Emre gibi kilit oyuncuların takıma katılmasıyla daha iyi olacağız.
    Last edited by Varonil : 19.Temmuz.2010 at 23:27 Reason: Söylemek istediğim şey çok yanlış anlaşıldı.Konu dışına çıkılmasını istemediğim için editliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
    Mehmet ben sizden takip ediyorum takımların sezon öncesi durumlarını. O yüzden sordum yani. Burdaki yorumlar benim için çok önemli.
    Anladım abi Takım da umut verenler var bu arada Stoch,Caner,son maçta Kazım,Santos(kilo sorunu olsa da ),Alex de iyiydi bu maç.

Kalede Mert'i iyi gördüm bu maçta.En azından Babacan'dan daha iyiydi.

Okan ve Gökay'da kısa sürede şans bulsalarda çok isteklilerdi.Bu sene bu 2 ismin A takım kadrosunda olması lazım.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

mert günok iyiydi. en azından yedek bir kalecimiz var gibi?

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Maçı 2 bölüme ayırabiliriz. 65. dakikaya kadar olan Fenerbahçe adamı kanser etme potansiyeline sahip Fenerbahçe, 65. dakikadan sonraki Fenerbahçe daha bilinçli, göze hoş gelen futbol oynayan Fenerbahçe. 65. dakikanın çizgi olmasının sebebi Deivid gibi hareketsiz, yavaş bir oyuncunun yerine Kazım gibi daha dinamik bir oyuncunun girmesi ve tatilde fazla kilo alan Santos yerine daha hazır Caner'in girmesi.

Deivid'in bu takım için yetersiz olduğunu anlamak için müneccim olmaya gerek yok. İşte herşey bu maçta bir kez daha ortaya çıktı.

Santos kesinlikle o kilolardan kurtulmalı, bu haliyle güven vermiyor.

Cristian ve Selçuk ancak kulübe oyuncuları olabilirler.

Mert Babacan'ın önüne geçip 2. kaleciliğe yükselmeli. Stili Volkan'a benziyor ve Babacan'dan çok daha iyi gözüktü.

Stoch takımdaki nadir hareketli oyunculardandı, daha tam ısınamadı ama oynamak istediği çok belli.

Kazım oyuna girdikten sonra hareket getirdi.

Alex pek kasmadı ama buna rağmen Gökhan'ın golünden önceki pası muhteşemdi, golünü de attı.

Önder'i Bekir'i sağ bekte denemeye hiç gerek yok; Okan oyuna girdikten sonra şans verildiği takdirde sırıtmayacağını, hızıyla hücumda etkili olacağını gösterdi. Bu çocukta ısrar etmek lazım. Gökhan gelene kadar yeni bir oyuncu kazanabiliriz.

Lugano ve Emre gibi bu takımın demirbaşlarının olmadığı ve 2 transferin daha yapılacağı düşünülürse daha iyi olabiliriz. Ama transferler kesinlikle kaliteli olmalı. Bugün oyuna giren Kazım bile böyle bir fark yaratıyorsa o kanatta Krasic gibi bir oyuncuyu düşünemiyorum.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Beyler aynı muhabbet sıkmadı mı kaç gündür ?
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Söylemek istediğim şeyde oldukça yanlış anlaşıldım,neyse konu daha fazla uzamasın alıntı yapmassanız sevinirim.

Okan Alkan için birkaç cümle daha sarfetmek istiyorum.Bugün daha fazla süre alabilirdi aslında.3 yıldır Gökhan Gönül'ün olmadığı maçlarda sıkıntı yaşıyoruz.Okan'ın üstüne düşersek Gökhan Gönül'e iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=115

İlk hazırlık maçından sonra yazdıklarım aynen geçerli. Takımın takviye gereken bölgeleri çok açık şekilde belli. Defans Orta - Forvet - Sağ Ön - Defansif ortasaha 2 tane - Yedek kaleci ( Mert ne kadar iyi oynasada ). Okan Alkan, Gökay İravul kumaşlarının kalitesini belli ettiler. Okan çok değil 2 sene sonra A takımda oynayacak düzeyde. Gökay yine aynı şekilde. Aykut hoca Okan'ın bu performansı gördükten sonra Bekir'i stopere çekecektir herhalde. Kabzımalla olmuyo çünkü stoperde.

Yeni transferlerini hepsini çok beğendim. Caner - İlhan - Stoch rekabet yaratacaklarının sinyalini verdiler. Eksiklerde döndükten sonra ( 9 tane eksik var ) + yeni gelenlerle beraber korkutucu bir takım olacak.

