Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 60 sonuç

Konu: Saç Uzatmak

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Default Saç Uzatmak

Hepimiz yıllardır hayalini kurduğu ama sadece ülkemizde olan kısa saç kuralından dolayı çoğumuzun başaramadığı bir eylemdir saç uzatmak.

Yıllardır okula saçım uzun giderim.Bu sene okulda gelen öğretmen sürekli kestirmemi eğer kestirmezsem idareye götüreceğini söyledi.Şu son 2 gün atlattıktan sonra bir kaç bahane düşündüm ama ne kadar etkili olur bilemem.

- Saç egzaması : Saçın kısa olduğu takdır da egzama ( kabarcıklar,kızarıklar) çok rahat gözüküyor.Tabi bunun raporunu isteyecekler,bende bunun yardımını isteyeceğim

Erkeklerde saçın kısa olmasını kızlara göre daha çok yağlı olduğu ve bu yüzden daha çabuk bitlenebileceğii için yapıldığını söylüyorlar.O yüzden kızların saçlarının toplandığını söylüyorlar.Sadece Türkiye'de bu kadar kısa saçla okulda gitmek mecbur hale getirilmiş durumda.

Barış Manço gibi bir sanatçının da saçı uzundu.

İslam dininde de uzun saçın sünnet olduğu söyleniyor.

Kurunun yanında yaş da yanıyor evet.Birisi vardır o yağlı saçlarla 10 gün gezer,birisi her gün yıkar.Siz en iyisi rapor almanın yollarını söyleyin
    "insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence tanıdık bir doktor bul, arkadaşının annesi vs, ama bunu iyice düşün kaçıncı sınıftasın tam bilmiyorum ama eğer 2-3 yıl daha o okuldaysan ve bir gün saçını kısa kestirmek istersen( şimdi kesin istemem dersin ama insan hali belli olmuyor ) hocalarına ne diyeceksin onu da düşün Sağlık ocağına git veyahutta rica et yalvar yakar yap birşeyler

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Bence tanıdık bir doktor bul, arkadaşının annesi vs, ama bunu iyice düşün kaçıncı sınıftasın tam bilmiyorum ama eğer 2-3 yıl daha o okuldaysan ve bir gün saçını kısa kestirmek istersen( şimdi kesin istemem dersin ama insan hali belli olmuyor ) hocalarına ne diyeceksin onu da düşün Sağlık ocağına git veyahutta rica et yalvar yakar yap birşeyler
    Lise 3. sınıftayım.Vallaha hiç tanıdık bir doktor yok ama zaten bu egzama kalıcı bir şey değil.Belirli dönemlerde stresden oluyor.Şimdi egzama var diyip rapor alamama durumu da var

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence sağlık ocağına git olayı anlat rapor yazar mı yazar belli olmaz

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Bence sağlık ocağına git olayı anlat rapor yazar mı yazar belli olmaz
    Şimdi kapanmıştır burada da.Ben yarın nasıl idare edeceğim onu bilmiyorum.Şöyle bir şey mi yapsam bu aralar acaip bir kaşıntı ve kepek oluşmaya başladı aniden.Doktorum da bunun egzama başlangıcı olabileceğini söyledi.Yarın sağlık ocağına gidip ona göre saçımı kestireceğim derim.Eğer rapor vermezse de gidip kestireceğiz mecbur

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence de öyle yap hatta durumu uzatmak istiyorsan, doktorum bende egzama başlangıcı olabileceğini bir kaç hafta bu durumu izleyebileceğini söyledi onu bekliyorum de eğer rapor alamazsan hiç değilse 1-2 hafta daha idare edersin

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Bence de öyle yap hatta durumu uzatmak istiyorsan, doktorum bende egzama başlangıcı olabileceğini bir kaç hafta bu durumu izleyebileceğini söyledi onu bekliyorum de eğer rapor alamazsan hiç değilse 1-2 hafta daha idare edersin
    Öyle yapacağım yani yarın bu saçla gidersem büyük ihtimal müdürün odasındayım

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yalnız annene bu durumdan bahset, yarın anneni ararlarsa böyle böyle bir durum var doğru mu diye rezil olma durduk yere

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Bazı müdürler veya öğretmenler bu konuda hassa oluyorlar kafanda 10 santim yarık ta olsa kurala uyacaksın diyenler var.Allah yardımcın olsun

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Yalnız annene bu durumdan bahset, yarın anneni ararlarsa böyle böyle bir durum var doğru mu diye rezil olma durduk yere
    Rezil değil yalan da ortaya çıkar

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Dün bir arkadaşın saçını görmüştüm okulda ense falan gözükmüyordu çocukta.Bugün bir gördüm 3 numara olmuş saçlar artık ne dedilerse ne yaptılarsa çocuğa

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Öncelikle şunu söyleyeyim saç uzatmak çok zorlu gerçekten. Şu anda neredeyse omuzlarıma kadar saçlara sahibim, her gün yıkamazsan kirli görüntüsü çok kötü oluyor. Bazen cidden bunaltabiliyor, nefes alamayacak derecede ve düzgün bir şekilde uzatmak zorundasın, yani arasıra uçları kestirmen filan gerekiyor (3 ayda bir filan), ve bunu dandik berberde yaptırmaya kalkınca çok vahim durumlar ortaya çıkabiliyor, haliyle iyi bir berbere yaklaşık 15-20 lira filan bırakmak zorundasın (fiyatı Ankara için kabul edelim, İstanbul'da isen daha pahalı olacaktır muhtemelen). Ben üniversitedeyim ve yaklaşık 16 aydır saç uzatıyorum, öyle dışarıdan göründüğü gibi kolay değildir.

İşin ayrı bir boyutuna gelirsek, saç uzatma yasak olduğuna göre muhtemelen lisedesin (şimdi baktım da lise 3de olduğunu okudum) ve yukarıdaki yazdıklarından çıkardıklarıma göre saç egzaması filan da yok sende. Okulda belli kurallar vardır, bunlara uymak durumundasın. Lisedeyken hep baş kaldırmak ister insan, o dönemlerden biz de geçtik, sakallı filan okula girmeye çalışarak. Ama düzene uymak her zaman daha iyidir, sonuçta o kurallar da belli şeyler düşünülerek koyuluyor. Okula gelen kılık-kıyafet yönetmeliğine göre (veya adı her neyse) erkek öğrencilerin saçlarını uzatmaması gerekiyor, uzatmaları durumunda bir okul teftişinde okul ceza alabiliyor, kılık kıyafet yönetmeliğine uyulmadığından dolayı. Neden böyle bir kural var, kuralın mantıklı bir açıklaması var mı gibi sorular soruyorsundur muhtemelen, ama böyle bir kural olduğuna göre düşünülmüş ve bu karara varılmıştır.

Bir başka boyuttan bakarsak, sınıfta kalmaman durumunda (ki kalmak gerçekten çok zor), yaklaşık 18 ay sonra bu kurala uymak zorunda değilsin. Okulda olduğun süre içerisinde bu kurala uymaman durumunda hep asi olarak görüleceksin, hoş karşılanmayacaksın okulda. Bence 18 ay daha sabretmek mantıklı bir davranış olacaktır, ki bu sürede kel gezmek zorunda da değilsin, okulun izin verdiği ölçüde saçını yine uzun tutabilirsin, ne şiş yanmış olur ne de kebap..

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Birincisi egzamam var diye rapor biLe aLsan bu oLay okuLda ki bütün öğretmenLer ve müdürLer tarafından duyuLacaktır ve sürekLi gözLeri üstünde oLacaktır. Antipatik oLmamak gerek. Yukarıda arkadaş durumu güzeL özetLemiş. SürekLi takıLan öğrenci oLunca bütün işLerin ters gider. Gerçekten hasta oLursun sevk aLmaya gidersin kıLLık yaparLar vermezLer. Rapor aLırsın doktordan bir bahane buLurLar işLeme aLmazLar feLan. Ben bunLarı yaşadım. Hep dik kafaLı oLdum Lise de çok çaLışkan oLmama rağmen yazın herkes arazi oLup okuLa geLmezken ben yazın sıcağında okuLa giderdim vs. Ki bizim zamanımızda bırak saçLarı, tırnakLarı utanmasaLar ayak tırnakLArını biLe kontroL edecek derecede sıkıydı.

