Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
Ben ciddi rakip değiL demedim. Başka arkadaşLarın mantığına göre Türkiye Liginde sadece ciddi rakip Beşiktaş,Fenerbahçe ve GaLatasaray. O bakımdan söyLedim.
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ciddi, diğerleri ciddi değil değil ki olay. En ciddi maçı olacak. Ben bir sıralama yapsam mesela, önce Galatasaray derim, sonra Beşiktaş, Bursaspor, Trabzonspor, Kayserispor diye uzanan bir liste olur. Bu maçlarda belki Galatasaray'ı, Beşiktaş'ı çok kolay yenersin de, Bursa'ya ezilirsin ama bu demek olmuyor ki Galatasaray'a karşı oynamakla Bursa'ya karşı oynamak aynı şey. Ki kıyaslama da olmaz bu adı üstünde derbi, havası farklı. Bursa Türkiye'Nin en iyi takımı da olsa asla Fenerbahçe-Galatasaray maçı gibi maçlar yapamaz.

Başka nedenler de yazdım, ekleme de yapayım neden ciddi olduğu konusunda. Fenerbahçe ligde sahasında ilk defa seyircisinin karşısına çıkıyor, bu sezon iç sahada seyirci galibiyet sevinci yaşayamadı, 2 kupadan da elendi, kötü başlangıç, bir nevi ligin kalanını kurtarmak adına önemli bir maç, yeniden hava yakalamak için önemli bir maç. Aykut Kocaman'ın geçen hafta yaptığı hatayla kaybedilen puanı telafi etmesi için ve kendini kuşku içinde olan bazı taraftara yeniden ispat etmesi için önemli bir maç. Pas yapmaktan aciz, koşmayı bile çok gören oyuncuların varlıklarını yeniden gösterebilmeleri için bir fırsat.

Daha sezon başlamadan şampiyon ilan edilen Beşiktaş'ı yenerek, öyle kolay değil mesajı vermek için bir fırsat, adı üstünde derbi. Fenerbahçe'nin mutlak kazanmak zorunda olduğu hatta iyi oyunla kazanmak zorunda olduğu bir maç, beraberlikte bile taraftarın tahammülü bitme seviyesine gelebilir, bu nedenle Fenerbahçe ciddi bir rakip. Beşiktaş'ın karşılaştığı diğer takımlardan daha çok galibiyeti isteyen bir rakip Fenerbahçe şu anda.