Nesil
    2006

Çıkan sonuç şudur, Kazım Kazım'ı göndermek bizi şampiyonluğu kaybetmemize ve Avrupa'da erken elenmemize neden oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu sene Kazım'dan çok şey bekliyorum. İnşallah dahada iyi olacak.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Kazım bu... Ne zaman güneş açar, ne zaman kara bulut olur, içimizi karartır, belli olmuyor. Bugün güneş açacağı tuttu. Ama ona güvenerek bütün bir sezonun hesabı yapılır mı? Ben yapmam. Fakat topu ayağına dolaştırmadığı ve çabuk oynamayı kafasına koyduğunda çok etkili bir silah...

Bir şey gözardı edilmesin: Mert maçın asıl kahramanı... Biz ilk golü bulana kadar maç rakip lehine 3-0 olabilirdi. Orta sahada kaptırılan her top %100 tehlike olarak bize dönüyor.

Mert ve Okan umut verdi. Ama Fenerbahçe gibi bir takımda aslolan istikrar... Şans buldukları beş maçın üçünde böyle oynarlarsa bu takımda kalıcı olurlar. (Hoş; bu takımda kimler kalıcı olmadı ki... İki metre mesafeden pas atmasını beceremeyen adamlar 7-8 yıldır burada... Üstelik kontrat yenileme zamanı çatır çatır pazarlık ediyorlar.)

Stoch ve Caner ise yerinde ve nokta atışı transfer olduklarını ağır ağır gösteriyorlar.

Alex yapması gerekenleri yaptı. Zaten bunları yapsın diye katlanılıyor ona. Bir hareket yapsın ve maçı çevirsin diye sabrediliyor. Yaptı ve çevirdi.

Ama maçın yıldızı kim derseniz; 45 ile 60 arası dakikalarda kurtardıklarıyla üçüncü bir hezimete engel olan kaleci Mert derim.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

mert kesinlikle değerlendirilmeli. umarım aykut hoca farkında varmıştır. ayrıca okan alkan da yedek sağbek için basbas buradayım diye bağırıyor.

bu 2 isim oldukça umut veriyor.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Çıkan sonuç şudur, Kazım Kazım'ı göndermek bizi şampiyonluğu kaybetmemize ve Avrupa'da erken elenmemize neden oldu.
    Hayır Kazım'ın gönderilmesi şampiyonluğun ayağımıza kadar gelmesine sebep olmuştu.Kazım gönderilmeden önce halimiz ortadaydı.

Bu arada sene başlamadan önce bir oyuncularla konuşmak lazım ne durumdalar.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

F.Bahçe'nin hazırlık maçlarını takip edemedim.Aykut Kocaman Daum'un 4-4-1-1'ine devam mı ediyor yoksa kanatları öne çıkarıp 4-2-3-1 mi oynatıyor?

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by anilton View Post
    F.Bahçe'nin hazırlık maçlarını takip edemedim.Aykut Kocaman Daum'un 4-4-1-1'ine devam mı ediyor yoksa kanatları öne çıkarıp 4-2-3-1 mi oynatıyor?
    bugün 4231 oynadık. cristian ve selçuk ön libero oynadılar.

dm dm

amr amc aml

------st
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Bu maçtan çıkarılacak bazı dersler var, bakalım Aykut Kocaman da bizlerin düşündüğü gibi düşünecek mi, icraatları ne olacak?

18 kişilik kadroda altyapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu var, Fenerbahçe bu hakkını yıllardır Babacan ile kullanıyor ama bugün gördük ki Mert'in Babacan'dan eksiği yok, fazlası var, kulübede Mert oturacak gibi duruyor bu sezon.

Deivid ile artık yürümüyor, takım oyuncu değişikliğine kadar aslında pek parlak performans sergilemedi, aynı hatalar yine gözlemlendi ama Mert, Babacan gibi her geleni içeri almadı yoksa Bilica aynı Bilica.

Önder ve Bekir üzerinde ısrar edileceğine, Okan'a şans tanınsın, oyuna girer girmez, spiker de demişti gerçi ama o demeden de, bu adamda bek duruşu var yorumunu yapmıştım ben. Daha fazla şans bulmalı, Gökhan'ın en az 1 aydan önce takıma katılamayacağını düşünürsek, Okan üzerinde ısrar edilirse yedek için iyi alternatif olabilir.

Kazım oyuna girdi, 2 asist yaptı, 1 tane de %100'lük golü kaçırdı. Gerçi ilk golün ofsayt olduğunu düşünüyorum ama yine de Alex'in akıl almaz pası, sonrasında bencillik yapmayan Kazım, ofsayt olsa da güzel bir pozisyondu.

Caner de oyuna hareketlilik getiren bir oyuncu oldu, bindirmelerle hücuma destek verdi, Kazım'ın kaçırdığı pozisyonda, rastgele orta yapmak yerine görüp doğru pas atması, gol pozisyonu yarattı, Kazım zor olanı yapıp, topu dışarı attı.

