Aykut Kocaman'ın kafasında 4-3-3 var. Ama bunu uygulayacak oyuncular elde yok. Özer kanat oyuncusu olmadığını, ortada oynamayı daha çok sevdiğini, ihtiyaç olduğunda kanatlarda oynayabileceğini söylemişti. Mehmet Topuz da ortada daha verimli olur diye düşünüyorum. Zaten 4-3-3 olursa ve kaliteli bir orta saha alınırsa, Emre ve Mehmet beklere gereken yardımı verir, geniş alan bırakılmazsa da takım savunmasında sıkıntı olmaz, Dia ve Stoch'un fazla geriye gelmesi beklenmez. Ama bu sistemi görebilmek için eldeki sakatların düzelmesi, Alex'ten vazgeçilmesi gerekiyor.

Fenerbahçe, Alex geldiğinden beri 4-4-1-1 oynuyor. Aragones değiştirmek istedi ama o da Alex'i orta sahaya çekip Semih'i Alex'in görevinde oynatınca, sistem yine değişmedi. Bu sene 2 kanat adamı forvete daha yakın oynayacak ama böyle olduğunda da Alex ile beraber geriye destek vermeyen 4 oyuncu oluyor, takım savunması zaafa uğruyor.

Deivid'i çabuk silmedik, Deivid yıllar önce silindi ama hala takımda. Deivid maç boyu ortalarda gözükmeyen, sürekli top kaybeden bir oyuncu. ŞL'de Fenerbahçe'yi taşıyan oyuncu olduğuna da katılmıyorum, o dönemde de sürekli eleştiriyordum çünkü kendisini. Hiç katkısı olmadan çıkar 1 gol atar, yine göz boyar, takımda kalır yorumunu yapıyordum. Kazım'ı da gördük, uzaktan iyi şutlar atabilmesi Deivid'in avantajıydı o sene, o sene takım savunması ve Carlos'un sağladığı özgüvenle o başarı geldi. Deivid attığı gollerle önplana çıktı ama Kazım demiştim, Kazım oynasa, o da uzaktan atacağı şutlarla o golleri bulabilirdi. O nedenle ŞL başarısını Deivid'e mal etmem, katkısını da yadsıyamam.

Ama o dönemde de beğenmiyordum, hala de beğenmiyorum ve artık bu takımda görmek istemiyorum.