Salonun tamamı dolacak, hıncahınç olacak muhtemelen.
16.000 kişilik salonunun tüm biletlerinin satılmasını bekliyor herkes. Bu sene Euroleague gelirlerine salondan gelenler de eklendi, güzel oldu. Euroleague'in en yüksek seyirci ortalamamasına sahibiz şu an.
Barca ve Siena maçlarını da aynı disiplin ile kazanırsak bu sene Final Four süpriz olmaktan çıkacak benim için.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Dün Zalgiris - Maccabi Tel Aviv maçındaki Jeremy Pargo'nun müthiş smacı;
http://www.youtube.com/watch?v=fj6t4vWcOHQ
Yazzık oldu. Bende bu hafta Kinsey'in smacı "haftanın hareketi" seçilir diye düşünüyordum. Bu smaçtan sonra mümkün değil... Kardeşim, şunları aynı haftaya denk getirmeyin ya! Kinsey bu hafta yaptı, sen gelecek hafta yap...
Pargo'nun smacı Euroleague standartlarının çok üstünde bir smaç... NBA'de dahi haftanın hareketleri arasına girerdi.
Evet haftanın hareketi Jeremy Pargo'nun olmuş. Kinsey 2.sırada.
http://www.sporxtv.com/SXTVQ19933SXQ
aslında barça maçını vip'den izlemek istiyordum ama fb kart yetişmedi.. muhtemelen 6sındaki genel satışa kalmaz vip biletben de kalan biletler arasından birini seçip salondaki yerimi alıcam.
FENERBAHÇE
Hep Destek Tam Destek
Pargo ne yaptın öyle yaÖnce rakibin bileğini kırdı sonra uçtu
![]()
![]()
Sanırım vip biletleri bitmiş, çünkü biletixte sadecee 5 liralık biletler var..
genel satış pazartesi günü başlıyor, demekki fenerbahçe kartı olanlar iyi çalışmış.
maratona gitmeyi düşünüyordum ama bakalım.
Maç bu akşam 20:15'te Barcelona'yla oynuyoruz. Yerimde duramaz oldum. Mickael ve Basile'den sonra Navarro da kadroda yokmuş. Ben en çok Mickael'in gelmeyişine seviniyorum, çünkü bizim takım herkesi savunuyor, bir tek dışarıdan şutu olan dört numaraları savunmasını beceremiyoruz. Her maç rakibin dört numaralarını kahraman yapıyoruz. Bu hafta Antalya B.Ş.Belediye maçında bile Polat Kocaoğlu'na hayatının maçını oynattık.
Kazanırsak, Siena maçını 12 sayının altında yitirmek kaydıyla dahi lider olma şansımız çok yüksek... Çünkü bize yenilen Barcelona bunun üstüne birde kendi evinde Siena'ya kaybetmez diye düşünüyorum. Aslında benim için önemli olan grubu ilk iki sıra içinde bitirmek... Liderliğin tabii karizması olacak ama Top-16 kuralarında 1. ile 2.nin durumu açısından çok fark olacağını sanmıyorum. Çünkü her şart altında her grupta en az iki tane üst düzey takım olacak. Mesela biz ve Siena'nın grubu ilk ikide bitirmesi halinde Barcelona 3.sıradan kuraya katılacak. Kim seri başı olmadan kendi grubuna 3. torbadan gelen takımın Barcelona olmasını ister ki?.. Diyeceğim; ilk ikide bitirirsek, sıralama pek farketmez.
İlk maçta bir arkadaşım "olur mu" diye sormuş, yüreğimden gelen bir inançla "neden olmasın" demiştim. Gerçekten takım çok iyi durumdaydı, her sürprizi yapabilirdik, takım sürpriz yapmaya aç bir vaziyetteydi, oyuncuların hemen hepsi geçen yıl yaşanan hezimetin utancını tadan ekipten oldukları için bu maçta ayrı bir motivasyonla oynamaya hazırdı. Barcelona ise standart form düzeyinin altında maçlar oynuyor ama buna rağmen yenileceğini hiç hesap etmiyordu. Burnunu sürttürmeye hazırdı kısacası... Neresinden bakarsanız, şartlar bizim galibiyetimiz için çok elverişliydi. Bir önemli faktör ise Gasper Vidmar'dı. Çünkü Barcelona'da bütün zengin rotasyonuna rağmen Vidmar'ın sertliğine cevap verecek sertlikte ve kalınlıkta bir uzun yoktu. Bu durumu lehimize çevirdik, onları boyalı bölgeden püskürttük ve ribauntlarda ikiye katlamakla kalmayıp, üstüne birkaç tane daha koyduk.