Okan ve Gökay'ın bu sezon şans bulacaklarını düşünüyorum, en azından Galatasaray maçında daha fazla oynamalarını bekliyorum hatta Okan'ı ilk 11'de bekliyorum.

Geçen maç 5 gol yedik, bu maç 5 atabilirdik, Alex ve Kazım net pozisyonları kaçırdı. Hazırlık maçlarında alınan skorların çok da önemli olmadığını görüyoruz burada. Tek faydası, kaybedilen 2 maçta hataların gözümüze sokulması oldu, bugün kazandık ama oynanan oyun öyle fark getirecek bir oyun değildi, eğer ki Köln maçı olmasa, o maç yerine amatör küme takımına 3 gol atsak, oyunu yine pek dikkate almayıp, skora aldanabilirdik ama şimdi biliyoruz ki maçı 3-0 kazandık ama hatalar hala aynı hatalar ve örtbas edilecek cinsten değil.

Yine tekrarlamış olacağım ama Volkan-Gökhan-Lugano-Emre ve yapılması planlanan 2 transfer ile birlikte bu takımın 11'inde değişiklik yapacak 6 oyuncu var. Ve hala sakat olan Mehmet ve Özer'i 11 oyuncusu olarak saymazsak.

Sonuç olarak en doğrusunu elbette Aykut Kocaman bilir ama ben yedek kaleci olarak Babacan yerine Mert'in geçmesini, sağ bekte Gökhan'ın yokluğunda Okan'ın denenmesini, Deivid-Önder-Bilica ile yolların ayrılmasını, takıma 1 forvet ve Kazım bugün kısa sürede çok faydalı işler yapsa da, tüm sezon için ona güvenilemeyeceğinden, O'nu yedekleyecek bir oyuncu (bu takım içinde de çözülebilecek bir sorun) ve orta sahaya 1 yabancı transferi beklerim.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Stoch hakkında yazmamışım, bu maçta da çok iyi performans göstermese de, sezona en hazır oyunculardan biri gibi duruyor ve takımda herhangi bir uyum sorunu yaşamıyor, tabi etrafında olan oyuncuların daha kaliteli olması onun da katkısını arttıracaktır.

Kanatlar daha önde, en azından ceza sahasına girmeyi ya da çizgiye inmeyi düşünüyorlar. (Stıch soldan sağ ayaklı olduğu için içeri katediyor sürekli, Kazım çizgiye iniyor) Tabi 3 maçta bu tam belli olmadı ama 4-2-3-1 gibi oynamaya çalışıyorlar. Kanatlar hatta Alex zaman zaman yer değiştiriyor, Stoch ortaya geçip Alex'in sola geçtiği zamanlar olmuştu.

Stoch çok geziniyor, bu da geçen seneki gibi durgun olmasını engelleyecek gibi kanatların. Üstelik savunmayı da boş bırakmıyor, bugün genelde geriye hep yardıma geldi.

Tabi 2 orta sahanın top yapma becerisi düşük olduğundan, mecburen Alex'in de kanatların da onlara yaklaşması durumu ortaya çıkıyor, Emre'nin takıma katılmasıyla, en azından öndeki 3'lünün daha önde olmasını bekliyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bu arada Okan beğenilmiş

Okan'ı birçok kez izledim.Taş gibi çocuktur,çok çabuk ve çevik.Tekniği çok iyi olmamakla birlikte sürati ve kondisyonu sayesinde sık sık bindirme yapar.F.Bahçe'nin mevcut kadrosunda G.Gönül'ün alternatifi o olmalıdır,güvenilmelidir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Okan herkesin dikkatini çekmiştir maçı izleyenlerin, gerçi öyle bir durumdayız ki, Önder'i orada gördükten sonra, sonrasında kim oraya geçse beğenecek haldeyiz. Ama Okan ben bek oyuncusuyum beni oynatın der gibiydi, fazla da şişirmeden (Kerim'de olduğu gibi) şans vermek gerekiyor, zaten Gökhan düzeldiğinde formayı alacak, dediğin gibi Gökhan olmadığında alternatifi Okan olmalı, en kötü oyununu oynasa bile en azından forma giydiği için tecrübe kazanır, Önder ve Bekir'in ısrar edilmesine gerek yok.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Hayır Kazım'ın gönderilmesi şampiyonluğun ayağımıza kadar gelmesine sebep olmuştu.Kazım gönderilmeden önce halimiz ortadaydı.

Bu arada sene başlamadan önce bir oyuncularla konuşmak lazım ne durumdalar.
    Hayır, Kazım kalsa idi Lille elerdik, bize ilerde top tutacak bir isim lazımdı ve o da Kazım idi. Biz bunu çoğu maçta aradık. Trabzon maçında da kesinlikle olsaydı; o maçı kazanırdık. Kazım kilit bir isim ve her maçta beş dakika bile olsa forma giymek zorunda.

