Quote Originally Posted by ozaniel View Post
Şu an Holosko'nun oyununa göre değil istatiktiklerine göre konuşuyorsunuz. Holosko kaleciyle karşı karşıya kaldığında çok güzel noktalara vuruşlar yapabiliyor, Bobo kadar düzgün vuruyor ama daha yavaş vurduğu için Bobo kadar finishing almamış. Kaçırdığı pozisyonlar da soğukkanlılığından. Ayrıca Holosko Beşiktaş'ta sağ açık oynadığı için forvetlerle gol sayısının karşılaştırılması garip olmuş.
Holosko'nun dribling ve kararlar özellikleri düşmeli bence. Holosko daha çok açık alan oyuncusu, dar alanda topu ayağından açtığı için etkili olamıyor(dengesi çok yüksek olmasına rağmen), dribling için 12 değeri daha uygun olur.
Holosko ayrıca maçta sıkça yanlış kararlar veriyor, 14 seviyesini çok fazla buldum. 10'un üstünde olmamalıydı bu seviye. Örnek olarak CSKA Sofya maçı aklıma geliyor, Holosko en çok gereksiz driblingleri ve karar veremeyip zaman kaybetmesi ile eleştirilmişti.
Ayrıca Beşiktaşla bir süre oynadım, o profile rağmen Holosko bir çok uygun pozisyonu kaçırıyor, dağlara taşlara vuruyor. Bence Holosko'yu oynatıp sonuçları görün.
Yani senin mantığınla
Gerrard Pıque'nin finishing puanı 8 değilde 13-14 olmalıydı.O da inanılmaz goller atıyor zaman zaman.Dediğim gibi buna bir standart bulmaları gerekiyor.Gol sayısını kriter kabul etmeliler.
Örneğin atılan gol sayısı lig reputatıona bölünerek bir kriter hazırlanabilir finishing özelliğine.Böylece yavaş yavaş kriter oturtulabilir.Çünkü scout puanlamaları arasında ciddi dengesizlik mevcut bence.Türk scoutlar için söylemiyorum bunu genel olarak farklılık mevcut puanlama sisteminde biraz dikkatli bakan bunu görür açıkça.1.90 boyunun üzerindekiler için belli bir kriter oluşturulması gibi scout standardizasyonu bence çok önemli bu oyunda