1. Bazı arkadaşlarımız "Aziz Başkan; aday çıkmadığı için yeniden göreve dönüyor" demiş. Türkiye'nin en büyük camialarından biri olan Fenerbahçe, o kadar genel kurul üyesine rağmen bir aday çıkaramaz mı?

2. Aziz Yıldırım istifa ederken "Fenerbahçe'nin iyiliğini düşündüğüm için istifa ediyorum" demişti. Geri döndüğüne göre artık Fenerbahçe'nin iyiliğini düşünmüyor diyebilir miyiz?

3.Madem Aziz Yıldırım en başından beri dönmemek üzere gitmişti ve büyük zorluklarla geri getirildi. Peki niye Saadettin Saran'ın aday olması engellendi?

4. Bir "gündem" fırtınasıdır koptu gidiyor.Acaba gündem gerçekten değişti mi?

5.Aziz Yıldırım'ın bu U dönüşü Fenerbahçe'ye yarar mı yoksa zarar mı getirir?

YANIT ANAHTARI

1.Elbette çıkarır. Ancak neden çıkarılmadı asıl soru bu.Belki şöyle denilebilir: "Aziz Yıldırım'dan başka hiçkimse 100. yılda Fenerbahçe başkanı olmaya yakışmaz. En yakışanı Yıldırım'dı bu yüzden aday çıkmadı." Ama bu görüşe asla katılmıyorum.Fenerbahçe camiası bir kişinin tekelinde olmamalı.

2.Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe aşkı tartışılmaz. Ancak madem dönecekti o cümleyi kullanması yanlış oldu. (Fenerbahçe'nin iyiliği için istifa ediyorum.Bu defa dönmeyeceğim)

3.Esasında bunun üzerine bir çok tez oluşturulabilir. Ancak buna ne benim ne de bir başkasının cevap verme yetkisi yok. Fenerbahçe Yönetimi'nden başka...

4.Gündem değişti ancak yalnızca Fenerbahçe Spor Kulübü'nün gündemi değişti.Aziz Yıldırım bunu sadece kendi camiasında çıkması muhtemel olan çatlak sesleri bastırmak için yaptı.Genel gündem ise zaten normalde de değişecekti.Genel gündemi değiştirmek için Aziz Yıldırım'ın istifa etmesi bahane değil. Galatasaray'ın şampiyonluğu aylarca manşette kalacak değil ya...

5.Hem yarar getirir hem de zarar. Önce yararlarından başlayalım: Yeni gelecek yönetimin 3-4 saatte atacağı bir adımı Aziz Yıldırım 3-4 dakikada atacaktır. Bu da Fenerbahçe'ye zaman ve yarar kazandıracaktır.Aziz Yıldırım'ın dönüşüyle birlikte bütün camia daha fazla kenetlendi.

Gelgelelim zararlarına: Zaten SüperLig'de çoğu yöneticiye antipatik gelen Aziz Yıldırım böylelikle daha fazla antipati topladı.Bu da haliyle Fenerbahçe'ye zarar verecektir.Aziz Yıldırım'a duyulan güven sarsıldı.Bir dahaki istifasına kendi de inanmayabilir.

Olan olmuş, biten bitmiş bu saatten sonra bize "Hayırlı olsun" demekten gayrı laf düşmez...Tüm Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun.