-
02.Ağustos.2010, 14:53
Transfer Söylentileri (Transfer Rumours): Benim oyuncu bulmada en sık göz attığım yerlerden birisi de transfer söylentileri bölümüdür. Bu bölümden birçok oyuncu keşfetmişimdir. Diğer yöntemlerle arama yaptığımda rastlamadığım yada gözümden kaçan isimlere transfer söylentileri bölümünde rastlayıp hemen listeme almışımdır. Bu bölüme sık sık bakmanıza da gerek yok, o ligin transfer dönemine yakın zamanlarda göz atmaya başlamak yeterli. Sadece transfer dönemi sona erene kadar sık sık, mümkünse o dönemde hergün incelemek lazım. Bu şekilde çok ilginç keşifler yaşayabilirsiniz. Açık olan liglerin transfer dönemleri sizin liginizden farklı olabilir. O yüzden o liglerin kurallarına (rules) bir göz gezdirip transferin açık olduğu dönemleri not etmekte fayda var. Transfer dönemine yaklaşık 1 ay kala kayda değer transfer söylentileri yayılmaya başlar.

Not: Benim oyunumda açık olan ligler İspanya, İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, Portekiz, Türkiye ve Fransa. Bu ülkelerden sadece İspanya ligi oynanabilir olarak, diğerleri ise “sadece bakmak için (view only)” olarak açık. Yeni bir oyuna başlama ekranında açık olmasını istediğim ligleri bu şekilde belirttikten sonra oyuncu veritabanı seçiminde özelleştiri (custom) seçip İngiltere, İtalya, Fransa ve Almanya 1.liglerinden tüm takımların kadrolarının (players from top division clubs) yüklenmesini de tek tek ayarladım. Ligleri sadece bakmak için olarak açmak hem o ligleri de takip edebilmemizi hemde o liglerle ilgili transfer söylentilerine göz atabilmemiz için yeterli. Eğer kariyerinizde sadece tek bir takım yönetecek yada hep aynı ülkede kalacaksanız bu şekilde bir seçim yapmak daha mantıklı.
Transfer söylentileri ekranında özellikle yaşı genç oyuncuları inceleyip yeni çıkan regenleri bulma şansınızı arttırmanız mümkün. Ben kariyerlerimde bu şekilde hiç haberimin olmadığı çok “wonderkid”ler keşfettim. Oyuncu keşfetmeyi seviyorsanız transfer söylentilerini es geçmemenizi öneriyorum…
Mesaj Yetkileri