Dia Bir Dünya Yıldızıdır.
Stoch Avrupa'da bu sene Villa'dan sonra en iyi transferdir.
İlhan Eker En İyi Türk Stoperdir
Buda bir fikirdir![]()
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Bak kardesim, ben de elbette objektif degilim, sonucta gonul verdigim renkler var sizler gibi. Ama ben yeri geldigi zaman Fink ve Ferrari'nin olasi ayriligini da elestirdim, Cana transferi icin de muthis transfer dedim. Mesela Krasic icin kotu futbolcu vs dedim mi? Demedim, art niyetli olsam derdim.
Guzel kardesim, ayni sorunu ben birkac ay evvel GS'li arkadaslarla da yasadim, hatta bunun sonucunda banlandim. Sayfalarca Jo ve dos Santos'u tartistik, onlar muhtesem yildiz transferi dedi, ben bu oyuncularin ne oldugunu anlattim, gereksiz transfer oldugunu ve kadronun cok dengesiz oldugunu soyledim, GS sonuc olarak ligi anca 3. bitirdi. Ikisi de GS'de yok, GS haril haril orta saha oyuncusu ariyor simdi.
Ben bildigim kadariyla burada kimseye kufur etmedim, hakaret de etmedim, oyle degil mi? Dia'nin neden gereksiz transfer oldugunu futbol icerisindeki mantikli argumanlarla anlattim, oyle degil mi? Sen duygusal yaklasabilirsin, ben yaklasmam. Sen 4 tane vasat ustu sag kanat oyuncusunun oldugu takima bir ekstra kanat oyuncusunu iyi transfer bulursun, ben bulmam. Sen Emre-Topuz ikilisinin iyi bir orta alan olacagini soylersin (biri box-to-box, digeri orta alan bile degil), ben ise iyi futbol oynayan modern bir takimda ust duzey tamamen defansif bir onlibero ve 1 tane box-to-box olmali derim.
Eger bu kadar elestiriyi kaldiramiyorsan ve sansur istiyorsan antu'ya gidip orada yazarsin kardesim. Burada GS'lisi de var BJK'lisi de ve bunlarin da FB yorumu yapmaya hakki var degil mi (haraket olmadigi surece)? Sen de katilmiyorsan argumanlarla cevap verirsin ve bir tartisma yasanir, olur biter. Ama bu sekilde her turlu elestiride alinganlik yapacaksan olmaz kardesim.
BJK konusuna da istedigini yaz, istedigini elestir, hakaret ve provoke etmedigin surece. Ben dilim dondugunce cevap veririm, ki hakli oldugun ve katildigim noktalar da olacaktir. Bu ergen duygusalligini birakip da biraz mantikli seyler yazsak daha iyi olur bence.
Krasic gelse de iş yapmaz yorumlarını da gördük gelme ihtimali olduğunda, neyse girmeyelim o konulara tekrar.
Yazmıştım, yeniden yazıyorum, bu takım son 10 lig maçında 1 gol yedi. Bilica ve Selçuk ile.
Bu oyunculardan daha kalitelilerini elbette kadroda görmek isterim ama öncelikli sorun takımı ateşleyecek, hızla atağa çıkaracak isimlerdi ve bu 2 transfer bunun için yapıldı.
Kadro zamanla değişecek, sistem de değişecek ama hepsini bir anda yapma imkanı yok maalesef.
Aykut Kocaman ilk gün dediği tarzda 2 isim aldı, şimdi forvet de dediği tarzda olacak mı diye bekliyoruz.
Fenerbahçe'nin son 6-7 senedir oynadığı uyuşuk sistemden daha hareketli sisteme geçiş var, eksikler elbette olacak ve zamanla da bunlar giderilecektir. Öncelikle yıllardır yaşanan eksiklik giderildi, takım savunmasını iyi yapar gol yemeden maçlar kazanırsın ama hücumda zenginlik için oyuncu şart.
Mehmet Topuz nasıl kanat, sadece 1 gol atmış diye yapılan eleştiriler unutulmadı, şimdi Mehmet varken kanat alınır mı deniyor.
Asıl sorun, Lugano ve Emre sakatlanırsa yaşanacaktır, bu durumu gidermek için de mutlaka transfer şart, bu oyuncuları yedekleyecek, ilk 11'de oynayacak seviyede olmasalar da olurlar.
Eğer bu tarz isimler alınmazsa, Emre ve Lugano'Nun yokluğunda çok büyük sıkıntı çekeriz.
"YÜCE ATATÜRK"
bjk4ever ;
Tamam sorun yok sıkıntı yok.
Sen '' Fikirlerini '' bende '' Fikirlerimi '' yazıyorum.
Sana göre doğru olan bana göre yanlış olabilir bana göre doğru olan sana göre yanlış olabilir.
Sonuçta biz aynı rengi savunmuyoruz o yüzden ben daha fazla uzatmıyorum.Dediğim gibi herkesin düşünceleri farklı.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Barcelona'nın taktiğine dönebilmek için Emre'nin yanındaki adamın da en az Emre kadar top becerisine sahip olması ve bunun yanında hiç yorulmadan pres yapması; Emre'nin önündeki 10 numaranın da oyun içinde daha aktif, daha hareketli ve daha çabuk birisi olması lazım... yani şu durumda bu çok zor Batuhan... Ama zamanla birer ikişer safralar atıldıkça çok daha hızlı bir Fenerbahçe izleyeceğiz. Son 5-6 yıldır yapılan en doğru hamleler... Umarım hayırlı netice verir. (Bu sene yanlış politika izleniyor deniyor. Hangi yıl alınanlar ve transferde takip edilen strateji bu yıldan daha doğru ve daha mantıklıydı? 2007-2008 ve 2009'dan daha doğru yolda olduğumuza kalıbımı basarım.) Evet, bazı şeyler çok yavaş ilerliyor ama en azından yavaş bile olsa doğru adımlar atılıyor. Söylenenle yapılan birbiriyle çelişmiyor. (Teknik adam için konuşuyorum. Yönetimin söyledikleri ve vadettikleriyle ilgili değil...)
İşte ben de bunu söylemek istiyorum, Aykut Kocaman göreve geldi ve ben bu, bu, bu tarz adamları alacağım dedi. Bu özellikleri olan bir forvet alacağım dedi. Dediği tarz 2 adamı aldı, şimdi yine istediği tarz forveti alırsa, benim için de başarılı bir transfer dönemi geçmiş olur. Ama belirttiği özelliklere zıt bir forvet gelirse de eleştiririz tabi ki.
Alex ve önünde tek forvet değişevek, mutlaka değiştireceğim göreceksiniz dedi. Bu 1 ayda mı olur 3 ayda mı olur bunun hakkında bir şey demiyor ama bu sene alınacak bu 3 yabancı eğer kötü sezon geçirmezlerse seneye de kadroda olurlar ve bu sefer belki Alex ayrıldığı için geriye takviyeler yapılır, seneye sadece bu yönde çalışmalar olur.
Karamsar olmak için bir sebep yok, farazi konuşma değil çünkü, takım savunmasını iyi yapan oyuncular zaten mevcut kadroda, eksiklik Emre ve Lugano olmadığında yaşanacak, buraya alternatif isimler alınmazsa işte hata yapılmış olur.
"YÜCE ATATÜRK"
Değil 5-6 yıl, 100 yıldır dahi doğru transfer politikası uygulanmamış olsa bile bu yıl herkes üzerine düşen görevi yapmalıydı. Bu yıl çok önemli. Denizli ve Trabzon gibi 2 son maç faciası yaşamış başka camia var mıdır dünya üzerinde bilmiyorum. Bazen uyumadan önce aklıma geliyor, hala inanamadığım zamanlar oluyor. Futbolda garanti diye birşey yoktur ama yönetimi, teknik direktörü, futbolcusu, taraftarı hepsi üzerine düşeni yapar; ama olmayınca da yapacak birşey yok olmadı deriz. Geçen sene devre arası yönetim üzerine düşeni yapmadı şubat ayında galibiyet yüzü görmedik, Avrupa'dan erkenden evimize döndük vs.
Gyan için 15 m € gibi bedeller geçiyor; bahsi geçen bu paralara daha üst düzey forvetler alınabilir. Geçen sene Luis Fabiano için Sevilla 18 milyon istemişti Milan 15 vermişti ve anlaşamamışlardı diye hatırlıyorum. Luis Fabiano gibi isimleri buraya gelmeye ikna etmek tabi ki zor ama değer kıyası açısından bakmak lazım.
Dia;1987 Fransa doğumlu Senegalli futbolcu.Profesyonel futbol hayatına 17 yaşında "Ligue 2" takımlarından Amiens'te başladı.İlk sezonunda 14 maça çıkan genç oyuncu gol atamadı.Bir sonraki sezon daha çok forma şansı bulan Dia 29 maçta 8 gol atma başarısını gösterdi.Başarılı geçen sezonun ardından "Ligue 1" takımlarının dikkatini çekti ve 1.3 milyon € karşılığında Nancy takımına transfer oldu.Gelir gelmez formayı sırtına geçiren Dia,33 maçta 2 gol atıp 3 asist yapabildi.Nancy takımında ki ikinci sezonunda da beklenilen patlamayı yapamayan oyuncu,31 maçta 1 gol 2 asistte kaldı.Üçüncü sezonunda üstüne koymaya ve performansını arttırmaya başladı.Toplamda 37 maçta forma giydi.4 gol atıp 7 asist yaptı.Geçtiğimiz sezonda üstüne koymaya devam eden Dia 37 maçta 9 gol atıp 7 asist yaptı.
Milli takım kariyerine Fransa'nın alt kademe takımlarında başlayan Dia 2008 yılında Senegal'den gelen daveti kabul ederek rotasını belirledi.Fransa U18 takımıyla 1 maça,Fransa U19 takımıyla 11 maça -2 gol-,Fransa U21 takımıyla 3 maça,Senegal A milli takımıyla da 6 maça -1 gol- çıktı.
Dia'nın göze çarpan ilk özellikleri;sürati,çevikliği ve kuvveti.Ortalamanın üstünde de bir tekniğe sahip.Bu özelliklerine dengesinide ekleyince karşımıza iyi sayılacak bir driplingçi çıkıyor.Ancak Dia bu dripling özelliğini "sıfıra inip orta açma" konusunda kullanmıyor.Direk kaleye giden bir stili var.Bu yüzden mümkün olduğunca kaleye yakın oynamalı.Bitiriciliğide çok iyi sayılmaz.Attığı goller yine çabukluğu,sezileri ve gol noktasına yaptığı akıllı koşular sayesindi.Daha önce Zico'nun sisteminde Deivid'in yaptığı içe katetme ve orta alandaki pas trafiğine katılma gibi bir özelliğide yok.
İssiar Dia'nın vasıfları bunlar.Peki Dia F.Bahçe'de neler yapabilir?Bu sorunun cevabı Aykut Kocaman'ın oynatacağı sistemde yatıyor.Daum'un sisteminde yani 4-4-1-1'de ısrarcı olursa ne Stoch ne de Dia beklenen performansı yakalayamazlar.Stoch yine pas yapma özelliği,takım savunmasına olan katkıları sayesinde idare eder ama Dia Kazım'dan beter olur.F.Bahçe'nin transfer edilen bu futbolcularla oynaması gereken sistem 4-2-3-1'dir.Aykut Kocaman Ankaraspor'da Özer-M.Çakır-Neca üçlüsü ile güzel bir 4-2-3-1 yakalamıştı.Stoch ve Dia'nın Aykut Kocaman'ın direk kendi iradesiyle yapmış olduğu transferler olduğunu düşündüğümüz zaman 4-2-3-1 oynatacağını ve bu futbolculardan maksimum şekilde yararlanacağını çıkarabiliriz.Tahminimce Dia Alex'ten alacağı paslarla hatrı sayılır derecede gol atacaktır.
