şu an kovulması demek ilk 3'ten kopmak demek. sezon sonu ne oluyorsa olsun orası ayrı.
şu an kovulması demek ilk 3'ten kopmak demek. sezon sonu ne oluyorsa olsun orası ayrı.
Ne kadar başarısız olursa olsun Aykut Kocaman Fenerbahçe'nin efsanelerindendir.Tabi ki eleştiri olacak fakat ''bu adam bir an önce kovulmalı'' diyecek kadar sıradan birisi değil Aykut Kocaman.Başarısız olmuştur katılırım , fakat hitap ederken biraz daha dikkatli olursak daha güzel olur.
İyi bir sol bek, ön libero, genç bir oyunkurucuyla biter Fenerbahçe'nin dertleri ama yönetimin pek böyle bir niyeti yok gibi..
Alıntıdır
Aykut hoca basın toplantısında 1-2 oyuncuyla temas halinde olunduğunu söyledi fakat bizim için en iyi transfer Antalya maçında belli olacak tarzında birşeyler dedi. Benim söylediklerinden çıkardığım; maçı kazanırsak, takım iyi denilip yola transfersiz devam edilecek. Eğer kaybedilirse 1 tane son dakika transferi yapmaya çalışacaklar.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Tabloyu gördüm de, Zico'ya çok büyük yazık edildi gerçekten. O ruh, o enerji herşey birden yok oldu.
Türk Futbolundaki en yanlış 2 karar;
1- Galatasaray'ın Lucescu'yu gönderip Fatih Terim'i getirmesi,
2- Fenerbahçe'nin Zico'yu gönderip Aragones'i getirmesi...
I'm back...
Volkan Şen'in son olaylardan sonra gelmesini isterim. Yaşanan olaylardan dolayı maliyeti azalacaktır ve Anadolu Klüpleri arasında büyük takımlarda oynayabilecek en kaliteli futbolcu.
Daum bu takımın simgesi değildir , Hizmet neye göre baz alınacak orasını bilmek lazım , Daum Almandır. Daum'a takılmaya gerek yok o zaman Rıdvan Dilmen diyeyim sana Aykut'dan daha büyük bir simgedir kendileri bana göre.
Rıdvan Dilmen bu takımın başında olsun sonraki sene Hoojdonk gelsin sonra Uche'yi getirelim hep simgelerimiz gelsin neden liderin 9 puan arkasındayız diye simgemizi eleştirmeyelim kötülemeyelim sezon sonu evinin önünde farklı renklerin bayrakları açılsın bizde o sıra izleyelim.
Her sene yarı finaller oynamıyorduk ama mücadeleden zevk alıyorduk üstelik simgemiz olmayan bizle alakası olmayan Zico sayesinde (!) Daum'a bu kadar takılmayın yahu ben Daum'u örnek verdim.Bir zamanlar bu takımdada Kerim Zengin oynuyordu genç statüsünde![]()
Buda benim fikrim Aykut Kocaman ile Fenerbahçe Futbol Takımı başarısızdır.
Bu adam diye bahsettiğin kişi Aykut Kocaman (!) Hagi'ye Haji veya Haci yazılsa hoşuna gidermi ? - Gitmez.
Teknik Direktör olmaz dediğin adam şuanda Fenerbahçe Klubünün başındaysa emin ol Teknik DirektördürHe diyorsanki başarısızdır o konuda zaten hemfikriz.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Mustafa Denizli'nin bu kadar alt sıralarda olması kimseyi yanıltmasın. Takımı birbuçuk sezon çalıştırdı. İlk sezonunda şampiyon olduk, diğer yarım sezonda ikinci sıradaydık ve muhtemelen şampiyon alacaktık. Onun üstünde yer alan birçok isim bizi şampiyon yapamadı. Listeyi buna göre değerlendirmek lazım.
Bence Daum'un yaptıkları hafife alınıyor, takımı neredeyse şampiyon yapıyordu, Avrupa da gruptan 1. çıktı ve bir sürü eksikle gittiği Lille'ye elendi. Kupa'da final oynattı. Aykut Kocaman Avrupa'da ve kupada alabileceği en kötü sonuçları aldı, ligde de ortalama seviyede bir performansı var.
Gençleri oynattığı maçlar oldukça sınırlı, Daum'dan biraz daha iyi olabilir ama gençleri oynatıyor denecek kadar bile oynamıyor(Okan ve Gökay 2-3 maç oynadı).
Takımındaki oyuncuları oynatamıyor, Daum Brezilyalıları daha iyi motive ediyordu, Aykut ne onları yollayabilir ne de kazanıyor.
Aykut Kocaman'ın elindeki takımın kalitesi çok daha iyi. Şimdi Daum'un kanatta oynattığı Özer ve Mehmet Topuz'a kanatta oynamaz deniliyor, Guiza-Niang ve Bilica-Yobo arasındaki farklar devasa.
Sırf efsane diye fazladan şans verilmesini doğru bulmuyorum, bence sezon sonuna kadar şans verilip olmuyorsa gönderilmeli.
Burda tartıştığımız şey zaten Aykut Kocamanın Teknik direktörlük bilgisi değil. Zaten kimse üst düzey bir teknik direktör olduğunuda kimse savunmadı. Aykut hocanın bu kadar arkasında durmamızın nedeni o dik duruşuydu zaten. Onun diğerleri gibi herkese boyun eğmiyeceğini düşünerek arkasında durduk. Tamam kötü sonuçlar alınıyor olabilir ama ben yinede arkasındayım eğer herkesin karşısında o duruşu sergileyebilecekse. Herkes gibi günü kurtarma peşindeyse zaten fazla bi ömrü yok bu takımın başında buda bi gerçek. Günü kurtarmanin peşine gidebilecekse eğer Daum gibi yapar ( iyi yada kötü tartışılır ) ama yinede ömrü uzun olmaz. Bu takım bence uzun yıllardan beri kurulan en iyi kadro . Bireysel olarak baktığında oyuncular gerçekten çok üst düzey topçular. Ama eğer sen bu topçulara maç kazanma azmini o takım ruhunu aşılayamıyacağın sürece ne yaparsan yap onun haricinde yapacağun herşey sadece yerinde saymak olur onlada bi arpa boyu yol kat edemezsin. Sen istediğin kadar yırt kendini geceni gündüzüne kat eğer senin topçun o gazla birlikte sadece bi maçlık performans sergileyip 10 hafta yatıyorsa onuda at çöpe. Yalandan yere kendini paralaman kar kalsın yanına.
Birde sen futbolda yok çok büyük takımız marka olduk falan havasına giripte her sene hüsran yaşamayı istikrar haline getirmişsen birde üstüne üslük sadece amacın bunların üstünü örtmeye çalışıp gündem değiştirme çabası içindeysen kusura bakmasın kimse bu futboldan zerre anlamadığın anlamına gelir. Hiç değilse sözde kalmasın bu dediklerin diğer şubelerde yaptığın gibi bu işi futboldan anlayan adamlara bıraksan senin at gözlüğüyle baktığın yerde onlar emin ol ki çok geniş açılardan bakıp bir şeyler görüyordur. Yok öyle futbol takımını Aykut Kocamanın elinde olduğunu sözde belirtip her olayda takımın başına çullanmak. Futboldan anlamadıkları aşikar yani. Eğer bu kafa değişmediği sürece biz bunları yıllar yılı konuşuruz. Biz bişey kazanamıyacağımızda belli ama onlar her şekil o kervanı döndürüp yolunu bulurlar. Bizde konuştuklarımızla kalırız
Son cümle hariç katılıyorum. Bence bir teknik direktör vasatta olsa, eğer takım kötü giderken kendinden çok takımın geleceğini düşünebiliyorsa, kendinden sonrası için de planlar yapabiliyorsa, istikrar adına, Aykut Kocaman gibi efsanelerden vazgeçilmemelidir. Elbet birgün yanlışlarından döneceklerdir... Ama ne Fenerbahçe yönetiminde ne de Türkiye de ki büyük kulüplerin herhangi birinde bunu göremiyorum.
@Rehavi
Ben Aykut Kocaman'ın gelecek vaadettiğini düşünmediğim için en fazla sene sonuna kadar şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela Schuster ve Hagi takıma bir kimlik kazandırdı, bu adamlar için beklenir ama Aykut Kocaman bunu denese de başarılı olamıyor bence.
Aykut hoca ya pek şans vermediler ama kadroyu değiştirebilmesi için... Ben sanmıyorum ki Aykut hoca Santos la Alex le uğraşmak istesin... Yerlerine yeterli oyuncular sezon başında beri getirilmiyor, eldeki malzemeyle geçen sezon Daum un yaptığı kadarını yap diyorlar. Tabi olayların tam olarak iç yüzünü bilemiyoruz, eğer kendi transfer istemediyse, büyük ölçüde hatası vardır ki zaten en çok eleştirildiği nokta da, bu takımın içinde 2. senesini geçiriyor olması ve hala bir sonuca varamıyor olması...
Baroni ile Santos'u da Aykut Kocaman getirmişti, bayağı ciddi paralar verilmişti onlara. Bu sene de bayağı para harcandı, bu yüzden Aykut'a enkaz verildiğini düşünmüyorum, ayrıca ön libero ve sol bek o kadar alarm verirken kanatlara transfer yaptı.
Hala Aykut'u tartışıyorsunuz. Aziz Yıldrım Aragones'i nasıl yollamadıysa Aykut'u da yollamaz. Aykut şampiyon olursa kalır, ikinci olursa gider. Fenerbahçe'de kural budur.
Ben Aykut hocanın transferi istememesinin altında başka nedenlerin yattığına inanıyorum... Takıma güveniyorum cart curt fasa fiso...
Schuster in kazandırdıklarını görmek için, geçen seneki herhangi bir maçla bu seneki herhangi bir maçı mukayese etmek yeterlidir.
Tam tersine ben futbol açısından bir gelişme göremedim ama en azından birşeyleri değiştirmeye çalıştığını gençleri takıma monte etmeye çalıştığını görüyorum. Zaten birşeyler kazandırmaya çalıştığıyla ilgili bir muhalefetim de yok...
En iyi maç konusuna katılmıyorum ama konu çok dağılıyor![]()
Mustafa hoca mutfakta elinde hangi malzeme varsa ona göre yemek pişiriyordu. O kadroyu gayette düzgün idare etti. Beğenilir, beğenilmez ayrı mesele...
Zamanında (2001 Aralık ayı) Mustafa Denizli'yi birbuçuk senelik görev sonunda harcamak bizim Aziz Yıldırım yönetiminin en büyük günahlarındandır. Ne iştir ki, Mustafa hocanın ardından o zamanda bir Alman getirmişlerdi: Lorant... Gerçi Lorant'la değil Schuster, Sakıp Özberk gibileri kıyaslamak bile günah olur. Ama Mustafa hoca gerçekten büyük hocadır, Türk sporunun en parlak beyinlerindendir. Geçen sezon başı anket mi ne yapılmıştı burada. Daum, Riijkard, Mustafa Denizli filan kıyaslanıyordu. Oyumu Mustafa hocaya vermiştim. Emin olun, bu kadar alternatifi olsaydı, kimlik nasıl kazanılırdı, o zaman görürdünüz. Gerçi hoca oyuncu kalabalığını sevmez. Üçüncü kaleciyle birlikte 23 kişiden fazla oyuncu istemez. Ama her hoca gibi kaliteli isimler istemek hakkıdır.