10.1 yamasını kurduğumda ABD'nin başındayken Meksika'ya 4-1'den 5-4 maçı verip, oyundan çıkmamla oyunu silmem bir olmuştu.Üstüne üslük Meksika 10 kişi kaldıktan sonra 4 gol attı.Bundan sebeptir ki hala 10.0 versiyonu kullanırım.
Benimde bugün ve daha önceleride başıma gelen durum var birde, siz golü buluyosunuz mesela hemen akabindeki pozisyonda maç motoru devreye giriyor.Birde bakıyorsunuz ceza yayının içinden tabir-i caizse penaltı gibi serbest vuruş kazanmış rakip.Yahu bir dur.Ne ara faul yaptım bari onu gösterseydin?Ardından rakip oyuncu topa geliyor, topu çatala öyle bir asıyor ki kaleci donup kalıyor.Sonra hemen golü atan adamın profiline girip bakıyorum, adamın Free Kick Taking 6(Altı).Şaka mı bu yahu?Her zaman serbest vuruştan olmasada çoğu kez maç motoru sizin golünüzün ardından rakibe hemen bir pozisyon veriyor.Tabi aynı şey sizin içinde geçerli.
2-0, 3-1 den beraberliği yakalattığımız hatta nadirde olsa yenildiğimiz olmuştur, olabilir.Ama mantığın elverdiği müddetçe.Bu olay, önceki serilerde bu kadar sık olmuyordu.Benim bir sezonda geriden gelip maç çevirmem en az 3-4 kez oluyor.Yani mantıken düşündüğümüzde rakibinde öyle olmalı.Ama yine bugün yaşadım mesela, evimde sonuncu sıradaki Barnsley ile oynuyorum dakika 60.Rakibi eziyorum, 7/15 şut ortalamasıyla ben, 0/0 şut ortalamasıyla rakip oynuyor.Benim 63. dakikada golü bulmamla sen o 60 dakika sahasından çıkamayan takım bir Barça kesiliyor ki, evlere şenlik.Yani abartmıyayım ama maçı neredeyse aynı istatistiklerle bitirecektik.Oyuncu, taktik, kenar talimatlar değişiklikleri yapsanızda olmayınca olmuyor.Ama bir arkadaşında dediği gibi, (tüm samimiyetimle söylüyorum ki) bazen oyun gerçekten yenilmenizi istiyor.Ve ne yaparsanız yapın illa size o golü/golleri yedirtiyor-Nokta-