Dia'nın Müslüman olduğunuda ekleyelim.Türk futboluna hayırlı olsun.
http://aniltonkartal.blogspot.com/20...ssiar-dia.html
Last edited by anilton : 21.Temmuz.2010 at 14:53
selçuk'u kadroda görmek istemediğim için selçuk'u hiç düşünmedim. emre ve mehmet topuz bence orta sahayı idare edebilir. ancak alex'in yerinde özer olursa sistem daha güzel olur. hatta özer ve mehmet orta saha, emre de defansif orta saha gibi oynayabilir. alex'i bir anda kadrodan çıkarmak çok zor.
dia hakkında daha fazla yazmayacağımne kadar doğru bir transfer olduğunu göreceğiz. stoch ve dia takımdaki top sürebilen kanat adamı boşluğunu dolduracak.
yabancı transferde gyan eğer 15-20 milyon euro gibi bir bedelle gelirse hiç başarılı bir transfer olmaz. bitiriciliğinin az olduğu konuşuluyor. ancak en azından topa kız gibi vurmuyor bu adam. gerekli pozisyonu bulursa allah ne verdiyse vurur. güçlü ve hızlı bir oyuncu. ancak umarım her vurduğunu auta göndermez.
hazard transferinde 19 m euro'ya kadar çıkmışız. oyuncu ile de anlaşmışız fakat kulübü 25 m euro'da diretince transfer olmamış.
kaynak: spormax
(/s)
İşte transfer gerçekleri!
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yeni transfer Issiar Dia’yı göklere çıkardı ve “Stoch’tan bile hızlı. Onu her yerde oynatabilirsiniz” dedi.
Lig TV'nin haberine göre Yıldırım, Galatasaray maçı için Almanya’ya giderken, uçakta medya mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Dia çok çok önemli bir futbolcu. Ben kendisini 5-6 kere izledim. Stoch’tan bile hızlı. Onu her yerde oynatabilirsiniz. Kanatta, forvette, Alex’in yerinde de oynatabilirsiniz. Sırf bu yüzden sözleşmesine, 2 yıl sonra almak isteyen 13 milyon euro öder şeklinde madde koyduk” dedi.
Yıldırım, bir transfer daha yapacaklarını belirterek, “Asamoah Gyan ilgilendiğimiz, görüştüğümüz bir futbolcu. Eğer anlaşma sağlarsak, bu transferi hemen açıklayacağız” diye konuştu.
Aziz Yıldırım ayrıca Lille’de oynayan Belçikalı Eden Hazard için 19 milyon euroya kadar çıktıklarını, futbolcuyla anlaştıklarını ancak kulübünün 25 milyon euro istemesi nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini açıkladı. Başkan Yıldırım Şilili Alexis Sanches’le ilgilendiklerini ancak Dünya Kupası’ndan sonra bu futbolcunun bonservisinin 30 milyon euroya ulaşması nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini söyledi. Yıldırım, Wolfsburglu Grafite’nin ise hiç gündeme gelmediğini belirtti.
Fenerbahçe Başkanı, takımın Almanya kampında iyi çalışmadığı şeklindeki haberlere katılmadığını söylerken, Güiza için de önemli açıklamalar yaptı ve “Güiza bu takımın bir futbolcusu lisansı çıkartılmıyor diye yazdılar. Ayın 22’sine kadar zamanımız vardı. Lisans işini sıraya almıştık. Haber çıkınca hemen talimat verdim ve lisansı çıktı. Güiza’nın bir değeri var. Medya bu adam gitsin, bundan bir şey olmaz diye yazdıkça değeri kayboluyor” diye konuştu.
Ligtv
Hazard'a bu kadar yaklaşıp alamamışız; cidden çok yazık olmuş.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım‚ yeni transfer Issiar Diayı göklere çıkardı ve Stochtan bile hızlı. Onu her yerde oynatabilirsiniz dedi.
Galatasaray maçı için Almanyaya giden Yıldırım‚ uçakta medya mensuplarının sorularını yanıtlarken‚ Dia çok çok önemli bir futbolcu. Ben kendisini 5-6 kere izledim. Stochtan bile hızlı. Onu her yerde oynatabilirsiniz. Kanatta‚ forvette‚ Alexin yerinde de oynatabilirsiniz. Sırf bu yüzden sözleşmesine‚ 2 yıl sonra almak isteyen 13 milyon Euro öder şeklinde madde koyduk dedi.
Yıldırım‚ bir transfer daha yapacaklarını belirterek‚ Asamoah Gyan ilgilendiğimiz‚ görüştüğümüz bir futbolcu.. Eğer anlaşma sağlarsak‚ bu transferi hemen açıklayacağız diye konuştu.
