Geçen bir arkadaş msnden Ceyhun Gülselam konusunda Ts ile Bilica+bir miktar para konusunda anlaşıldığını söylemişti ama yok buralarda.Yemiş beni![]()
Geçen bir arkadaş msnden Ceyhun Gülselam konusunda Ts ile Bilica+bir miktar para konusunda anlaşıldığını söylemişti ama yok buralarda.Yemiş beni![]()
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Ankaragücü’ndeki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Özgür Çek, kulübün durumuna göre serbest kalması durumunda, Fenerbahçe’den gelebilecek bir teklife evet diyeceğini söyledi.
Fenerbahçe altyapısından yetişen Özer’in transferi sırasında Ankaraspor’a bedelsiz verilen, sonrasında ise Ankaragücü’ne geçen genç orta saha oyuncusu, Fenerbahçe A Takımı’na yükselmesine karşın çok fazla forma şansı bulamamıştı.
SERBEST KALIRSAM, FENERBAHÇE DE İSTERSE NEDEN OLMASIN?
Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda konuşan Özgür, “Fenerbahçe’nin gündeminde olduğumun söylenmesi beni mutlu ediyor, bana gurur veriyor. Şu anda Ankaragücü’nün futbolcusuyum. Eğer serbest kalırsam, menajerime gelen tekliflerde Fenerbahçe yer alırsa tabii ki olur; neden olmasın?” diye konuştu.
KRİZİN AŞILMASINI UMUYORUZ
Ankaragücü’ndeki krizin aşılmasını umduğunu belirten Özgür, “Ankaragücü’nde sıkıntılı süreç yaşanmamış olsaydı, eminim ki 21 puanda değil, 27-28 puanda olurduk. Bu yaşadığımız olaylar bizi çok kötü etkiledi; ama buna rağmen mücadelemizi sürdürdük. Çok kaliteli bir ekibiz. Şu içerisinden bulunduğumuz durumda ağabeylerimden profesyonellik adına öğrendiğim çok önemli şeyler oldu. Zor bir durumdayız; ama biz bunu başkanımızla aşacağımızı düşünüyoruz” dedi.
BAŞKANIMIZIN BU DURUMUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİNİ İNANIYORUZ
Serbest kalma olasılığına değinen Özgür Çek, “Alacaklarımızla ilgili Federasyon bir başvurumuz var. Ancak, başkanımızın bu durumun üstesinden geleceğini düşünüyoruz; düşündüğümüz gibi olmazsa zaten serbest kalıyoruz; sonrasında gelecek teklifleri de değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
ŞANS VERİLİRSE HER YERDE BAŞARILI OLURUM
Genç futbolcu, gerekli şansın verilmesi durumunda her takımda başarılı olacağına inandığını ifade eden genç orta saha oyuncusu “Yeteneklerimi göstermem için forma şansı bulmam gerekiyordu ki bunu Ankaragücü’nde teknik direktörüm Ümit Özat sağladı. 19 yaşında olmama rağmen bana güvendi. Ben de elimden geleni yaptım. Forma şansı verildiği taktirde her yerde başarılı olurum” dedi.
Radyospor
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ankaragücü'nün bir çok oyuncusu boşta kalacak işimize yarayanları alırsak iyi olur
Ankaragücüne kaldıysak vay halimize
Biz Fransa'dan siyahi bi ön libero beklerken Ankara'dan Adem'i alıp ön libero transferini kapattık açıklamasını duyarsam şaşırmam heralde biz şimdiden hazırlayalım kendimizi![]()
Tottenham looking to bolster squad with Fenerbahce's Semih Senturk
Tottenham kadrosunu Semih'le güçlendirmeyi düşünüyor
http://www.guardian.co.uk/football/2...nturk-transfer
Bilica ,Santos ,Güiza ,Gökhan Ünal ,Kazım bunların olabilecek en az zararla gönderilmesi lazım Lakin hiçbirinden kar elde edileceğini sanmıyorum
Yekta'nın ismi geçiyor son 1-2 gündür.Gerçekleşebilir diye düşünüyorum bu transfer.Yekta yararlı olur orta sahada.
Yekta transferi geçen sezonda vardı alamadık ama ara transferde alırsak ıyı olur
Semih haberi doğruysa hiç düşünülmeden satılmalı Tottenham'a.Burada yedekte çürüyeceğine orada oynasın daha iyi.
