Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?
- Voters
- 46. You may not vote on this poll
-
Fenerbahçe kazanır
-
Antalyaspor kazanır
-
Beraberlik
-
16.Ağustos.2010, 00:46
İlk yarı Fenerbahçe'nin takım olarak herşeyi yaptığı, Antalyaspor'un ise ancak izlediği bölümdü. Fenerbahçe'de hücumda Alex-Semih uyumu, sağda Mehmet-Gökhan'ın Almanya stilinde işleyen çarklar misali ileri-geri müthiş çalışması, defansta Lugano'nun varlığı, ortasahada Emre'nin çalışkanlığı, üretken olamasa da Stoch'un çabalaması, Bilica'nın hemen hemen hatasız oynaması ilk yarıda maçı koparmamızı sağladı. İlk yarıdaki iyi futbolda Antalyaspor'un geçen senenin Sivas'ı görüntüsünü çizmesi de etkiliydi. Ancak Fenerbahçe'nin futbolu da göz ardı edilemez. İkinci yarıda yorumlamaya değecek pek birşey olmadı.Fenerbahçe'nin sahaya 4-0'ın rahatlığıyla, Antalyaspor'un ise skorun umutsuzluğuyla çıkması doğal olarak 2. yarıda temposu düşük bir oyun ortaya çıkardı.
Bu maç 1239813. kez gösterdi ki kadronda Alex gibi bir oyuncu varsa onu kullanmak zorundasın. Semih'e çok güzel bir asist, kaleciye müdahale şansı vermeyen tek vuruşla maçın erkenden bitmesinde büyük pay sahibi oldu. Semih de artık yerini Gökhan'a kaptırıp 3. forvet durumuna düşeceği bir dönemde iyi bir maç çıkararak tekrardan 2. forvet durumuna yükseldi diye düşünüyorum. Bu maçta en çok beğendiğim 2 oyuncu Gökhan ve Mehmet; sağ koridoru muhteşem şekilde kullandılar. Beraber hücum yaptılar, beraber geriye döndüler; yeri geldi pozisyon içinde mevki değiştirdiler. Saçları uzattı 38'i sırtına geçirdi, sezona muhteşem başladı. :} Solda Stoch'un hücum anlamında daha etkili olmasını bekliyordum fakat olamadı. Buna rağmen gerek defansına yardım etmesi gerekse sürekli yer değiştirip arayış içinde olması beni memnun eden bir durumdu. Lugano oynadığında hem Fenerbahçe defansında hem de Bilica'nın oyununda çok büyük oranda yükseliş oluyor. Bugün Bilica da beğendiğim oyuncular arasındaydı.
Yaklaşık 75. dakika civarında Ligtv pas sayısını verdi; Fenerbahçe: 300, Antalyaspor: 252 şeklindeydi. Geçen sene Fenerbahçe'nin 500+ pas yaptığı maçlar oluyordu. Rakibin dengesini bozmak için topu daha fazla dolaştırıp daha fazla pas yapmalıyız.
Seyircisiz maçların tadı tuzu olmuyor. Umarım bu sene seyircisiz oynama cezası almayız.
Fenerbahçe'yi daha ciddi şekilde değerlendirmek için Paok ve Trabzonspor maçlarını izlemek gerek.
Güzel galibiyet için takımımıza tebrikler.
Mesaj Yetkileri