Quote Originally Posted by richard castle View Post
Bence kanatları sadece beklerin oluşturdukları taktikte, bekler önemli yer tutuyor. Klasik sistemleri sevmediğim için genelde değişik sistemler deniyorum. Bunlardan biri de 4-3-3. Ama sakın Serkan Kurtuluş ya da Hakan Balta gibi ağır bekleriniz varsa denemeyin. Sürati, markajı, ayağa kayması, pozisyon olması - en azından bu özelliklerde - yüksek bekler olmadıktan sonra 4-3-3, diğer oyuncularınız ne kadar iyi olsa da sizden çok rakibe avantaj sağlıyor.
aynen öyle.ben uzun zamandır barca'nın taktiğini fm serisinde maç motorunun izin verdiği sınırlar içerisinde aktarmaya çalışıyorum.2011'le buna daha çok yakınlaşacağımı umut ediyodum ama istediğim olmadı.defans ve ortasahayı düzenleseniz bile ilerdeki 3 forveti takım savunmasına bir türlü dahil edemiyosunuz.forvetteki üçlünün ortasındaki geçtim sağ ve soldakini top rakip takımdayken topun arkasına geçmelerini sağlamak olanaksız.öyle olunca takım kaleci hariç 7 kişiyle defans yapmaya çalışıyo..forvetler ilerde top bekliyo.bu çözemediğim ilk sorun..ikincisi ise dmc pozisyonunda oynayan oyuncuyu bir türlü gerideki iki stoperin arasına sokamamak..taktiğin en alıcı noktası top kendisindeyken beklerin ileriye çıkarken dmc oynayan oyuncunun iki stoperin arasına kayması.maalesef maç motoru bunada izin vermiyo.

denemelere devam edicem.bakalım en optimum taktiği çıkarabilecekmiyim.?