Adem Koçak,Yekta Kurtuluş kadro derinliği sağlayacak isimler.Kim gelecek bilmiyorum ama sol bek ve Emre'nin yanına bir ortasaha almamız şart.
yekta , olcan da olabilir aslında
özgür çek , hasan alı kaldırım alınabilir
Şimdi aklıma geldide FB'den niye ara transfer'de transfer bekliyorsunuz ki Aziz Yıldırım dememişmiydi büyük takımlar ara transferde büyük transfer yapmaz diye..
Öyle bişi dediğini hatırlamıyorum,3 yıl şampiyonluk sözü verdi tamamda bu kadarda abartmamıştır
Gazetede okumuştum Aziz Yıldırım Aykut Kocamana parada yok transferde yok demiş...
Şekip Mosturoğlu transfer yapılacak demiş.Şimdi aklıma geldi de transfer bekleyebiliriz.
Aslında teknik olarak baktığımızda çok bir transfere ihtiyaç yok. Defans 4lümüzün hepsi ülkelerinin a milli takımında, Ortasahada Emre, Mehmet Topuz, Alex, Stoch, Dia, Özer, Uğur hepsi kaliteli oyuncular, yetersiz diyebileceğim biri yok içlerinde. Forvet Niang, Semih, Gökhan Ünal bu mevkide de kalitesiz bir isim yok. Başarısızlığı başka şeylerde aramak lazım, kadro iyi kimse kimseyi kandırmasın.
Volkan
G.Gönül-Lugano-Yobo-A.Santos
Dia-M.Topuz-Emre-Stoch
Alex
Niang
Tabi böyle 7 yabancı ettiAma bi çok mevkide yerlerine koyabilecek kaliteli yerli oyuncularda mevcut. Yabancılardan biri form durumuna göre kesilebilir.
Bu kadro kağıt üstünde güzel fakat maç içinde Dia ile Stoch'un defansa yardımı yok denilecek kadar az.Alex-Niang zaten takım savunmasında yoklar.4 kişinin bir takımda savunmada rol oynamaması çok büyük eksikliktir.A.Santos'un şuan ki performansının üstüne Stoch'un savunma yapmaması eklenirse sol tarafımızı iyi kullanan her takım kolay pozisyona girer bize karşı.
Bizim bir defansif orta saha bir de sol beke ihtiyacımız var.Pek alınacağını düşünmüyorum açıkçası geçen sezon ki gibi bir Gökhan Ünal tarzı transfer yapılıp transfer kapatılır diye düşünüyorum.
Ozaman kanat oyuncularına söyleyecekler savunmaya destek olun diye. Andre Santos'ta hep böyle değil, eminim kadroda kalırsa bir süre sonra kendine gelir. Baroni ve Bilica gönderilip yerlerine düzgün yabancı oyuncular alınırsa rotasyon için iyi olur.
Her ne kadar kanat oyuncularımız genç olsada onların savunmaya alışmaları uzun zaman alacaktır. Bu transferi yapanlar bilmiyorlarmıdı Stoch ve Dia böyle oynuyor diye. Eğer geriye dönsün diye düşünmüş olsaydı sene başında AML-AMR yerine ML-MR tipi oyuncular alırdı. Aslında sol tarafta Uğur form tutarsa oranın defansiflik düzeyi artar.
günümüzde messi,ronaldo bile savunma yapıyor. söyleyeceksin yapacak. yapmadımı keseceksin. bu kadar basit.
Geçen hafta Sivasspor maçında Alex gol atınca bazı arkadaşlar Alex'e kızılır mı, Alex Paşa, Alex'e kızanlara kapak olsun gibi laflar etmişti.Alex çok büyük oyuncu ve Fenerbahçe'ye katkıları yadsınamaz.Ama "Kralı" olsun, benim için rakip oyuncu 1 metre yanından geçerken ayağını uzatmayorsa, bitmiştir.Daha önce demiştim, yine diyorum Alex'e bunun için hayranlık duymuyorum, bunun için kızıyorum.Niang demişsinizde, Niang Alex'ten daha hareketli defansif anlamda.Üstelik şunuda göz ardı etmeyin, Niang bir santrafor.Alex ise bir orta saha oyuncusu.Her ne kadar işine gelmediği için "Orta saha oyuncusu değil, forvetim" desede. Bir forvet oyuncusu, koşuyor, rakip savunmaya sürekli pres yapıyorsa ofansif anlamdaki verimi azalır.Daha çok yorulacağı için son vuruşlarda dengeyi sağlayamaz çünkü.Beni için bir forvet (takım olarak uygulanan şok presler hariç) rakip savunmayı topla çıkarken karşılsa yeter.Neticede tek forvet oynayan bir takımız.Çift forvet oynasak tamam.
Stoch-Dia'dan çok fazla savunma yapmasını bekleyemezsiniz.Ama biraz daha savunmaya yardımcı olabilirler bu bakımdan.Aykut Kocaman'ın aklında olan ve benimde istediğim, Alex'siz bir sistemde, onun yerine alınacak sert bir ön libero ile, bu ön liberonun önünde oynayacak Emre-Topuz ikilisinin daha fazla ileriye çıkmasıyla bence takım savunması 2 kat daha fazla artar, Alex'in kitlendiği maçlarda etkisi kaldık gibi durumlarda ortadan kalkar.Bunun için, Dia'nın daha bitirici, Stoch'un daha hızlı olması ve sol kanattan içeri kat edince at gözlüklerini çıkarıp şut çekmek yerine, boşa kaçan Niang'a ara pası atmayı da denemesi gerekir tabi.Şu aşamada zor bir sistem.Sezon başında Aykut Hocanın Alex'siz bu sistemi deneyip, kötü sonuçlar almasındaki en büyük etkenlerden biri kaliteli bir ön liberomuzun olmayışı.Dediğim şekilde ileride Stoch-Niang-Dia ile hücüm hattına destek verecek Emre-Topuz ikilisiyle (ki atağa kalkan kanadın bekininde hücuma çıkacağını düşünürsek) daha mücadeleci, savunmadaki zayıf karnı minimuma inmiş ve daha bir takım görüntüsü içinde yer alacağımız düşüncesindeyim.Santos Sivas maçında iyiydi.Cristian'da son haftalarda toparlardı.Ama dediğim sistemde Emre-Topuz'un yerinde oynar ancak.İstediğimiz tarzda bir kesici değil.
Kesin bildiğim birşey var ki Alex'le bu iş olmaz.Klasik savunma varya, "Alex olmayınca Fener hiçbirşey yapamıyor" yahu kardeşim, sen 6 yıldır takımı adamın üzerine kurmuşsun.Azıcık eli ayağı düzgün bir ön libero çıkıpta marke edince bitiyor adam.Ondan sonra gördük Fener'i.E görürsün tabi.Takımdaki bütün ofansif organizasyon ona bağlanmış.Alex olmayınca neden Fener birşey yapamıyor biliyor musunuz?Çünkü orta sahadaki oyun kurucu o, sadece o.O geldiğinden beri ondan sonra 1 tane bile aynı mevkide adam alınmadı.Arkasından Appiah'lar, Aurelio'lar, Josico'lar, Selçuk'lar, Maldonado'lar mı oyun kuracaktı?Bu adamların hepsi Alex'in arkasını toplamak için alınmadımı bu takıma?Alınsaydı Diego Santos'dayken, alınsaydı Selçuk İnan Manisa'dayken...Alex'in işini yapabilecek 1 tane bile adam alma, ondan sonra Alex kötü oynayınca "İşte Alex olmayınca görüyoruz Fener'in halini".Bu gayet normal.Alex futbol ilahı olduğundan değil.İşini yapabilecek başka adam olmadığından.Buyrun Emre Belözoğlu geldi, geçen sezon ve bu sezon hücumda ne kadar katkı sağladığını gördük işte.Üstelik Alex'ten 5 kat daha mücadeleci.
Daum'un ilk döneminde bir Lyon maçı vardı hala unutmadığım.Juninho bir pozisyonda Alex'i 30 metre kovalayıp, arkasından yatıp topu ayağından çalmıştı.Bildiğiniz Juninho'dan bahsediyorum.Oda Lyon'un Alex'iydi.Ama işte futbolcunun yapısına göre değişiyor.Koşmayınca koşmuyor.Şimdi cümlemi bitirmeden şunuda belirteyim, Alex'e müthiş saygım var bir Fenebahçe taraftarı olarak.Takımımıza yaptığı katkıları göz ardı eden futboldan anlamıyor demektir.Kimse kalkıpta Alex'i yerdiğimi düşünmesin.OLayın özeti şu, ben Alex tarzı oyuncuları sevmiyorum.Oyuncu dediğin topun peşinden koşacak.En azından, en kötü yalancı pres yapacak rakibe yada karşılayacak.Alex'de bunların hiçbiri yok.
