-
27.Aralık.2010, 00:00
Yaşlı: (29-37)
Nihat Kahveci, Nobre, Simao, Fabian Ernst, Mehmet Aurelio, Matteo Ferrari, Guti, İ. Üzülmez(8 kişi)
Bu yüzden yaşlı oyuncular gitse bile takımın iskeleti olabilecek kaliteli genç oyuncular var.
Anlamadığım nokta, bunların içinden kilit dediklerimiz, Ernst Guti İbo Simao değil mi? Simao ile Guti nin yerine tabi ki adam koyamayız ama bugüne kadar bunlar mı vardı ki de, bundan sonra sıkıntı çekelim... Simao ayarında kaç tane oyuncusu oldu Beşiktaş ın... Yaşlı kilit oyuncu dediğimiz adamlar en az 2 sene oynar... Bunda herkes hem fikirdir sanırım. Bırakalım da o adamlar oynarken keyfini sürelim.
Ne kadar önemliymiş arkadaş bu seneki lig şampiyonluğu. Hatırlatırım arkadaşlar şimdiye kadar her sene lig şampiyonu olarak gelmedik buraya. Toplamdaki şampiyonlukların dörtte biri bizim. Benim için önemli olan avrupa başarısıdır. Varsın bu yıl şampiyon olamayalım.
Bende geçen sezon sonu isyanlarda olan taraftarlardandım. Ama bizim Demirören i eleştirdiğimiz temel nokta yapılan saçma sapan transferler değil miydi? Yıllar sonra adam düzgün birini bulmuş, transferleri ona bırakmış. Sezon başından beri gelen adamların Fatih Tekke hariç hiçbirinde sonuç hüsran olmamış... Kim ne derse desin takım iyi yolda. En azından umut veriyor. Necip-İsmail-Cenk-Ersan-Ali Küçik bolca forma şansı buluyor. Ali hariç hepsi takımda direk oynatıldığında kimse bu oynatılır mı diye düşünmüyor. Zaten Ali de mecburiyetten oynatıldı.
Takım bi anda bol alternatif bir hale geldi... Hem de cuzi maliyetlerle... Elimizdeki oyuncu listesinin kabarık olduğu doğrudur ama beğenmeyen arkadaşlara soruyorum, ne yapmak gerekirdi? Maliyeti yüksek olan Nobre, Tabata, Delgado, Zapo tarzı oyunculara mahkum mu devam etseydik? Kim garanti verebilirdi, rakiplerimiz gibi Uefa grublarına kalmadan elenmeyeceğimize... 10 milyon euro dan bahsediyoruz...
İlk yarıdaki başarısızlığın sebeplerini herkes biliyor. Anormal sakatlıklar. Guti-Q7 nin yanyana oynadığı 3-5 maç hatırlıyorum, kaldı ki takım iyi gidiyordu o dönemlerde... Ayrıca gitmesede yapılanmanın ilk senesinden birşey beklemek de yanlış olurdu...
Mesaj Yetkileri