Sabredip, okuL bittikten sonra uzatmak en güzeLi.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Son iki yoruma bakarak en iyisi kestirmek şu an saçım 9-10 cm civarında.Önlerin kalmasını istiyorum,fauller ve ense mecburen gidecek.4 numara önler uzun mu kestirsem,uygun olur mu ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

5 numara, yanlar 4. Yakışmayanı görmedim.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Börk View Post
    Son iki yoruma bakarak en iyisi kestirmek şu an saçım 9-10 cm civarında.Önlerin kalmasını istiyorum,fauller ve ense mecburen gidecek.4 numara önler uzun mu kestirsem,uygun olur mu ?
    BeşiktaşLı Guti nin son saç modeLine bak derim. Lisedeyken hep o şekiLde kestirirdim ve probLem oLmazdı. Tabi önLeri sadece azıcık daha kısa.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    5 numara, yanlar 4. Yakışmayanı görmedim.
    Vallaha görmeden bişey diyemeyeceğim.Örnek resim falan yok mu ?

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    BeşiktaşLı Guti nin son saç modeLine bak derim. Lisedeyken hep o şekiLde kestirirdim ve probLem oLmazdı. Tabi önLeri sadece azıcık daha kısa.
    Onu da bulamadım.

O kadar yardım ettiniz,sağ olun bir de örnek resim atarsanız minnettar olucam.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

http://www.bjk.com.tr/tr/haberler.php?k_id=2&h_no=18291

Şu Linkte en aşağıya doğru inersen orada Guti nin resimLeri var.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Gerek kalmadı editttt

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Yahu bu uzun haLi, şimdi ki kısa haLini diyorum ben

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Tamamdır

Not:uzun saçta yakışıyordu be

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Yahu bu uzun haLi, şimdi ki kısa haLini diyorum ben
    Aynen.O saçla okula değil okulun bahçesinde dolanmam güç

Hoşuma gitmedi değil ama adama Guti'nin saçı diyemem.

Noluyor bu saç modeli

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

VaLLa ben kestirirken aLtLardan aL abi, ense feLan temiz oLsun, üstLerde de biraz bırak diyordum, önLerde çok kısa oLmasın bu modeLe yakın birşey çıkıyordu. Tabi her berber bu şekiLde anLamayabiLir.

En iyisi adam gibi bir berbere git. İLk sefer için paraya kıy, beğendiğin bir saç stiLinin resmini yanında götür, o şekiLde yaptır. StiLstLeri oLan berberLer zaten bu şekiLde çaLışıyor. Ondan sonra sistemi çaLınca normaL berberLere de yaptırabiLirsin

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by Börk View Post

Hoşuma gitmedi değil ama adama Guti'nin saçı diyemem.

Noluyor bu saç modeli
    Beşiktaşlı bir berbere git

eXcitinG bence haklı sen tarif et işte enseyi temizle falan filan.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

VaLLa ben kestirirken aLtLardan aL abi, ense feLan temiz oLsun, üstLerde de biraz bırak diyordum, önLerde çok kısa oLmasın bu modeLe yakın birşey çıkıyordu. Tabi her berber bu şekiLde anLamayabiLir.

En iyisi adam gibi bir berbere git. İLk sefer için paraya kıy, beğendiğin bir saç stiLinin resmini yanında götür, o şekiLde yaptır. StiLstLeri oLan berberLer zaten bu şekiLde çaLışıyor. Ondan sonra sistemi çaLınca normaL berberLere de yaptırabiLirsin
    Teşekkür ederim : ) Bakalım şu 5 numara yanlar 4 numarayı da merak etmedim değil.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Kestirmek iyi bir karar oldu, çünkü müdürün tüm okulun önünde saçlara makasla dalması pek hoş bir görüntü olmuyor

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Kısa saç yakışıyorsa bence de 5e 4 kestir. Bana kısa saç yakışmaz ama bir arkadaşım geçen sene öyle kestirmişti gayet hoştu

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Kısa saç yakışıyorsa bence de 5e 4 kestir. Bana kısa saç yakışmaz ama bir arkadaşım geçen sene öyle kestirmişti gayet hoştu
    Vallaha hiç denemedim de şimdi bu 5 3'ten uzun oluyor değil mi ? Ben mi yanlış biliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Evet uzun oluyor

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Evet uzun oluyor
    Son sorum olacak peki bu okul traşı kaç numara oluyor

Hepinize sonsuz teşekkürler

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri