Niye küfür ediyorlar demiyorum, olayı bizimkiler sizinkiler kavgasına da dönüştürmüyorum, rahatsızlığımı dile getiriyorum. Kimin kimi desteklediği umrumda da değil, diğer ülkelerin formasını giymiş bana ne, o yapanların öküzlüğü.
Ben ailemle maçı izliyorum, annem teyzem de var maçı izleyenler arasında ve futbolu takip ederler, benden fazla takip ederler hatta. Avrupa maçı olur ben desteklemesem onlar her zaman destekler, dün gol oldu mesela teyzem havalara sıçradı, iyi bir Fenerbahçelidir üstelik ve 2 dakika sonra Fenerbahçe diye mi bağırıyorlar, niye diye sordu. Orada ne cevap verirsiniz? İyi dileklerini sunuyorlar Fenerbahçe'ye dedim.
Mesela 3-4 sezon önce Galatasaray'ın maçı vardı, yine ailecek izliyoruz, maç bitmiş. Galatasaray yenmiş maç yorumlarını dinliyoruz, stadda spikerin arkasına geçmiş bir grup taraftar ellerinde atı ne kadar fenerli varsa diye başlayıp devam eden şeyin kelimelerin baş harflerinin yazılı olduğu, annem sordu bunlar ne gösterip gülüyorlar diye. Ne cevap verebilirim, o günden sonra da Galatasaray'ı avrupa maçlarında desteklemez mesela, diğer takımları desteklemesine rağmen.
Ben stadda bir grup küfür etse ya da forma giyse buna kafayı takmam ama tüm stad bağırıp tv başındakileri soğutuyorsa ve sonra da aman canım, herkes yapıyor diyerek sanki normalmiş gibi konuşuluyorsa, burada hata ararım. Herkes yapabilir ama şuraya çıkıp da yapılan terbiyesizliktir demek de bir erdemdir, kendi takımım diye korumaya geçip siz de yapıyorsunuz demek yerine.
Stadlardaki küfür elbette bitmez, ben küfür etmem diyen adam bile o atmosferde küfür edebilir, benim zaten küfürsüz stadlar diye de bir idealim, düşüncem yok.
Sadece bu iğrençliği belirtelim, yarın Fenerbahçe yaptığında da ben söyleyeyim bu iğrençliği, rezilliği övünülecek şey olmadığını. 3 kişi 5 kişi, en azından takımı tutarken yapılan rezilliği de görebilenler varmış diyeyim, küfür edenlere kızıp desteklemeyi nasıl bırakıyorsam, bu öküzlerden utananlar da varmış diye görüp yumuşayayım. Yoksa olayı körüklemekle, sen de yapmıştın demekle elimize ne geçecek? Daha fazla nefret.