Bu maçtan çıkarılacak bazı dersler var, bakalım Aykut Kocaman da bizlerin düşündüğü gibi düşünecek mi, icraatları ne olacak?

18 kişilik kadroda altyapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu var, Fenerbahçe bu hakkını yıllardır Babacan ile kullanıyor ama bugün gördük ki Mert'in Babacan'dan eksiği yok, fazlası var, kulübede Mert oturacak gibi duruyor bu sezon.

Deivid ile artık yürümüyor, takım oyuncu değişikliğine kadar aslında pek parlak performans sergilemedi, aynı hatalar yine gözlemlendi ama Mert, Babacan gibi her geleni içeri almadı yoksa Bilica aynı Bilica.

Önder ve Bekir üzerinde ısrar edileceğine, Okan'a şans tanınsın, oyuna girer girmez, spiker de demişti gerçi ama o demeden de, bu adamda bek duruşu var yorumunu yapmıştım ben. Daha fazla şans bulmalı, Gökhan'ın en az 1 aydan önce takıma katılamayacağını düşünürsek, Okan üzerinde ısrar edilirse yedek için iyi alternatif olabilir.

Kazım oyuna girdi, 2 asist yaptı, 1 tane de %100'lük golü kaçırdı. Gerçi ilk golün ofsayt olduğunu düşünüyorum ama yine de Alex'in akıl almaz pası, sonrasında bencillik yapmayan Kazım, ofsayt olsa da güzel bir pozisyondu.

Caner de oyuna hareketlilik getiren bir oyuncu oldu, bindirmelerle hücuma destek verdi, Kazım'ın kaçırdığı pozisyonda, rastgele orta yapmak yerine görüp doğru pas atması, gol pozisyonu yarattı, Kazım zor olanı yapıp, topu dışarı attı.

Okan ve Gökay'ın bu sezon şans bulacaklarını düşünüyorum, en azından Galatasaray maçında daha fazla oynamalarını bekliyorum hatta Okan'ı ilk 11'de bekliyorum.

Geçen maç 5 gol yedik, bu maç 5 atabilirdik, Alex ve Kazım net pozisyonları kaçırdı. Hazırlık maçlarında alınan skorların çok da önemli olmadığını görüyoruz burada. Tek faydası, kaybedilen 2 maçta hataların gözümüze sokulması oldu, bugün kazandık ama oynanan oyun öyle fark getirecek bir oyun değildi, eğer ki Köln maçı olmasa, o maç yerine amatör küme takımına 3 gol atsak, oyunu yine pek dikkate almayıp, skora aldanabilirdik ama şimdi biliyoruz ki maçı 3-0 kazandık ama hatalar hala aynı hatalar ve örtbas edilecek cinsten değil.

Yine tekrarlamış olacağım ama Volkan-Gökhan-Lugano-Emre ve yapılması planlanan 2 transfer ile birlikte bu takımın 11'inde değişiklik yapacak 6 oyuncu var. Ve hala sakat olan Mehmet ve Özer'i 11 oyuncusu olarak saymazsak.

Sonuç olarak en doğrusunu elbette Aykut Kocaman bilir ama ben yedek kaleci olarak Babacan yerine Mert'in geçmesini, sağ bekte Gökhan'ın yokluğunda Okan'ın denenmesini, Deivid-Önder-Bilica ile yolların ayrılmasını, takıma 1 forvet ve Kazım bugün kısa sürede çok faydalı işler yapsa da, tüm sezon için ona güvenilemeyeceğinden, O'nu yedekleyecek bir oyuncu (bu takım içinde de çözülebilecek bir sorun) ve orta sahaya 1 yabancı transferi beklerim.