Aziz Yıldırım ayrıca Lillede oynayan Belçikalı Eden Hazard için 19 milyon Euro´ya kadar çıktıklarını‚ futbolcuyla anlaştıklarını ancak kulübünün 25 milyon Euro istemesi nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini açıkladı.
Başkan Yıldırım‚ Şilili Alexis Sanchesle ilgindiklerini ancak Dünya Kupasından sonra bu futbolcunun bonservisinin 30 milyon Euroya ulaşması nedeniyle bu transferden vazgeçtiklerini söyledi.
Yıldırım‚ Wolfsburglu Grafitenin ise hiç gündeme gelmediğini belirtti.
Fenerbahçe Başkanı‚ takımın Almanya kampında iyi çalışmadığı şeklindeki haberlere katılmadığını söylerken‚ Güiza için de önemli açıklamalar yaptı ve Güiza bu takımın bir futbolcusu lisansı çıkartılmıyor diye yazdılarAyın 22sine kadar zamanımız vardı. Lisans işini sıraya almıştık.. Haber çıkınca hemen talimat verdim ve lisansı çıktı. Güizanın bir değeri var. Medya bu adam gitsin‚ bundan bir şey olmaz diye yazdıkça değeri kayboluyor. diye konuştu.
MARATON.COM.TR ÖZEL
(/s)
F.Bahçe Stoch ve Dia'yı tamamlamak için onlardan maksimum verim alabilmek için Gyan tarzı değil Santa Cruz tarzı adam almalı...
Gyan gelirse bildiğin kontra takımı olur...
Krasic'e ne oldu baskan onuda aciklasaydinDia'yi tanimiyorum o yüzden futbolu hakkinda yorum yapmam mümkün degil fakat Krasic ve Hazard ile ilgilenildi getirilen adam Dia seneye bu adam kötü oynarsa baskan yine büyük tepki cekecek.
gyan drogba'nın bir boy küçüğü. belki yaşı kemale erdikçe daha da büyür. tam takımın ihtiyacı olan bir oyuncu. eğer ki 20 milyon euroya alınmazsa başarılı bir transfer olur. gyan her türlü başarılı olur.
şaka gibi ya hazard'la anlaşmışız![]()
(/s)
O 13 Milyon Euro'ya alınır fiyatını Dia'ya mı koymuşlar.
F.BAHÇE'DEN TRABZONLU YILDIZA KANCA!..
Sarı-Lacivertliler ezeli rakiplerinin oyuncusuna kanca attı.
Trabzonspor’la sözleşmesi önümüzdeki sezon sona erecek olan Ceyhun Gülselam’ın Aykut Kocaman tarafından yakın markaja alındığı ortaya çıktı. Sakaryalı Kocaman’ın, aynı zamanda hemşehrisi olan genç futbolcunun menajeri Faruk Sarı’yı arayarak, durumunu sorduğu iddia edildi. Bu haber Trabzonspor’da gündeme bomba gibi düşerken, yönetimin yıllık 750 bin Euro kazanan Ceyhun’a yeni bir sözleşme teklif ederek, oyuncunun gelecek sezon bedelsiz gitmesine engel olmayı planladığı öğrenildi.
Kaynak: Htspor
gyan bu akşam açıklanabilirmiş bu arada.
(/s)
beyler dia'nın boyu uzamış.
http://www.transfermarkt.co.uk/en/is...ler_43942.html
1.67'ydi en son![]()
Asamoah Gyan gelecek gibi görünüyor başkanın sözlerinden. Ancak bahsedilen 19 m Euro (Gyan için) çok fazla. Güiza oynasın daha iyi, Güiza'dan üstün bir futbolcu değil Gyan.
Aykut Kocaman'ın Ceyhun'un menajerini araması mümkün değil. Fenerbahçe-Trabzonspor arasında bir transfer gerçekleşecekse öncelikle kulüpler arasında görüşme olur. Çünkü Trabzonspor Semih'e talip olduğunu açıkladığında öncelikle kulübüyle durumunun netleşmesini bekliyoruz dedi. Ardından Caner'i isteriz ama başka bir büyük takımla görüşüyorlar, anlaşamazlarsa biz devreye gireceğiz tarzında açıklamalar olmuştu.