Şimdi bu şartların hiçbiri kalmadı. Geçen yılın hesabı görüldü. Barca artık yenilebilecek bir takım olduğunu anladı, daha dikkatli olacaktır. Vidmar gibi bir beladan kurtuldular. Fakat daha kendine güveni gelmiş bir takım bulacaklar karşılarında ve o takımı yeri geldiğinde üç kademe birden sıçratan bir taraftara karşı oynayacaklar. Üstelik en kilit oyuncularından üç tanesi de yok. Bizim Vidmar'ımız, onların üç yıldızı birden... Ama unutmayalım; Barcelona asla şakaya gelmez.
Haydi artık, şu maç başlasın bir an önce...
edit : 68-71 barça üstün.
Barca İntikam Almaya Kararlı Sanırım![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Yazık oldu. İlk beş dakikayı çok kötü oynadık. Ondan sonra biraz toparlandık ama vasatı aşamadık. İkinci devreye muhteşem başladık, son dakikaya kadar maçın içinde kaldık; olmadı. Kel ve yaşlı İtalyan hakemin Kinsey'e çaldığı, o saçma, o facia düdüğün altından kalkamadık. Bire inecek fark, o rezil düdükle beşe çıktı. (Zaten ne zaman Türk takımlarının maçına bir İtalyan ve Yunan hakem verilse kalbim küt küt atar.)
İkili averajda halen Barcelona'nın önündeyiz. Spahija ilk devrenin değerlendirmesini yapacaktır. Fakat takımın ikinci yarıdaki mücadelesini, pes etmeyişini, sonuna kadar maçın içinde kalmasını ayakta alkışlamak lazım. Bunun dışında Gasper Vidmar'ı bugün çok aradık. Boyalı bölge çöktü. Takıma ceza olarak bir hafta pick&roll savunması çalıştırmak lazım. Lavrinoviç'i de bir güzel silkelemek...
Ilk 5 dakikadan ziyade 2.ceyrekte yeni pivotumuz oyuna girince sayi farki acildi. Skora katki yapamadigi gibi kacirdigi sutlar sonrasi donuslerinde kolay basketler yedik hep. Uzun rotasyonunda mecburdu kullanmaya Sphajia ama istedigi verimi alamadigi gibi planlarini da altust etti. Umarim kisa zamanda takima uyumunu saglarlar Sean'in. Vidmar yokken pota altinda savunmada ihtiyacimiz olacak ona.
2.yari Ukic ve Tomas devreye girmeseydi mactan cok erken kopardik. Harika mucadele ettik ama rakip bos dondugunde cezayi kesemedik bi turlu. Sayi farki da hic kapanmadi. Sadece bir kez one gecebilseydik eminim ki maci alirdik. Barca da bunu farkindaydi zaten, izin vermedi.
Lavrinovic de artik skor yapmaya baslasa iyi olur. Henuz bi sey goremedik ondan. Kendisi burda ama akli pek degilmis gibi.
Söyleyecek pek fazla bişey yok maalesef, ilk yarıdaki özellikle de ilk çeyrekteki durduramadığımız barcelona maçı orda kazanmıştı aslında.. Bi türlü öne geçemedik, belki şu 2 sayıy indiğinde öne geçmeyi başarabilseydik burda bi zaferi daha kutluyor olacaktık, ama olmadı..
Artık tek hedef var o da sienayı orda yenerek grubu 1. bitirmeyi beklemek..
Spordaydım izleyemedim orada biraz bakma vaktim oldu onda son bir kaç dakikaya. İkili skorda avantaj bizde bunu değerlendirmeliyiz, bundan sonra ki iki maçımızıda kazanıp grubu birinci bitirebiliriz.