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Hayır, Kazım kalsa idi Lille elerdik, bize ilerde top tutacak bir isim lazımdı ve o da Kazım idi. Biz bunu çoğu maçta aradık. Trabzon maçında da kesinlikle olsaydı; o maçı kazanırdık. Kazım kilit bir isim ve her maçta beş dakika bile olsa forma giymek zorunda.
    Kazım çok beğeniyorum iyi futbolcuda. İstikrarı pek fazla yok. Birkaç maç süper oynuyor. Sonra beş maç yok. O eski halinden eser olmuyor. İstikrar yakalayabilse süper topçu olurda.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kazım değil, defans alınmış olsa o Lugano'nun yokluğunda şubat ayında oynanan ve hiçbiri kazanılamayan 7 maçtan bazılarını kaybetmezdik, hatırlarsanız en güzel oyunu o şubat döneminde oynamıştık ama skor hep aleyhimizeydi çünkü her atakta gol yiyorduk, sonra savunma ağırlıklı oyuna dönülünce keyif vermeyen ama kazanılan maçlar oynanmaya başladı.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Kazım değil, defans alınmış olsa o Lugano'nun yokluğunda şubat ayında oynanan ve hiçbiri kazanılamayan 7 maçtan bazılarını kaybetmezdik, hatırlarsanız en güzel oyunu o şubat döneminde oynamıştık ama skor hep aleyhimizeydi çünkü her atakta gol yiyorduk, sonra savunma ağırlıklı oyuna dönülünce keyif vermeyen ama kazanılan maçlar oynanmaya başladı.
    Evet. Daum son çare olarak savunmayı tercih etmişti. Şubat ayında Alex'te ceza almıştı. İBB maçında. İleride de çok sıkıntı çekiyorduk. Lugano'nun sakatlığının nüksetmesi ve yıldız futbolcu Deniz Barış'ın yerini alması. Daha rezaleti olamazdı. Lille maçında yaptığı asist.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

O dönemde aslında Deniz'e acıyordum, dünya üzerinde başka oyuncu yoktur ki 3 maç üst üste, önce stoper, sonra sağ açık ve diğer maçta da sol bek oynasın. Deniz iyi niyetiyle, kapasitesi kadar oynuyordu, asıl suç O'nu yıllardır en büyük jokerimiz diye görenlerde.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

"HER ŞEY DÜZELMİŞ DEĞİL"

Köln maçından sonra oyuncularını yerden yere vuran Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman, 3-0 kazandıkları Genk maçından sonra açıklamalarda bulundu.

Kocaman yaptığı açıklamada "Bu skorun ardından her şey düzelmiş demek olmuyor. Köln maçındaki sıkıntılarımızın bazılarını bu maçta da gördük. Bu çok doğru birşey değil. Ayağa pas yapması gereken bir takımımız var. İlk 15-20 dakikalık bölümde buna rağmen çok kolay top kayıpları yaptık. Avrupa'da eğer böyle oynarsak çok zorlanırız. Ama 20.dakikadan sonra oyunu dengeledik. İkinci yarıda golden sonraki bölüm doğrulara döndüğümüz anlar oldu. Gollerden sonra da rahatladık zaten. Kazım'ın oyuna girdikten sonra pozisyonlarımız arttı. Topu kontrol etmeye başlayınca boş alanlarıda bulmaya başladık. Boş alanları bulduğunuzda da oraya koşacaksınız. Kazım da bunu yaptı.

Kalecimiz de son derece başarılıydı. Biraz heyecanlıydı. Ama bu belli olsa da çok güzel bir maç çıkardı. Genç oyuncularımızı da gözlemeye, izlemeye devam edeceğiz. Ve ondan sonra karar vereceğiz. Lugano'nun yokluğu her zaman eksikliktir. Ama olmayacak bir oyuncunun arkasından ağlamanın da bir anlamı yok. Takım savunmasını bugün biraz daha iyi buldum. Derbiyi gurbetçilerimizin önünde oynayacağız. Dostça geçmesini diliyorum. Ve tabii ki bu bir derbi, kazanmak istiyoruz." dedi.

Maraton

Aykut hoca da bizimle aynı fikirde; güzel.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Samimi ve doğru açıklamalar yapıyor, zaten geçmişte de böyleydi, neyse onu söylerdi. Bu bazı zamanlarda başını ağrıtacak olsa da, en azından taraftarı kandırmaya, çok iyiyiz, süperiz diye havalarda gezinmemize izin vermiyor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Olmayacak bir oyuncu falan bir anlam çıkartmamıza gerek yok dimi ... şu takımdan yabancılardan tek lugano kalsa üzülmem diğerlerine

Sayfa 10 / 13 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri