Tamam belki Bjk şu an erken form tutmuş olabilir ama defansı hızlı değil.Basının bu kadar konu yapması da Schuster'in defansı önde oynatmaya çalışmasından ötürü.Bu yüzden ağır kalması nedeni ile Ferrari'nin eksik yanlarını da gördük, kaliteli bir stoper olmasına rağmen adımları ağır kaldığı için geniş alanda çok sabit kaldı, çok eleştirildi bu yüzden.
Schuster defansı önce çıkarıp baskıyı arttırmaya çalışıyor ama Barca'daki üçlü gibi hareketli bir üçlü olmadığı için bu pozisyonları verdi Bjk bana göre.Pique zaten oldukça ağır ve Puyol da bence o kadarr hızlı sayılmaz (tabi biraz çabukluğu, çevikliği var elbet).Ona rağmen pozisyon vermiyor, çünkü Iniesta ve Xavi inanılmaz hareketli oynayarak pas kanallarını kapatıyorlar.
Bjk Barca değil elbet ama Guti oynayınca Guti ileride kalıyor, pres yardım etmiyor.Aurelio geride kalıyor (ya da Necip varsa Necip de çıkıyor), bu sene Ernst daha önde oynamaya başladı, Guti gibi paslar atmaya başladı.Hızlı bir stoper alırsa Bjk çözer ya da Toraman ne kadar faydalı olur bilemiyorum.
Beşiktaş form tutmuş olabilir ama rakipsiz değil.Daha sezon başı, sezon başı kimseyi favori göstermek doğru değil, sezon sonu yanılmak çoğunlukla mümkündür.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı