-
Bülent Korkmaz, Emre'yi onayladı
6 Ekim 2010 14:44 | NTVSpor.net
Emre Belözoğlu'nun, iyileşme sürecinde Milli Takım kampında tekrar sakatlanan Arda Turan'ın durumu ile ilgili NTV Spor Haber Müdürü Haluk Yürekli'ye yaptığı, "Galatasaray altyapısında yetişen futbolcular, bu sorunu yaşıyor" yorumuna, Bülent Korkmaz'dan destek geldi.
Uzun yıllar sarı-kırmızılı formayı giydikten sonra Galatasaray teknik direktörlüğü koltuğuna oturan Bülent Korkmaz, yönetimi bu konuda uyardığını söyledi.
NTV Spor Radyo'da yayınlanan 'Bülent Yüksel ile Sportif Görüş' programına katılan Bülent Korkmaz, Arda'nın sakatlığıyla gündeme gelen 'pubis' iddiasıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:
"Galatasaray’ın altyapı futbolcuları, suni çim sahada çalışıyorlar. Sadece Galatasaray’da değil, birçok kulübün altyapısı bu durumda. Suni çim sahayı kullanan takımlarda kasık, diz ve bilek sakatlıkları çok sık görülür. Galatasaray’da bütün altyapı sporcuları, sakatlık yaşamıştır. Çok sayıda çapraz bağ ameliyatı gördük. Galatsaray’da görev aldığımda, bunu yönetimle defalarca paylaştım. A takıma yükseliş devresinde 5 ayrı yaş grubu vardır ve bu grupların tamamının gün içerisinde bir sahayı kullandığını düşünürseniz, çim saha bu yükü kaldırmaz. Kullanılan suni çim sahalar, iklim gereği bu teknolojinin çok gelişmiş olduğu Rusya’daki düzeyde değil, basit suni çim sahalar. Hatta ben o dönemde, Bakırköy civarındaki iki toprak sahanın elden geçirilip kullanılması yönünde öneride bulunmuştum. Toprak sahada sakatlık sorunu yaşamazsınız, düştüğünüzde diziniz ayağınız çizilir, kalkarsınız. Toprak saha, genç futbolcunun topla oynama yeteneğinin gelişmesine yardımcı olur. Şimdi o sahalar ne durumda bilemiyorum. Tugay Kerimoğlu göreve yeni geldi, O'nun da bu soruna eğileceğini sanıyorum."
Mesaj Yetkileri