Quote Originally Posted by Aşk-ı Şehir View Post
Yönetimin hiçbir biriminde değilim. Ancak bazı verilerden yorum yapmakta hakkımdır sanırım bu kulübün taraftarı olarak. Konunun benden daha çok tartışılacak yönleri yok mudur? Mesela Beşiktaş taraftarı Quaresma, Guti, İverson geldikten sonra Yıldırım Demirören'in yaptıklarını ne kadar çabuk unutmuştur? Beşiktaş'ın kaybolan 4-5 senesini tartışmayıpta benim; " 5 milyon €'luk bir değer olacaktır bence. " söylemlerime takılmanız enteresan geliyor. Evet yönetimin hiç bir biriminde değilim ama sağolsun bazı tanıdıklarım var yönetim içinde, yakınında. Sanki medyada duyduğunuz bütün haberler başkanların ağızından mı?
Transferden nereye geldik? Demirören'in geleceği harcaması başka konu. Ha sanki bir tek Demirören mi harcadı? Türkiye'de tek bir başkan dahi örnek gösterilecek türde değildir. Her birinin birçok falsosu vardır. Beyin göçü yönetim katında olmadığı sürece zaten hiçbir şey değişmeyecek. Taraftarlar arası sürtüşmelerden, bu tür saçmalıklara kadar... Taraftar olarak hassassınız, o kadarını biliyorum da yani bu iticilik niye? Bir oyuncu alır, iki oyuncu alır ya da gönderir. He yorumlarsın; olmadı vs. ben de kendi çapımda yorum yaparım sen de... Ama iş yönetici gibi davranmaya ve ağız dalaşına dönmesin. Ben buna kızıyorum. Sürekli sidik yarışı... Neyin yarışı Allah aşkına? Kimsenin şu saatten sonra maç sonuçları dışında iki transfer dışında övünecek durumu yok. İstediğin kadar iyi bir şey bul, elde kalıyor bu merak. Taraftarlar bazı şeyleri anladı sanırım. Başkanı istemeyebiliriz; ama bir şekilde klüpte kalıyorsa, bir şey yapamıyorsak, bir süre sabredeceğiz. Çünkü başka hiçbir şey yapamayız. O nedenle anın tadını çıkarıyoruz. Transferlere gelirsek, tanınan oyuncuları almak iyidir. En azından oynamadığında; oyuncuyu taraftarlar bile ses çıkarmadan gönderebilirsiniz. Deneyler tutmadığında ise tepki büyük olur. Tabata örneği işte 8,000,000 € değer biçilmişse. Sezer de bir 8,000,000 € eder mi? Sezer iyi oyuncudur. Tabata'dan iyi değildir. Tabata'ya göre bazı yetenekleri iyidir. Örneğin topa daha iyi vurur. Daha tekniktir. Tabata gibi topsuz alanda hareketli değildir. Çabuk yorulur. Ama şu gerçek de var. İkisi de o kadar değerde değildir. Türkiye dışında hiçbir takım bu parayı bu iki oyuncu için de ödemez. Bir Quaresma değilse, bir Yobo ya da bir Cana değilse oyuncu istediği kadar yetenek olsun, o paraları gözden çıkarmıyorlar. Tuncay, Emre Belözoğlu nasıl gitmiştir? En son Mehmet Topal işte 8,000,000 € etmez mi? 23 yaşında, milli takımda da oynamış. Galatasaray gibi bilinen bir takımda oynamış, gelişmeye açık bir oyuncu ama ödenen bonservis 4,000,000 €. Türkiye'de örneğin; Beşiktaş'a gidecek olsaydı Galatasaray en az 8-10 milyon € isterdi. Çünkü bizim bakış açımızda bunlar oluyor. 15 milyon genç nüfustan sen en azından 2 milyon genç yetiştiremezsen, üstüne devşirmeleri milli takımına alırsan, böyle güreşirsin. Elindeki tek yeteneği de (ya da 2 yeteneği) vermemeye çalışırsın bu da doğaldır. Hiçbir takımda da 10 tane çok iyi adam da olmaz. Sadece uyumlu bir takım kurduklarından iyi oynarlar. Barcelona, Bayern Münich, Milan, Inter, Real Madrid değilsen iyi oyuncuları zor toplarsın. Onun için çok takılmamak gerek. Biri gider, biri gelir. Bugün Sezer iyi oynar, yarın başkası... Bu kadar hır-gür çok gereksiz o yüzden.