Geçen senenin şampiyonuyla oynadık sonuçta kolay değildi. En kötü 3. oluruz ve top 16 gruplarına yine gideriz. Kaldıki daha 2 maç var önümüzde. Siena maçından umutlu değilim ama yinede belki bir süpriz yaparlarCikolata basket takımınıda kendi evimizde yenmeliyiz mutlaka... Ukic bence insan üstü birşey...
Eyvah Ukiç Yok :S
Kazanırsak grup lideri olucaz büyük ihtimalle , kaybedersek grup 3.sü :S Gerçekten çok değişik bir maç olucak ama Ukiç yoksa hiç ümitlenmeye gerek yok.
Kerem Tunçeri, eli ayağı öpülecek adam. İlk çeyreği 21-7 gibi müthiş bir şekilde önde kapayarak başladığı oyunu, 3.çeyreğe kadar devam ettirdi Efes. Farkı 12-13 sayının altına indirmedi fakat 3. çeyrekte Yunanlıların attığı 3lüklere mani olamadılar ve fark kapandı hatta Panathinaikos ilk defa 3. çeyreğin ortalarına doğru öne geçti. O andan sora başa baş ve kıran kırana bir maç izledik. Son saniyede de Kerem Tunçeri, Dünya Şampiyonası'nda yaptığının aynısını yaparak turnikeyi bıraktı ve Sinan Erdem'deki binlerce kişiyi sevince boğdu. Helal olsun !
Efes keşke gitmese TBL'den![]()
Efes molayı aldığında arkadaş dedi, Neyse kerem alır atar yine diye.. hakkaten de öyle oldu.. Efesi ve keremi ayrıyetten tebrik etmek lazım..
Kerem Tunçeri Kerem Tunçeri Kerem Tunçeri Kerem Tunçeri ...
Deja vu.
Süper maçtı.
İşin Kerem Tunçeri tarafı bir yana... Fakat savunmasıyla ünlü Panatinakos o sayıyı nasıl o kadar kolay yedi, halen anlayabilmiş değilim. Birşey oldu sanki ve hepsinin nutku tutuldu. Kerem Tunçeri'nin önünde kocaman bir koridor açılıverdi. Euroleague tarihinin en iyi savunmacısı kabul edilen, dört yıl üst üste Euroleague'in en iyi savunmacısı ödülünü alan Diamantidis yardıma gitmek ve Kerem'in önünü kapatmak yerine baktı kaldı. Lise takımları bile bu saniyede bu şekilde şemsiye gibi açılmaz, bu sayıyı böyle yemez. Değil ki Panatinakos takımı ve özelde Diamantidis böyle uyusun... İnanılır gibi değil. Alın yazısı böyle birşey demek? Taş kesildi kaldı adamlar. Yunan takımının taraftarları sabaha kadar uyuyamamış olsa gerek. Obradoviç'in kariyerinde çalıştırdığı herhangi bir takım böyle bir maç sonunda böyle uyuyarak sayı yememiştir herhalde... Onun öfke nöbetlerini bilenler için bütün Panatinakos takımını falakaya çektiğini duymak şaşırtıcı olmaz.
Bizim okuldan 20-30 kişi gitmişti dün akşamki maça.Gitmediğime üzüldüm şimdi![]()
Haydi Rytas. Barca'yı devirirse ömümüzde ki hafta evimizde Cholet'i yenersek grup 2.si olucaz.
Ve Rytas Barcayı evinde 88-87 devirerek ekmeğimize yağ sürdüHaftaya herşey elimizde liderlik gitti bari 2.lik gitmesin
ama Ukiç'in dönmesi şart. Onsuz olmuyor.
Maçın skorunu merak edenler için:
Montepaschi Siena 94-65 Fenerbahçe Ülker
Maçın en skorer oyuncusuysa Siena'dan Bo McCalebb 22 sayı ile. Onu da yine Siena'dan David Moss 15 sayıyla takip etmiş. Geçmiş olsun.
Fenerbahçe Ülker şu Bo McCalebb'i bir tutamadı yahu. 2 maçtada.![]()
I'm back...
Rytas bize iyi bi kıyak geçmiş hak yerini bulmuş oldu 3. olsaydık gerçekten üzülürdüm![]()