Katılıyorum ben de özledim şl maçlarında Galatasaray'ı görmeyi.. Avrupa Ligide bir yere kadar..
Katılıyorum ben de özledim şl maçlarında Galatasaray'ı görmeyi.. Avrupa Ligide bir yere kadar..
Bu sene ilk 3ü zorlamaya oynarız ne Şampiyonlar Ligi yahu ?
1 Eylül'de transfer kapanacağı için en büyük zorluk da burada başlıyor.Oyuncuyu hemen satsan oyuncuyu ikna edip zorlarsın ama beklenti oyuncudan gelecek para iken henüz bir transfer görüşmesi yapılmamış ise ilerleyecek günlerden sonra kalan kısa zamanda tok satıcıyı oynayabilir kulüpler oyuncuları için.Yönetimin ne yaptığını kimse bilmediği için ancak muamma şu an..
Elano'da bir mutsuzluk vardı bence, nedenini çözebilmiş değilim, her şey olabilir.
Oynadığı yer kesin mutsuz etmiştir, hiçbir dönem orada oynamamış biri.
Alex gibi ya da en azından sağ kanatta oynarsa verim verir, Rijkaard 433den vazgeçmiyor. Dinamik, çevik ve pasör oyuncusu da yok elinde, 2 defansif kesici önünde ofansif bir oyuncu ile oynuyordu (4411 bile oynanmaz), bu da 2 önliberonun stoperlerin arasına girmesine, Elano'yu da orta sahada tek bırakmasına sebebiyet veriyordu.Top çıkmıyordu, zira pas organizasyonu yoktu, baskı altındaki her oyuncu teknik zaafiyetten ötürü yan pas yapıyordu.
Kewell sakatlandı, Keita problem yarattı, zaten taşıyan onlardı, Arda da tek başına ağırlığı kaldıramadığı için Galatasaray çöktü.Sezonun özeti bu.
Servet'in öne çıkması gereken bu sistemin hiç oyuncusu olmaması, beklerin hepsinin stoperden bozma olmaları nedeni ile hiç çıkmayarak ilerideki oyuncuların pas verecek oyuncu alternatifi sayısını düşürmeleri (ki bu önemli, az oyuncu kalırsa ilerde pres yersin, pas verecek alternatif oyuncu yaratamazsan topu kaptırırsın ya da sürekli yan top yaparsın), Galatasaray'ın ofansını çok kötü seviyeye düşürmesine sebebiyet verdi.
Galatasaray'ın kanat oyuncusu yerine 2 ofansif, çabuk bek alması lazım.Servet'i pazarlayıp çabuk bir stoper alması lazım, 2 ofansif göbek orta saha alması lazım (tüm kalan yerli ortasahalar tek defansif orta sahanın yedeği -Emre hariç-).
Yedek bir yerli santrafor alması lazım, daha deneyimli bir oyuncu olması şart, Mehmet Batdal 3. yedek olur.
Ya Ufuk riskini alıp oynatacaksın, Ufuk potansiyelli bir kaleci ya da üst düzey yabancı kaleci alacaksın, diğer kalecin Aykut gelişmez.De Sanctis'i almadın -niye olduğu belli değil, ki iyi performansı vardı?-, Leo hatasını yaptın.
Galatasaray şu bedelsiz politikasından vazgeçmeli, ne oldu ise başına bundan dolayı geldi.Leo da aynı sebepten, devre arası transferleri de.Sözleşmesi bitmesine yakın imzalamayan aşama kaydetmiş oyuncu hariç (ki bu az sayıda isimlerdir) serbest oyuncu bulmak zor, para vermeden iyi oyuncu bulmak imkansız, futbolun doğasına ters.Bu sektörde her şey para için dönüyor.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
böyle giderse Rijkaard banko gider ama kim gelecek yerine. Abdullah Avcı gelsin. gelebiliyorsa Magath gelsin. Ama Fatih Terim'i getircekler takımın başına, 2. gelişi hüsran olmuştu baya borç takmıştı takıma hala düzelemedik![]()
Öyle bi duruma geldik ki Rijkaard gitsin diyoruz...
Takımın kalitesi yükseliceği yerde düşüyor bu durumda reykardın yapabileceği birşey yok elindeki adamların kapasitesi belli adamlar bukadarlık adamlar biraz daha yukarı çıkabilirler ama fazla birşey beklememek lazım ( arda kewell baroş gibi adamlardan bahsetmiyorum)
Rijkaard'da gitmesi felan işi çözmez , yönetimin gitmesi gerekir , Abdülhrahim Albayrak gibi candan ve tuttugu takımı içn herşeyi yapabilecek adamların gelmesi lazım çözüm yolu ancak ondadır , çünkü bu yönetim bizi cok kandırdı cok.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Günümüz futbolunu bilen her ligi takip eden insanlar lazım bize menejerin gelip önerdiği 3 oyuncudan birini alan yöneticiler değil..Tam haldun üstünel ile birlikte bunu yakaladık diye oda istifa etti (bir nevi sindirildi)..Her ne kadar jo santos gibi oyuncular çok iyi çıkamsada en azından yüksek bir yüzde yakalamıştı oyuncu alma konusunda..Adnan sezginin yüzdesini çıkarsak buraya ne olduğu ortaya çıkar...
Bu Misimovic haberleri doğru mu sadece söylenti konumunda mı acaba![]()
kor olur badem gozlu olur misali , misimovic nasil 20 m euro ediyor ben anlamiyorum , ne oldu bu transfer piyasasina
Harbiden misimovic 20 mn ise, bizim arda ne kadar eder artık düşününemre çolak'ı kazanalım daha iyi..
5 yıLdır cL'de oynamadık dimi bizYazık Lan bize aLLah kahretsin..
Birde tek büyük cimbom fln havalara giriyoz.
Çok büyük bir krizin içindeyiz 2-3 yıL kendimize gelemicez.
Ben Rijkaard'ın yerinde olsam anında istifayı basarım hiç bu adamlarla uğraşmam. Adam geçen sezondan beri transfer transfer transfer diye bağırıyor. Biz bazen transferi hücuma transfer olarak algılıyoruz. Geçen sene Lucas Neill gelmeseydi belki çok daha kötü bir durumdaydık sezon sonunda. Çağlar'ın ve Ali Turan'ın da gelmesi çok iyi oldu ama hala savunmada sıkıntımız var. Artık kaleci filan demiyorum herşey kaleci değil çünkü. Her duran topta adam kaçırıyoruz konsantrasyon eksikliği var bu takımda ruhsuz bi takım olduk. Bu takımı hücumda sırtlayacak bir oyuncuya ihtiyacımız var. Böylece Arda'nın da yükü azalacak. Biz Elano'yu satmaya çalışacağımıza bu saatten sonra kazanmaya çalışmalıyız. Takımın içinde problem var. Rijkaard bu yönetim saçmalığına daha fazla dayanamaz.
Frank Rijkaard derhal gönderilmeli. Bu elimizdeki adamlarla iyi futbol oynatabilecek bir teknik direktör gelmeli. Abdullah Avcı gibi. Rijkaard'ın eline 10 numara kadro vermedikçe daha zor başarı gelir.
Bakiyorumda daha ilk haftadan Turk mantigi ile Rijkaard gonderilmeli sesleri yukselmeye baslamis
Yönetim Rijkaard'ı bu sene gönderemez. Giderse kendi gider veya ancak sezon sonu gönderebiliriz. Bu sene göndermeye kalkarsak tazminatı çok ağır olur. Ama gittiği zaman da Abdullah Avcı'yı takımda görmek isterim veya tekrar Bülent Korkmaz neden olmasın ? Ben açıkçası Bülent Korkmaz'ın son haftalarda oynattığı futboldan çok memnundum ama geç gelmesi büyük handikap oldu.
edit: Ben Rijkaard'ın gitmesi taraftarı değilim ama adamın oynatmak istediği düzen ortada ve çok başarılı(!) yönetimimiz sisteme uygun oyuncuları bir türlü getiremedi. Rijkaard'ın iyi yaptığı iş zaten iyi oyuncuları bir arada iyi bir şekilde oynatabilmek. Kimsenin şuanda Rijkaard'ın takımdan gönderilmesini isteyeceğini sanmıyorum.
Bu işin Türk mantığı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Rijkaard kesinlikle çok büyük bir teknik adam. Ona kesinlikle laf edemem, hakkım yok. Fakat burası Türkiye. Burdaki mantalite Avrupa'dan tamamen farklı.
Rijkaard ilk geldiği zaman çok ufak da olsa şüphelerim vardı. Bu adam Barcelona'dayken elinde Ronaldinho, Deco, Eto'o vs. gibi dünyanın en kaliteli ayakları vardı. Fakat bizde çok farklı olarak Mustafa Sarp, Ayhan, Barış Özbek gibi "ayak"lar var. Rijkaard kafasında tasarladığı futbol anlayışını bu futbolcularla sergilemesi imkansız. O yüzden arkadaşın dediği gibi, Rijkaard'a üst düzey yetenekleri olan futbolculardan kurulu bir kadro sunulmadığı sürece onun başarı olmasının zor olduğunu düşünüyorum. Ülke ve maddi şartlar düşünüldüğünde de bu durumun oluşması da baya bir zor.
Bu nedenle Avrupa'da başarıyı getiren Fatih Terim gibi "eli maşalı" teknik direktörler bu ülkede iş yapıyor. Rijkaard zaten bu sene de başarılı olamazsa hem kendi kariyerini zedelemiş olacak, hem de bizi zedelemiş olacak. O zaman da zaten bir şekilde takımla ilişkisi kesilir.
Bence Rijkaard gitse de Galatasaray'da çok fazla bir değişiklik olmayacaktır. Asıl önemli olan tepedeki düşüncenin değişmesi. Takımdaki eksikler defalarca göze batarken, hala o eksiklikleri gideremeyen yönetimdir asıl sorumlu. Bugün Spor Servisi'nde de bahsi geçti. Rijkaard'ın demeçleri, söyledikleri sansüre uğruyor gibi bir konu vardı. Kadronun yetersizliği, transfer yapılmamasıyla ilgili konuları tercüman Mustafa Yücedağ'ın bilerek mi yanlış ve yanlı çeviri yaptığı konuşuldu.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Rijkaard İngilizce konuşuyor eğer yanlış çeviri yapılıyorsa çok kolay anlaşılır..
Transferleri kötü yaptı yönetim rijkaardın bi suçu olmadığını düşünüyorum,keita gitti yerine pino alındı,orta sahaya daha önce hiç adını duymadım cana bu oyuncu nasıldır bilmem dediğimde herkezz oo sen futboldan bi habersin adam süper savaşcı appiah gibi orda burda oynamış die savundular ancak adamın savunulacak birşeyi yok gibi, ilk hafta ama oyuncunun kumaşını belli etmesi için 5-6 haftaya gerek yok sahaya çıktıgında duruşundan çabasından belli oluyor zaten ayhan ve mustafa sarpdan farkı yok
Seyirci kombine alıp Mustafa Sarpımı izleyecez diceğine,Canayımı izleyecez demeli.
1 sene daha Şampiyonlar Ligi'ni unuttum. Avrupa Ligi'ne gidemezsek çok da şaşırmam. Garip garip olaylar dönüyor kulüpte anlamış değilim. Bu takıma "devrim" şart oldu. Ama bu yönetimin devrimi Rijkaard'la yapamayacağı belli sezon sonu fatura Rijkaard'a kesilir. Umarım sonrasında Haldun Üstünel başkan adayı olur Bülent Korkmaz geri gelir Tugay Kerimoğlu yardımcısı olur. Tamamen hayal bunlar ama ben bu takımı, takımın içinden gelen birinin tekrar şaha kaldırabileceğini düşünüyorum. Aynı Fatih Terim zamanında olduğu gibi. Bu takımın yıldızlara ihtiyacı yok. Galatasaray ne zaman yıldızlar takımı oldu ki?
Bülent Korkmaz klübün efsanesidir ancak bu kapıdan teknik direktör olarak girmesi çok çok büyük bir yanlıştır. Vasat bir teknik direktör hatta vasatın çok daha altı. Bence derhal Rijkaard kovulmalı.
Ben basın toplantılarını izlemedim. Spor Servisi'nde söylendiğine göre geçtiğimiz sezon İngilizce konuşuyormuş, bu sezon Felemenkçe. Programda da Rijkaard'ın söylediklerinin daha az anlaşılması için bu değişikliğe gidilmiş olabileceği yorumu yapıldı hatta. Bu sezonki tercümanı, Galatasaray'lı eski futbolcu Mustafa Yücedağ oldu. Mustafa Yücedağ'ın geçmişinde de Hollanda var ve Felemenkçe tercüme yapması mantıklı geldi. Ama dediğim gibi hiç izlemedim basın açıklamalarını, belki Mustafa Yücedağ İngilizce-Türkçe çeviri yapıyordur.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...