Originally Posted by
Alicanfmfan
Anlamıyorum Onur'un üstüne niye bu kadar gidiliyor hata yapabilir , her maçta hata yapacak hali yok ne çabuk unutuyoruz
İtalya macında Volkan'ın Di Natale'ye degaj ile asistini
Almanya maçında olsun Hrıvatistan macında olsun Rüştü'nün bir stoper gibi açılmasını
Yada Moldova mıydı Malta'mıydı neydi Hakan Arıkan'ın taçtan yedigi golü.
Onur Türkiyenin En iyi kalecisidir.Gerek Karakter gerek profesyonellik bakımından.
Volkan şu an Türkiye'nin en iyi kalecisidir, tüm scoutlara da sorabilirsin.
Volkan'da bir kalecide olması gerken fizik var, Türkiye'deki en iyi fizikli kaleci.Fazla iri olduğu için body building yapması yasaklandı, suyunu çıkarmıştı çünkü.
Volkan'daki deneyim Onur'da yok, şu an sadece çizgi kalecisi.Bunu da iyi yer tutarak alıyor, refleksleri ile değil (refleksleri iyidir), yani tamamen konsantrasyona bağlı.Benzer performansı Serdar Kulbilge de gösterdi ama Serdar üstdüzey bir kaleci değildir.Onur'un iyi bir altyapısı var, gerektiği zaman reflekslerini de kullanıyor ama henüz komple bir kaleci değil.
Volkan Demirel Türkiye seviyesinin çok üzerinde.Onur hariç diğer kaleciler ile açık ara fark var.
Volkan'ın yedirdiği o gollerin tamamen konsantasyonsuzluk, dikkatsizlikti ve o sorunu da hata yapa yapa aştı.
Onur yolun çok başında, iyi bir başlangıç yaptı ama seviyesinin üzerinde popülaritesi oldu.Yetenekli bir kaleci, büyük bir potansiyeli var, Karşıyaka'dan giderken gelmesini isterdim ama artık geç.Şu an yaptığınız onun gelişimi için iyi bir durum değil.Bir an tepeye çıkrmayın ki birden düşmesin.Volkan'ın yeteneklerini de görmezden gelmeyin, Volkan üstdüzey takımlarda oynayabilecek kapasitede özel bir kaleci ama o kadar profesyonel midir tartışılır.
ps. Maçı izlemeyedim ama Onur'u takip ediyorum.
@perpetua
Mehmet Topuz'u düşününebilirlerdi bence abi.Topuz gerçek bir açık değil, dolayısı ile alıp gitmiyor.En kötü kısa dribbling yapıp dönüyor, sürekli ortadaki prese ve pas alışverişine yardım ediyor, geriye dönüp savunma yapıyor.Bek bile oynar gerektiğinde, Aykut neden sağ bek kullanmadı hiç onu da bilmiyorum. Okan Alkan varken önemli maçlar haricinde kullanmamalı zaten.
Gökay da orta sahaya adapte olabilirse Selçuk Şahin'in son senesi olur, Fenerbahçe'nin ismi olmasa Milli Takım'ı bırak bu ligde ilk 18'i bile zor görür.Form tuttuğunda da iyi idare ediyor, ne yapacağı belli olmayan, her an saatli bomba adamlardan biri.Kafasını kaldırmadan pas verdiği, baskı yediğinde sakin kalamadığı için sürekli basit pas yapıp kangren etmesi yüzünden fıtık olduk, Cristian da aynı durumda olunca bu oyuncuları istemiyor artık taraftarlar.
Selçuk İnan biraz daha risk alan bir oyuncu, yaratıcılık olmadı mı, teknik kapasitesi de top hakim olacak kadar iyi değilse oyun yan pas yapmaya mahkum.Çabuk pas vermeyi beceremiyorlar, ortadan giren oyuncunun ayağına çıkar işte.Sonra da sen ortaya gir, çık biraz takip et.Ters tarafa çabuk pas vermeyi de becerseler çok fazla beklenti yok bu tip oyunculardan.Teknik, teknik , teknik..
Last edited by Cengo : 08.Eylül.2010 at 12:34
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı