Football Manager 2011-Miles Jacobson'u blog yazıları 5. gün: Yeni yönetim seçenekleri ve teknik yardımcıların tavsiyeleri

"Bugün yönetim ile etkileşim ve teknik yardımcıların tavsiyeleri hakkında yazacağım.

Yönetim, sizin klüp antlaşmanızı yaptığınız, takımı yöneten kısımdır. Yönetim sizinle klübün finans durumunu, kaç tane teknik adamla çalışabileceğinizi, stadyumun ve antreman sahalarının durumunu belirler. Siz gerçek hayattaki gibi bunlarla ilgilenmezsiniz. Ancak bunlar hakkında yönetime teklifte bulunup cevabını bekleyebilirsiniz.

Şa ana kadar klubunuzden bazı basit durumlar hakkında istekte bulununabiliyordunuz. Örneğin transfere ayrılan paranın arttırılması, oyunculara ödenen ücretlerin arttırılması, stadyumun kapasitesini arttırmak, yeni oyuncu transferi istemek gibi.

FM 2011 de bunlara ilaveten diğer bazı istek opsiyonları ilave ettik;
-Klüpteki teknik kadroyu genişletme isteği
-Akademi kurma isteği
-Bir stadyumun satın alınması isteği
-Satılan oyunculardan elde edilen gelirlerden, yeni transfer edilecek oyuncular için ayrılan miktarda artış talebi
-Eğer stadyumu belediyenin izni olmadan büyütemiyorsa klüp, yeni bir stadyum satın alma isteği

Aynı gerçek hayattaki gibi

FM 2010 da ilk defa teknik kadronun size tavsiye verebilme özelliğini oyuna ilave etmiştik. Birkaç haftada bir yardımcı antrenörünüz size gelip toplantı talebinde bulunuyor ve bu toplantılarda bütün takım antrenörleri takımdaki oyuncular, transfer edilebilecek oyuncular, yeni antrenör tavsiyelerinde bulunuyorlardı.

Bu özelliklerin birçoğu yine aynı şekilde çalışacak ancak teknik kadronun size taviyelerini daha insansı hale getirdik. Bazı şeyleri sizin arayıp bulmanız gerekecek. Herşeyi teknik kadrodan beklemeyeceksiniz.

Ayrıca ilave tavsiyeler de ekledik;
-Antreman temposunu azaltmak veya arttırmak(yeni antreman sistemi ile uyum içinde çalışacak bu istekler)
-Bir oyuncunun yeni bir pozisyon için hazırlanmasının veya özel antreman proramı uygulanmasının talebi
-Kötü bir dönem geçiren oyuncunun yedek bırakılmasını teklif etmek
-Teknik heyet size, ligde kalmak veya bir üst lige yükselmeniz için yapmanız gerekenleri tavsiye edecek
-Takımdaki mutsuz olna oyuncular hakkında tavsiyelerde bulunma

Bu yıl menejerlerin diğer takımlar veya menejerleri hakkında yorum yaparak onlar üzerinde taraftar baskısı gibiunsurlar oluşturarak kendilerine avantaj sağlayabilmesi adına bir çok yeni uygulama ilavesi yaptık.

Bu alanda 40 tan fazla yenilik var bunlardan bazıları;
-Başka bir takım tarafından istenen oyuncular hakkında yorum yapma
-Rakibin stadyumunun zamini hakkında yorum yapma
-Rakip menejerlerin transfer stilleri hakkında yorum yapma
-Yeni bir rakip menejer hakkında yorum yapma"

Not: Sayın yöneticiler, bu çeviriler hakkında olumlu veya olumsuz değerlendirme yaparsanız sevinirim.

Saygılarımla...