-
Kariyer itibariyle Avrupa basketbolunun gelmiş geçmiş en büyük oyun kurucusu... NBA tarihinde Magic Johnson neyse, Euroleague tarihinde de Sarunas aynıdır. Yeri gelmişken, benim için Avrupa Basketbol Tarihinin gelmiş geçmiş en iyi beşini sıralayacak olursam:
-PG: Sarunas Jasikevicius
-SG: Dejan Bodiroga
-SF: Drazen Petroviç
-PF: Dirk Nowitzki
-C : Arvydas Sabonis
Bunların kendi pozisyonunda niçin en iyi Avrupalılar olduğunu herkesle tartışmaya hazırım. (Bodiroga ile Drazen aynı pozisyonlarda oynuyorlardı; hem 2, hemde 3 numara... Bu sebeple böyle bir yerleşim yaptım; Drazen SG, Bodiroga SF olarakta kabul edilebilir.)
Mesela ben Papalukas'ı Jasikevicus'dan daha fazla severim ama bu kişisel sevgi, onun kariyerinin ve ifade ettiği önemin daha çok olduğunu göstermez.
Tabii artık Jasikevicius yaşlandı, ayakları eski hızında değil... Çok inişli çıkışlı bir NBA macerası yaşadı, ardından Panatinakos'ta çok mutsuz ve verimsiz geçen iki sezon... Zaman zaman saman alevi gibi yine muhteşem resitaller sundu ama bir türlü Barcelona ve Macabi yıllarındaki baştan sona sezonu sürklase eden eski Jasikevicius olmadı. Fakat yıllar çok şeyini alsa da, basketbol zekasını ve şimşek hızında öldürücü paslarını, nokta ceza şutlarını ona bırakmış. Biz Fenerbahçe olarak bunlardan yararlanabildiğimiz kadar yararlanmaya bakacağız. Şu durumda, ölüsü bile Greer'den faydalı olur diyebilirim. Umarım bizi mahcup etmez; isminin hakkını verir. Hele birde Lavrinoviç'i devreye sokar ve ona eski havasını yakalatırsa, iki transfer birden yapmış oluruz.
Last edited by yaman76hakanFB : 01.Ocak.2011 at 11:29
Mesaj Yetkileri