Alou Diarra, zor ama Capoue, N'Kolou tarzında bir ön libero alabilsek devre arasında, Aykut Hocanın istediği sistemin yavaş yavaş oturmaya başlayacağına inanıyorum.Bir ekol oluşturulmalı.1 oyuncu etkisiz kaldığı zaman kilitlenen bir sistem değil.
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Alexide çıkarın takım kümeye oynar,ondan başka oynayan kurtaran yok ki hepsi ruhsuz bunların oynamıyor herifler ya bi var bi yoklar,insanoğlu elindekinin kıymetini kaybedince anlıyor,kazım yalvarıo kalmak için,baroni baktı gidecek çok iyi performans sergiliyor ama nedense o herifin oldugu maçlarda biz hep puan kaybediyoruz :S girdi gene takıma son haftlarda takım bozuldu gene.
Ah fenerim benim suçu yönetimdede aramak saçma artık yönetim ne yapsın yaptı bütün transferleri,diyoruz kağıt üsütnde harika bir kadro,bunu oyuna dökme marifeti aykutun,daum kadar taktik konusunda bilgili olduğunu düşünmemeye başladım,daum kalsın diye hep söyledim ama değişti,daum bile gol attığımızda çıldırıyordu sevinçten,nefret ediyorum bu aykutun gol sonrası hareketlerine futbolcular ruhsuz diyorum başta kendisi ruhsuz,bağıracak sevinecek ki futbolcu seni görecek motive olacak,aragones bile seviniyordu ya yok böyle birşey,mourinho gibi cool olmaya çalışıyor davranışlarıyla ama bkınız adam deli gibi seviniyor maçlarda.
Ben tek sorunun aykuttan geçtiğine inanıyorm,avrupada olmadığımız için transferin şart oldugunu düşünmüyorum bu kadroyla ligi trabzon alamzsa almamız gerekiyor.
Herkes gitsin Alex kalsın. Alexsiz bir oyun planı Alexsiz bir Fenerbahçe Alexsiz bir taktik düşünemiyorum. Bırakana kadarda bu böyle olacaktır..
Santos'u oynatarak Cristian'ın yerine Türk DM alınabilir.
veya Cristian'ı oynatarak Santos'un yerine Türk DL transferi yapılabilir.
Sezon başından beri oynamasını istediğim kadro budur.
Şu anki taktiğimiz aslında çok güzel bence ama kanat oyuncularının savunmaya destek vermesi şart. Takım halinde savunma takım halinde hücum yapmadığımız sürece başarı yakalayamayız. Hiçbir transfere de ihtiyacımız yok. Türkiye'nin en iyi oyuncuları bizde, çoğu avrupanın orta düzey takımlarında sırıtmadan oynar.
Alex olmasın diyorsunuzda Alex'ten başka gol atan yok takımda olmasa ne olur halimiz acaba. Adam her sene skora gol olarak olsun asist olarak olsun fazlasıyla katkı yapıyor. Yani hücum oyuncusu olarak yapması gereken herşeyi yapıyor. Alex ilerde koşsa ne olur koşmasa ne olur. Ezelden beğri bilinen birşeydi Alex'in pres yapmadığı. Brezilya milli takımında oynarken de pres yapmıyordu. Bence başarısızlığı en son baylayabileceğimiz kişi Alex. Unutmayınki İnter'i yendiğimiz dönemde de Alex vardı golleriyle asistleriyle. Ama ozaman bir Appiah ve bir Aureilo'da vardı. Biz o adamların yerlerini dolduramadık. Sorun tamamiyle orta sahanın ortasında. Emre - Topuz ikilisi orda birlikte oynarsa eğer belki birşeyler olabilir. Her ikiside oyunu iki yönüylede oynayabilen, hırslı, agresif oyuncular. Top taşırlar şut atarlar. Neden bu iki oyuncuyu ortada düşünmüyor Aykut Kocaman anlamıyorum.
yekta kurtuluş için girişimlerimiz varmış.