Sayfa 416 / 896 İlkİlk ... 316366406414415416417418426466516 ... SonSon
12,451 ile 12,480 arası toplam 26862 sonuç

Konu: Fenerbahçe Transfer Haberleri | Lazar Markovic

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Şu anki taktiğimiz aslında çok güzel bence ama kanat oyuncularının savunmaya destek vermesi şart. Takım halinde savunma takım halinde hücum yapmadığımız sürece başarı yakalayamayız. Hiçbir transfere de ihtiyacımız yok. Türkiye'nin en iyi oyuncuları bizde, çoğu avrupanın orta düzey takımlarında sırıtmadan oynar.
    Taktiksel açıdan uygun bi sistemle oynadığınıza katılıyorum ama bence kadro hiç yeterli değil zaten sende

Quote Originally Posted by Sheriff View Post
    Alex olmasın diyorsunuzda Alex'ten başka gol atan yok takımda olmasa ne olur halimiz acaba.
    diyerek bunu kabul ediyorsun bir bakıma. Hangi Fenerbahçe taraftarının ağzını açsak, Alex ten kurtulmalıyız, Dia-Stoch kanatlarda oynasın rahat rahat diyorlar ama bende bunu anlamıyorum. Sol bekte büyük sıkıntı var. Santos da dahil adam akıllı oynayabilecek bi sol bek yok. Santos un yarım sezondur keyfini bekledi takım daha yetmedi mi.

Ön liberoda Christian bi iyi bir kötü, ne olduğu belli değil, yedeği Selçuk ondanda beter. Oraya da kesinlikle takviye lazım.

Takım Alex le de oynayacaksa Alex siz de oynayacaksa Stoch ve Dia ile olmuyor işte. Ancak iyi birer yedek olabiliyorlar. Bu durumda eğer Fenerbahçe kalkıp iki tane iyi kanat oyuncusu alamıyorsa bırakında takım Alex e bağlı kalsın. En azından ara sıra kazanıyor. İşiniz Stoch un Dia nın Mehmet Topuz un yaratıcı oyununa kaldıysa, pek bir şey beklemeyin derim. Alex bu takım için olmazsa olmaz bence. Aynı sistemle devam ederek, bi sol bek, bi ön libero ile sezonu idare ederek bitirip, sezon sonu düşünülen sisteme göre transferler yapmak en mantıklıcası olacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Geçen hafta Sivasspor maçında Alex gol atınca bazı arkadaşlar Alex'e kızılır mı, Alex Paşa, Alex'e kızanlara kapak olsun gibi laflar etmişti.Alex çok büyük oyuncu ve Fenerbahçe'ye katkıları yadsınamaz.Ama "Kralı" olsun, benim için rakip oyuncu 1 metre yanından geçerken ayağını uzatmayorsa, bitmiştir.Daha önce demiştim, yine diyorum Alex'e bunun için hayranlık duymuyorum, bunun için kızıyorum.Niang demişsinizde, Niang Alex'ten daha hareketli defansif anlamda.Üstelik şunuda göz ardı etmeyin, Niang bir santrafor.Alex ise bir orta saha oyuncusu.Her ne kadar işine gelmediği için "Orta saha oyuncusu değil, forvetim" desede. Bir forvet oyuncusu, koşuyor, rakip savunmaya sürekli pres yapıyorsa ofansif anlamdaki verimi azalır.Daha çok yorulacağı için son vuruşlarda dengeyi sağlayamaz çünkü.Beni için bir forvet (takım olarak uygulanan şok presler hariç) rakip savunmayı topla çıkarken karşılsa yeter.Neticede tek forvet oynayan bir takımız.Çift forvet oynasak tamam.
    Samet, sen Alex'ten hem bir ton gol atıp asist yapmasını hem de bir Mehmet Topuz kadar defansif açıdan faydalı olmasını bekliyorsun. Kusura bakma ama Alex öyle bir oyuncu olsaydı muhtemelen Alex'e Fenerbahçe nedir diye sorulduğunda şehir adı mı diye cevap verirdi. Türkiye'ye de tatile getirmek için bile epeyce para dökmek gerekirdi. Real Madrid'te bile bu tarzda bir oyuncu yok. Barcelona gibi makinalaşmış bir düzende oynayan Barca'da Ronaldinho savunma yapıyor muydu ? Hayır. Hatta şuan Messi de savunma yapmıyor bana göre. Gerçi Barcelona örneği vermek yanlış olur, Barca topu rakibe vermediğinden savunmaya pek ihtiyaçları olmuyor, orası ayrı. Ofansif anlamda yıldız oyuncuların birçoğu bu yeni dünya futbolu diye bahsedilip durulan düzenlerde dahi savunma yapmıyorlar.

