işte bu konuya tamamen katılıyorum.. daha önce ben de yazmıştım zaten.. oyuncu güçleri çok saçma.. yani bizim bu güçleri görebiliyor olmamız saçma.. adamın finishing 18 dribbling 16 bilmem ne.. ne yani şimdi schuster beşiktaş'ın başına geçtiğinde eline her oyuncuyunun her özelliğini bilmem kaç üzerinden değerlendirip verdiler mi? hayır.. adam bilgi aldı, maç kasetlerini izledi, istatistiklere baktı, antrenmanları izledi, 3-5 tane de hazırlık maçında izledi oyuncularını ve az çok kararını verdi.. kimin ne olduğunu az çok biliyor..
yazmıştım ama tekrar yazayım.. eski sistem kalsın ama bence şöyle bişey ayrı bi seçenek olarak sunulabilir..
özellikler tamamen gizlenecek.. kendi takımımızın oyuncuları dahil..bi takımın başına geçtiğimizde zamanla oyuncuları değerlendirip o özellikleri biz kendimize göre yazalım oraya..hem şu an sahip olduklarını hem de gelecekte ulaşabileceği potansiyeli.. sonuçta "judging player ability" ve "judging player potential" diye özellikleri var menejerlerin.. böylece oyun bizim bunları ne kadar doğru belirlediğimize bakarak bu 2 menejerlik özelliğimizi de yazar oraya tactical consistency vs gibi..
transfer etmek istediğimiz oyuncuları da izletiriz ve scoutlar bize detaylı bi rapor verir.. gerekirse 1-2 maçlarını izleriz.. beğenirsek, güvenirsek alırız.. arada fiyasko çıkar yaptığımız transfer..daha heyecanlı olur oyun..