Göteborg'u ikinci maçta da mağlup ederek gruplara kalmayı başardık. Maçın adamı Arda !
EURO CUP GRUP KURALARI ÇEKİLDİ, KOLAY BİR GRUBA DÜŞTÜK..
...
Gaziantep karşısında sergilenen futbol, "Olacak" dedirtti. Takım çok iyi top çeviriyor. Yardımlaşma üst düzeyde. Yavaş yavaş oyuncular alışmaya başladı. Maçın adamı Hazard !
Eskişehirspor karşısında takımın hücüm ve savunmasının yavaş yavaş oturduğunu gördüm. Tek sorun pozisyonların gole çevrilememesi. Maçın adamı Baros !
GENEL DEĞERLENDİRME..
- Kaleci Onur uzun süredir gol yemiyor. 8 maçta sadece 1 gol yedi.
- Sabri ortalama bir performans sergiliyor. Yakın olduğu DMC ile iyi işler çıkartıyor, ikili sıkıştırmaları izlemeye değer.
- Masilela, kadroma kattığım en ucuz futbolcu, müthiş performans sergiliyor 8 maçta 7.55 lik bir ortalamaya sahip. Avrupa maçlarında daha etkili.
- Zapata beklediğim gibi hatasız oynuyor, henüz çok güçlü bir rakiple karşılaşmadık ama gerek geriden gelerek aldığı gerekse geride karşıladığı toplarda çok iyi. Tek sorunu bazen kayarak müdahele etmesi ve faule sebep olması
- Servet ise defansımın bel kemiği oldu 8 maçta 7.45 ortalamaya sahip.. Önündeki DMC'lerin boşalttıkları alana doğru girmesini taktik komutlarından verdim. Eksiksiz görevini yerine getiriyor.
- Cana, takımımda en çok sevdiğim oyuncu ikili mücadeleye girdiği an alacağını biliyorum. Aldığı topları çok etkili kullanamasa da Sol açıkı ona yaklaştırarak performans kaybını önlüyorum. Şu an sakat yerine Musa Çağıran'ı oynatıyorum.
- Mudingayi ise ilk kez denediğim bir oyuncu daha önce hiç bir takıma almamıştım. Hızı, gücü, çalışkanlığı ve top çalmaları ile favorilerim arasına girdi. O da Cana gibi aldığı topları etkili kullanamıyor. Ona ise yanındaki DMC ile kısa paslaşmasını komut olarak verdim. Bu açığını da bu şekilde kapattık. Bazen uzaklardan çok alakasız şutlar çekebiliyor. Nazarlık olsun diyorum. Maç başına 5,14 top kapma ile oynuyor. %86 pas yüzdesi yapmış. Toplam 8 maç oynadı.
- Barış ise beklenenden fazlasını veriyor takıma onu Sabri sakatken sağ bekte oynatıyorum, sırıtmıyor. 8 maça çıkmış 2'si yedek olarak maç başına 6 top kapma %82 pas yüzdesi ile oynuyor. DMC'de Mudingayi'nin, DR'de Sabri'nin yedeği.
- Hazard !!! Diyorum başka bir şey demiyorum, her maçta iyi oynuyor. Kaleci karşı karşıyalarda çok yetersiz. Pozisyona o kadar çok giriyor ki takımın en golcü ismi şu an. 8 maçta 5 gol 5 asist 7.99 ortalama ile oynuyor. Avrupa kupası maçlarında daha etkili.
- Arda ise beklediğim gibi iyi bir performans sergiliyor sağ açıktan oyun kurmasını komut olarak verdim. Lig maçlarında istenileni veremese de Avrupa kupası maçlarında çok etkili. Gol pasları yerine top sürmesi ön planda.
- Eren Derdiyok benim FM'deki en çok sevdiğim futbolcu. Çok gol kaçırıyor, çok pozisyona giriyor. Hiç durmuyor ama. 6 maçta 4 gol atmış. 4 golün 4'ü de Euro Cup'ta. Pas yüzdesi bir forvet için harika düzeyde %87 pas yüzdesi ile oynuyor. Güçlü,hızlı ve çalışkan.
- Milan Baros, onu ilk başta takımda düşünmüyordum, fakat taktiksel değişikliğe gitmek az futbolcu ile kadro derinliği yaratmak adına sağ açık da inside forward olarak da kullanabilirim diye düşündüğüm için satmadım. İyi ki de satmamışım. Ligdeki en golcü ismimiz 3 maçta 4 gol atmış. Formayı kaptı diyebilirim.
- Ve Neymar, başımın belası, ben bu kadar pozisyona giripte bu kadar kaçıran bir futbolcu daha görmedim. Çalımlar haraketler aşırtmalar vs. vs. ama gol yok. Gol eksik.. Balance ve Strength'i gelişene kadar Baros'un yedeği olacak.
- Diğer oyuncular :
TAKTİKSEL DEĞERLENDİRME:
- Musa Çağıran, Cana'nın yokluğunda 7.00 ortalama ile oynuyor. Şu an kendisinden memnunum. Cana'dan ders alıyor. 20'li yaşlara geldiğinde vazgeçilmez bir isim olacak,eminim.
- Emre Çolak, Musa kadar forma bulamasa da deplasman maçlarında öne geçtiğimde 4-6-0'a döndüğümde kadroya giriyor. Performansı iç açıcı değil. Strength özelliğinin gelişmesini bekliyorum. Sol açık antremanı verdim. Hazard yokken Emre'yi kullanacağım.
- Mehmet Batdal, bir maça yedekten girdi, elinden geleni yaptı diye düşünüyorum. Kadro kalitesinde gereksiz bir oyuncu ama. Devre arası kiralayıp. Gelecek sezon satmayı düşünüyorum.
- Ayhan Akman, bir Avrupa kupası maçında yedekten girdi. 15 dakika'da 7.00 rating aldı yaşına göre çok iyi bence.
- Pino, sakatlıktan yeni çıktı. Yedekten girdiği bir maç var, varlık gösteremedi.
- Aydın, daha hiç bir maça çıkmadı, devre arası gönderebilirim.
- Ali Turan, sezon başında yaptığı hatalardan beri takımda yer bulamıyor. Gözden düştü diyebilirim. Ama maç motoru ona oynadığı iki maçta 7.45 ortalama vermiş. Çok garip.
- Aykut Erçetin, Onur'un bu performansı devam ettiği sürece, takımda yer bulabileceğini sanmıyorum. Sinan Bolat transferi gerçekleşseydi, kiralık olarak gönderilecekti.
Takım oyun olarak göze hoş gelen bir oyun sergiliyor, yardımlaşma ön planda, oyuncular birbirine yakın oynuyor. Paslı normal bir tempoda rakip mağlup edilmeye çalışılıyor. Pozisyona girme oranı çok yüksek. Ama bitirici oyuncu azlığı az gol olmasına sebep oluyor.
Uzaktan şut çekmiyoruz, ceza sahası içini zorluyoruz. Özellikle Sağ FC rolundeki oyuncu, ceza sahasına top sokulmasında bize çok katkıda bulunuyor.
Defansif anlamda takım çok iyi. Ceza sahası içerisine oyuncu pek sokmuyoruz. Ama defans hattımız biraz ilerde olduğu için bazen kontra yiyebiliyoruz. Bireysel hatalar ön plana çıkıyor defansif anlamda.
Sonuç olarak, takımdan çok memnunum. Sene sonuna kadar takımın pozisyona girme oranında çok büyük artış bekliyorum.
Evet, Hazard son derece iyi götürüyor şu an. Staffları da üst seviye de almaya çalıştım. Şu an maaş bütçesi sorunu çekiyorum. Bazı staffları kadroya katamadım.