Alex'in ortasaha oyuncusu olması mümkün değil. Bakış açısında göre ofansif ortasaha veya forvet denilebilir. Aragones Alex'i ortasahada denedi ve Alex'in kaleden uzaklaştıkça etkisini kaybettiğini gördü ve nitekim tekrar eski düzene geçti.

Stoch-Dia'dan çok fazla savunma yapmasını bekleyemezsiniz.Ama biraz daha savunmaya yardımcı olabilirler bu bakımdan.Aykut Kocaman'ın aklında olan ve benimde istediğim, Alex'siz bir sistemde, onun yerine alınacak sert bir ön libero ile, bu ön liberonun önünde oynayacak Emre-Topuz ikilisinin daha fazla ileriye çıkmasıyla bence takım savunması 2 kat daha fazla artar, Alex'in kitlendiği maçlarda etkisi kaldık gibi durumlarda ortadan kalkar.Bunun için, Dia'nın daha bitirici, Stoch'un daha hızlı olması ve sol kanattan içeri kat edince at gözlüklerini çıkarıp şut çekmek yerine, boşa kaçan Niang'a ara pası atmayı da denemesi gerekir tabi.Şu aşamada zor bir sistem.Sezon başında Aykut Hocanın Alex'siz bu sistemi deneyip, kötü sonuçlar almasındaki en büyük etkenlerden biri kaliteli bir ön liberomuzun olmayışı.Dediğim şekilde ileride Stoch-Niang-Dia ile hücüm hattına destek verecek Emre-Topuz ikilisiyle (ki atağa kalkan kanadın bekininde hücuma çıkacağını düşünürsek) daha mücadeleci, savunmadaki zayıf karnı minimuma inmiş ve daha bir takım görüntüsü içinde yer alacağımız düşüncesindeyim.Santos Sivas maçında iyiydi.Cristian'da son haftalarda toparlardı.Ama dediğim sistemde Emre-Topuz'un yerinde oynar ancak.İstediğimiz tarzda bir kesici değil.
    Geldiğinden beri birkaç golü olan Stoch ve yanılmıyorsam 1 golü olan Dia'dan savunma beklemeyip takımı tek başına sırtlayan adamdan savunma beklemek bana göre insafsızlıktır. Özellikle son dönemde Barcelona nedeniyle yaygınlaşan 4-3-3 modelinin herkesi gazladığını düşünüyorum. Teoride herşey güzel; ortasahada 3 çalışkan eleman basacak, alan daraltacak, aldıkları topları kanatlara aktaracaklar, onlar içeri girecek, gol atacak falan filan. Son olarak; Buca maçında Fenerbahçe'nin 4-3-3'ünü gördük. Diyebilirsin ki Selçuk-Cristian-Gökay'lı üçlüyle ancak bu kadar olabilir. Doğrudur, ancak karşılarında da Lampard-Essien-Gerrard üçlüsü yoktu.

Kesin bildiğim birşey var ki Alex'le bu iş olmaz.Klasik savunma varya, "Alex olmayınca Fener hiçbirşey yapamıyor" yahu kardeşim, sen 6 yıldır takımı adamın üzerine kurmuşsun.Azıcık eli ayağı düzgün bir ön libero çıkıpta marke edince bitiyor adam.Ondan sonra gördük Fener'i.E görürsün tabi.Takımdaki bütün ofansif organizasyon ona bağlanmış.Alex olmayınca neden Fener birşey yapamıyor biliyor musunuz?Çünkü orta sahadaki oyun kurucu o, sadece o.O geldiğinden beri ondan sonra 1 tane bile aynı mevkide adam alınmadı.Arkasından Appiah'lar, Aurelio'lar, Josico'lar, Selçuk'lar, Maldonado'lar mı oyun kuracaktı?Bu adamların hepsi Alex'in arkasını toplamak için alınmadımı bu takıma?Alınsaydı Diego Santos'dayken, alınsaydı Selçuk İnan Manisa'dayken...Alex'in işini yapabilecek 1 tane bile adam alma, ondan sonra Alex kötü oynayınca "İşte Alex olmayınca görüyoruz Fener'in halini".Bu gayet normal.Alex futbol ilahı olduğundan değil.İşini yapabilecek başka adam olmadığından.Buyrun Emre Belözoğlu geldi, geçen sezon ve bu sezon hücumda ne kadar katkı sağladığını gördük işte.Üstelik Alex'ten 5 kat daha mücadeleci.
    Bu azıcık eli ayağı düzgün önlibero hiçbir takımda yok muydu da Alex 100 küsür gol attı Samet ? Onu da geçtim, Sevilla maçında Gökhan Telkener'in Alex Alex Keita'yı maymun etti Alex repliğini de mi hatırlamıyorsun ? Şuan Barcelona forması giyen Keita. O takımda Poulsen gibi sertliğiyle nam salmış bir ortasaha da vardı. Alex 100 maç iyi oynayıp 5 maç kötü oynadığında, o kötü oynadığı 5 maçtan dolayı aha da Alex de kitleniyormuş deniliyor. Yahu bu adamın hiç kötü oynama hakkı yok mu ? Takımda bütün organizasyonun Alex'e bağlanması Alex'in suçu değil. Bahsettiğin Selçuk İnan'ın Alex'in işini yapması mümkün değil. Hatta Selçuk İnan'ın istatistiklerine göz atarsak muhtemelen görürüz. Diego belki yapabilirdi ancak elinde mevkisinin en iyi adamlarından biri varken o mevkiye transfer yapmak mantıksız olurdu. Emre'den bahsetmişsin ve hücumda ne kadar katkı sağladığını gördük demişsin. Şahsen ben göremedim. Evet Emre müthiş mücadeleci bir oyuncu, hayran olduğum bir oyuncu, Fenerbahçe'ye büyük katkısı var, ortasahanın patronu. Ancaak; Emre'nin geçen sene kaç golü kaç asisti var ? Hücumda Alex'in yaptığı katkının çeyreğini bile yapamadığını rakamlar söylüyor.

Daum'un ilk döneminde bir Lyon maçı vardı hala unutmadığım.Juninho bir pozisyonda Alex'i 30 metre kovalayıp, arkasından yatıp topu ayağından çalmıştı.Bildiğiniz Juninho'dan bahsediyorum.Oda Lyon'un Alex'iydi.Ama işte futbolcunun yapısına göre değişiyor.Koşmayınca koşmuyor.Şimdi cümlemi bitirmeden şunuda belirteyim, Alex'e müthiş saygım var bir Fenebahçe taraftarı olarak.Takımımıza yaptığı katkıları göz ardı eden futboldan anlamıyor demektir.Kimse kalkıpta Alex'i yerdiğimi düşünmesin.OLayın özeti şu, ben Alex tarzı oyuncuları sevmiyorum.Oyuncu dediğin topun peşinden koşacak.En azından, en kötü yalancı pres yapacak rakibe yada karşılayacak.Alex'de bunların hiçbiri yok.

Alou Diarra, zor ama Capoue, N'Kolou tarzında bir ön libero alabilsek devre arasında, Aykut Hocanın istediği sistemin yavaş yavaş oturmaya başlayacağına inanıyorum.[Bir ekol oluşturulmalı.1 oyuncu etkisiz kaldığı zaman kilitlenen bir sistem değil.
    Bu kısma da katılmıyorum ama saygı duyuyorum. Herkesin sonuçta kendince bir futbol anlayışı var. Örneğin benim forvet/ofansif ortasaha oyuncusundan beklentilerimde öncelik gol atması, asist yapmasıdır, Alex bunu karşıladığı sürece bence sorun yok. Önliberoya ihtiyacımız var evet ama bu takımın şuan tek sıkıntısı önlibero değil. Organizasyon eksikliği var, kondisyon eksikliği var, ruh eksikliği var. Umarım 2. yarı bizim için en hayırlısı olur.
    Last edited by TR.CaPTaiN : 24.Aralık.2010 at 20:16
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

iyi oyuncularımız var ancak iyi takım değiliz. iyi takım olabilmek için sadece iyi oyuncular yetmez; iyi takım oyuncuları lazım. görüldüğü gibi bizde de iyi oyuncular var ama iyi takım oyuncuları yok malesef.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

İyi oyuncular varsa iyi takım yapmak teknik direktörün işidir,şahsen böyle düşünüyorum

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

neftçi futbol kulübü oyuncusu azeri amit quluzade antalya kampına davet edilmiş.

http://www.neftchifc.com/index6.php?...t=1305&smenu=0

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Hamit derken Amit mi gelecek yoksa

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Bu espriden sonra Fenerbahçe transfer haberleri konusu kapanır heralde (:

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Tahminen genç bir oyuncu. Umarım yeterli olur. Aykut'un bu tarz hareketlerini seviyorum. Hem Türk statüsünde de oynayabilecek. Ama önce izlemek lazım. Ayrıca bizim site bu oyuncunun hazırlık kampına çağırıldığını niye yayınlamadı.

Mümkünse biri bu arkadaşın profili ve CA-Pa değerlerini yazabilir mi?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Zekirdek View Post
    Tahminen genç bir oyuncu. Umarım yeterli olur. Aykut'un bu tarz hareketlerini seviyorum. Hem Türk statüsünde de oynayabilecek. Ama önce izlemek lazım. Ayrıca bizim site bu oyuncunun hazırlık kampına çağırıldığını niye yayınlamadı.

Mümkünse biri bu arkadaşın profili ve CA-Pa değerlerini yazabilir mi?
    Ne tarz hareketlerini ?

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    Ne tarz hareketlerini ?
    Tahminen Azeri arkadaşta genç. Takımda gözle görülür bir gençleştirme çalışması var. Ondan bahsetmiştim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Tahminen Azeri arkadaşta genç. Takımda gözle görülür bir gençleştirme çalışması var. Ondan bahsetmiştim.
    Kusura bakma kardeşim , bu tarz hareketlerini sev"m"iyorum diye okudum , ondan öyle şaşırdım

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by titates1 View Post
    Kusura bakma kardeşim , bu tarz hareketlerini sev"m"iyorum diye okudum , ondan öyle şaşırdım
    Önemli değil.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Azeri arkadaş 92 Kasım Doğumlu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Amit_Guluzade

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Alex ve 4-3-3 tartismalari harbiden artik degisik bir boyut almaya basladi. Bu arkadaslar Stoch'lu Dia'li 4-3-3'un birsey yapacagini zannediyorsa feci yaniliyor. 4-3-3 sistemi'nin dayanagi 2 box-to-box oyuncunun ve ondeki 3 oyuncunun presi ile rakibi bozup geride kalan onlibero ile seken toplari almak, hucumda da 3 orta saah oyuncusunun servisleriyle forveti kacirmak veya aciklarin ayagina top ayip bek ile teke tek birakma uzerine kurulu. Bu sistemde hucum gucu tamamen kanatlardan geliyor, forvetin daha ziyade bitirici rolu var. Ilk yarida Stoch ve burada bazi arkadaslarin (benim aksime) sezon basinda cok ovdugu Dia'nin istatistiklerine bakarsak sanirim 1 golleri bile yok, asist sayilari ise toplasan 3-4 ancadir. Takimin hucum yukunu cekebileceklerine inanan varsa saygim var, ama ben oyle dusunmuyorum. Bir gercek var ki, Alex'in golleri ve asistleri olmasa FB su an GS'nin durumunda olurdu. Alex varsa ve efektik ise hala (ki oyle) oynatacaksin kardesim, sonuna kadar yararlanacaksin. O birakirsa da Stoch, Dia gibi yarim yamalak adamlar yerine 2 tane kalitesi ve yetenegi tartisilmaz 2 adam alirsin, orta sahaya da defansif yonu kuvvetli iyi bir onlibero alirsin, oynarsin. Ama bu 4-3-3 Stocla, Diayla, Baroniyle, Selcukla falan olmaz, hatta Topuz bile yetersiz kalabilir.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence 4-2-3-1 düzeni devam edebilir. Alex'in yerine daha hareketli genç bir oyuncu gelirse sistem de değişmez, Dia ve Stoch da adapte olabilir, Alex yerine gelen adamı yetiştirir, uzun vadede de Fener için avantajlı olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Bakalım büyük takım devre arası transfer yapmaz ilkesini yine mi uygulayacak yönetim.Büyük takımların yıldız oyuncu almasını,ligi domine etmesini değilde nedense devre arası transfer yapmaz ilkesini uyguluyoruz..İşimize geleni tabi..

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    Alex ve 4-3-3 tartismalari harbiden artik degisik bir boyut almaya basladi. Bu arkadaslar Stoch'lu Dia'li 4-3-3'un birsey yapacagini zannediyorsa feci yaniliyor. 4-3-3 sistemi'nin dayanagi 2 box-to-box oyuncunun ve ondeki 3 oyuncunun presi ile rakibi bozup geride kalan onlibero ile seken toplari almak, hucumda da 3 orta saah oyuncusunun servisleriyle forveti kacirmak veya aciklarin ayagina top ayip bek ile teke tek birakma uzerine kurulu. Bu sistemde hucum gucu tamamen kanatlardan geliyor, forvetin daha ziyade bitirici rolu var. Ilk yarida Stoch ve burada bazi arkadaslarin (benim aksime) sezon basinda cok ovdugu Dia'nin istatistiklerine bakarsak sanirim 1 golleri bile yok, asist sayilari ise toplasan 3-4 ancadir. Takimin hucum yukunu cekebileceklerine inanan varsa saygim var, ama ben oyle dusunmuyorum. Bir gercek var ki, Alex'in golleri ve asistleri olmasa FB su an GS'nin durumunda olurdu. Alex varsa ve efektik ise hala (ki oyle) oynatacaksin kardesim, sonuna kadar yararlanacaksin. O birakirsa da Stoch, Dia gibi yarim yamalak adamlar yerine 2 tane kalitesi ve yetenegi tartisilmaz 2 adam alirsin, orta sahaya da defansif yonu kuvvetli iyi bir onlibero alirsin, oynarsin. Ama bu 4-3-3 Stocla, Diayla, Baroniyle, Selcukla falan olmaz, hatta Topuz bile yetersiz kalabilir.
    Stoch ve Dia 433 kanatları. İçeri kateden, orta sahaya yardım eden, top ile dikine dribbling yapan oyuncular.

433 olmaz?. Oyuncuların verimlerini eleştiriyor olabilirsiniz ama söylediğiniz şey günümüz futbolu ile alakası olmayan bir şey.

Alex ile oynadığın zaman 4231 olur. Alex'in yerine orta saha alıp, önliberoyu daha geriye çekince Dia ve Stoch ile 433 oluyor.

Stoch ve Dia ile 433 oynanamaz denilemez, bu sistemin oyuncuları.433'te dikine kateden oyuncular kullanılır. Stoch'un fizik dezavantajından dolayı orta saha ortasına devşirilmesi taraftarıyım o ayrı mesele. Oyuncular formsuz olur, verim veremez ya da oyunları gelişeceği yerde ilerlemez,geriye gider ise o ayrı mesele. Bizzat verim alınamaması da topu çok yavaş yön değiştirmesi sonucu pas alamamaları, aldıkları pasları da rakibin baskısında ötürü oyunu açmak için basit kullanmak zorunda oldukları, pas alanı bulamayınca topla zorlama dribbling yapmak zorunda kalmaları yüzünden.

Dia ve Stoch çok ileride top alıp sorumluluk alabiliyor mu ki gol, asist sayısı artsın, form tutsun?

Dia zaman zaman inişli çıkışlı grafik sergilese de verimliydi, Stoch'da düşüş var. Bu oyuncular çok genç oyuncular, henüz yetenekleri sınırlı ama bu gelişmeyecekleri anlamına mı gelir? Genç oyuncuların form durumları çok değişir. Genç oyuncular oynatılarak yetiştirilir, yeteneklerine söz söyleyebilecek biri yok herhalde?

Yarım yamalak diyerek eleştirmek hoş değil, bu oyuncuların yeteneksiz olduğunu söylemek doğru değil. Henüz potansiyellerini bulmuş, yetenekleri oturmuş oyuncular değiller. Alex her zaman büyük güçtür, Alex'i kullanmamak kendi bacağına kurşun sıkmak demektir. Formda bir Alex zaten maçı çevirmiş ise diğerlerinin de maçı korumaya çalışması gayet normal. Bu diğerleri beceriksiz anlamına da gelmez.

Büyük takımlarda takım yükünü kanatlar çekmez, gol dağılımı daha geniş olur, kanatlara yıkılmaz ama yine de büyük kısmı forvet ve forvet arkası oyuncular tarafından gelir. Bu skor dağılımında pek yanlış bir şey yok.

433 kanatları ve forvetleri baskı yapmalı diye bir kural yok 433'te. Bu bir tercihtir. Amaç bir orta sahayı daha fazla tutup orta saha üstünüğü ele almak. Ön alan presi tamamen teknik direktörün tercihidir, doğru yapılırsa her takıma katkı sağlar.433 kanatları önce kaldıkları için genellikle rakip bekleri rahatsız eder, onların oyuna aktif katılmalarını engeller. Bir bölgeden aktif pozisyon alanına top geliyor ise diğer bölgede kanat oyuncusu forveti ikiler. Barcelona kanatları 433 gibi oynamıyor, aksine orta saha gibi oynuyorlar, o kadar çabuk yön değişiyor ki rakip savunamadığı alanı kapatamıyor, yetenekli oyuncular bireysel olarak pozisyon yaratıyorlar. O kadar çok pas yapıyorlar ki antrenmanda o kadar rahat pas yapamazsın, baskı altında hala aynı pası yapmak muhteşem bir şey.Önde baskı 433 kuralıdır denilemez, bu sadece idealisliktir.

Mehmet Topuz yetenekli bir oyuncu, oyun zekası Emre'ye göre daha zayıf, asıl mevkisi orta saha ortası olan, topla biraz dağınık olan, pek sürati olmayan bir orta. Mehmet Topuz gibi kaliteli bir yerli çok yönlü orta saha Türk takımlarında yok, Selçuk İnan biraz bu işi yapıyor.

Fenerbahçe kötü yolda diyebilmek doğru bir tabir olmaz, kullanılmamalı. Bir kaç sene sonra Stoch ve Dia üzerine koyarak ilerlediğinde takımın oyunu da aynı oranda güçlenecektir. Yaşlanmış, futboldan kopmuş eski yıldızları getirmeyi tercih etmedi yönetim, çünkü o şekilde verim alınamadığını gördüler daha önce. Sistemi işletecek yetenekli, potansiyelli gelişime açık, hırslı takım oyuncuları ile daha dinamik futbol oynanabilir.Bunun bir benzerini Ajax ve Arsenal yapmaya çalışıyor.

Sistemin en önemli yerine orta sahanın ortasına takviye gerektiğini Aykut Kocaman da biliyor ve bunu zikretti de.Gökay'ın takıma uyum sağlaması da bu konuda önemli. Emre'nin yanına Mikel Arteta veya Rosicky gibi nokta bir transfer eksiği gerekiyor ki takım bir kademe üste çıksın.

Sonuç olarak ilk yarı sonuna doğur düşüş var oynayan futbol çok geriye gitti, oynanan futbolda sorun var, oyuncu oyuncu değerlendirme yapmak fayda sağlamaz.
    Last edited by Cengo : 28.Aralık.2010 at 18:08
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Geçen gün Umut abi yazmıştı hatta linkte vermişti Quluzade devre arası kampına katılacak diye fakat bugün resmi siteden bu haber yalanlandı? O link Neftçi'nin resmi sitesi değilmiydi?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Geçen gün Umut abi yazmıştı hatta linkte vermişti Quluzade devre arası kampına katılacak diye fakat bugün resmi siteden bu haber yalanlandı? O link Neftçi'nin resmi sitesi değilmiydi?
    Yalanlama nerede? Resmi sitede hiçbir şey yok.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Yalanlama nerede? Resmi sitede hiçbir şey yok.
    Buyur;

http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...ontentID=22291

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Dikkatli okursan zaten 4-3-3 kanatlari degil demiyorum, bilhakis ozellikle Stoch (Twente'de 20+ macini 90 dakika izledim) tam bir 4-3-3 kanadi. Ama kalite ve verim olarak Fenerbahce gibi buyuk bir takimi tasiyacak seviyede degiller. 4-3-3 sistemindeki 2 kanat oyuncusu toplamda en az 12-13 gol atip bir o kadar asist yapmak zorundadir (dagilim degisebilir, genelde bir uzak forvet ve bir winger kullanilir), ama bu kalite Stoch ve Dia'da yok bana gore. Olacagini da sanmam acikcasi. Stoch'un Twente'de 20'den fazla macini canli izledim, 2 kere statta izledim, fena oyuncu degil, ama bir defa yaraticiligi sifir, hep ayni hareketi yapiyor, bir Quaresma, Arda, Yattara, hatta Pino gibi degil. Twente'de ilk yarida iyi oynayip 2. yarida inanilmaz dusti, ki Twente istese catir catir alabilirdi, yine potansiyeli olsa genclere gittikce daha cok onem veren Chelsea (bkz van Aanholt, Bruma, Kakuta) en azindan antrenman kampina goturme zahmetine girerdi, kaldi ki herkesin 4-3-3 ve ofansif oynadigi her mac 5-6 gol atilan Hollanda liginden bahsediyoruz. Siz bu oyuncularda isik goruyorsaniz sizin fikriniz, saygi duyarim, ama bence ozellikle 4-3-3'te FB gibi bir takimin hucum gucunu kaldiracak kalitede oyuncu degiller.

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Ayrica verimli dedigin Dia da ligde 700 dakikada 0 gol 2 asist ile oynamis, daha fazla soze gerek yok sanirim.

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

Bunu yazın da yapıyorduk.Stoch,Dia,Niang hemen hemen her trasnferimizde yaptık.Yalanlama olarak değil sadece teyit etmediklerini belirtiyorlar.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Bu, oyuncuların gelişmeyeceği anlamına gelmez.Her istatistik oynadığı oyunu yansıtmaz.Işık görmesem bunları düşünmezdim.21-23 yaşındaki oyunculardan bahsediyorsunuz.

Geliştirirler geliştirmezler o farklı konu, mental değerler daha kolay gelişen değerler, fizik ve teknik belirli bir yaştan sonra fazla ilerlemez.Oyun zekası bir hiç olan, top ezen Cristiano Ronaldo'dan bir dünya yıldızı yarattı Alex Ferguson.

Stoch'daki inanılmaz düşüş korkutmuyor da değil.

Bu yalanlama değil.

Şekip Mosturoğlu daha önce bunların yalanlama olmadığını, basındaki spekülasyonları topladıklarını söyledi.İçinden doğru çıkan haber bile oldu daha önce.

Yalanlama için ayrı haber giriyorlar.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Dia ve Stoch bence iyi oyuncular ama Aykut Kocaman'ın onlara uygun sistem oturtması gerek. Dia ve Stoch beraber oynayacaksa bir tanesi defansif 3 orta saha ile oynamak gerek. Defansif olan Selçuk veya Cristian'dan biri, diğer ikisi de Emre, Mehmet Topuz, Gökay gibi oyunu iki yönlü oynayabilen, kesinlikle rakibe pres yapabilen, defansif oyunu da oynayabilen oyuncular olmalı.

Aykut Alex'ten vazgeçmeyecekse Dia ve Stoch'tan verim alamaz.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2009
    Yer
    Manisa

@Since-1907, ABOOO

Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Güiza'nın sakatlığı nüksetmiş, çalışmalara başlaması 2-3 ayı bulabilirmiş. Gökhan Ünal da resmen İBB'ye kiralandı. Elimizde sadece Niang ve Semih kaldı. 1 tane yedek forvet almak şart.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Şimdilik Topuk Yaylasında Sinan Engin ve -bu kısım daha önemli- Mehmet Ağar'ı misafir etmekle meşgul... Daha sonra muhtemelen bir çorbacı açılışında olacaktır. Transfere vakti mi var adamcağızın?

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Fenerbahçe kötü yolda diyebilmek doğru bir tabir olmaz, kullanılmamalı. Bir kaç sene sonra Stoch ve Dia üzerine koyarak ilerlediğinde takımın oyunu da aynı oranda güçlenecektir. Yaşlanmış, futboldan kopmuş eski yıldızları getirmeyi tercih etmedi yönetim, çünkü o şekilde verim alınamadığını gördüler daha önce. Sistemi işletecek yetenekli, potansiyelli gelişime açık, hırslı takım oyuncuları ile daha dinamik futbol oynanabilir.Bunun bir benzerini Ajax ve Arsenal yapmaya çalışıyor.
    Stoch ve Dia dan başka genç oyuncu almadı sanırım bu sene Fenerbahçe. Niang çok genç sayılmaz keza Yobo da öyle... Başka aklıma gelmiyor bu sezon yeni gelen oyuncu ancak bende eğer Fenerbahçe sırf bu iki oyuncuya endeksli sistem değiştirecekse ve önümüzdeki en az 2-3 senesini bu oyunculardan bişeyler bekleyerek geçirecekse pek bişey beklememenizi tavsiye ederim. Fenerbahçe nin transfer komitesinde ciddi sıkıntıları olduğunu görmek için fazla bişey bilmeye gerek yok... Sonra 2-3 senedir, son 5 seneki (bu yıl hariç) Beşiktaş transferlerine yakın ayarda transferler yapıyorlar...

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Bizimkisi Topuk Yaylasında esip gürlemiş:

"Gerekirse Kulüpler Birliği rozetini kenara bırakır konuşuruz. Sporda kaos olmasın diye elimizden geldiğince, hakkımız yendiği halde konuşmuyoruz."

Bende ne zamandır diyorum; bu Fenerbahçe niye bu kadar sahipsiz, niye bu kadar "ölmüşte ağlayanı yok" vaziyette?.. Sebebi şimdi anlaşıldı. Vallahi ben uydurmadım, kendisi diyor.

Bize nasıl bir transfer lazım arkadaşlar? Hangi mevkiie? En tepeye bir transfer yapma zamanı geldi de geçiyor.

Mesaj Yetkileri