-
Öncelikle şunu söyleyeyim saç uzatmak çok zorlu gerçekten. Şu anda neredeyse omuzlarıma kadar saçlara sahibim, her gün yıkamazsan kirli görüntüsü çok kötü oluyor. Bazen cidden bunaltabiliyor, nefes alamayacak derecede ve düzgün bir şekilde uzatmak zorundasın, yani arasıra uçları kestirmen filan gerekiyor (3 ayda bir filan), ve bunu dandik berberde yaptırmaya kalkınca çok vahim durumlar ortaya çıkabiliyor, haliyle iyi bir berbere yaklaşık 15-20 lira filan bırakmak zorundasın (fiyatı Ankara için kabul edelim, İstanbul'da isen daha pahalı olacaktır muhtemelen). Ben üniversitedeyim ve yaklaşık 16 aydır saç uzatıyorum, öyle dışarıdan göründüğü gibi kolay değildir.
İşin ayrı bir boyutuna gelirsek, saç uzatma yasak olduğuna göre muhtemelen lisedesin (şimdi baktım da lise 3de olduğunu okudum) ve yukarıdaki yazdıklarından çıkardıklarıma göre saç egzaması filan da yok sende. Okulda belli kurallar vardır, bunlara uymak durumundasın. Lisedeyken hep baş kaldırmak ister insan, o dönemlerden biz de geçtik, sakallı filan okula girmeye çalışarak. Ama düzene uymak her zaman daha iyidir, sonuçta o kurallar da belli şeyler düşünülerek koyuluyor. Okula gelen kılık-kıyafet yönetmeliğine göre (veya adı her neyse) erkek öğrencilerin saçlarını uzatmaması gerekiyor, uzatmaları durumunda bir okul teftişinde okul ceza alabiliyor, kılık kıyafet yönetmeliğine uyulmadığından dolayı. Neden böyle bir kural var, kuralın mantıklı bir açıklaması var mı gibi sorular soruyorsundur muhtemelen, ama böyle bir kural olduğuna göre düşünülmüş ve bu karara varılmıştır.
Bir başka boyuttan bakarsak, sınıfta kalmaman durumunda (ki kalmak gerçekten çok zor), yaklaşık 18 ay sonra bu kurala uymak zorunda değilsin. Okulda olduğun süre içerisinde bu kurala uymaman durumunda hep asi olarak görüleceksin, hoş karşılanmayacaksın okulda. Bence 18 ay daha sabretmek mantıklı bir davranış olacaktır, ki bu sürede kel gezmek zorunda da değilsin, okulun izin verdiği ölçüde saçını yine uzun tutabilirsin, ne şiş yanmış olur ne de kebap..
Mesaj Yetkileri